Het Voys-hitteplan: zo kom je de warme dagen door

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
25 juni 2019 Clock 3 min

Het is warm. Vandaag tikt de thermometer in Groningen volgens Weeronline zelfs 34 graden aan. Hoe overleef je de warme dagen als je gewoon moet werken? Heel simpel: met het Voys-hitteplan. Met deze tien tips kom je de warme dagen door.

Sommige tips zijn wellicht een open deur, maar hé, ook hier is het warm. En met een paar deuren open waait het in ieder geval goed door.

Tip 1: Ice, ice, baby

Lekker voor de hand liggend, maar wel heel effectief. Heb je het warm? Neem een ijsje. Haal er een bij een ijssalon of zorg voor een goede voorraad in de vriezer. Een paar ijsjes per dag eten kan geen kwaad, mits het geen Magnums zijn. Waterijsjes for the win. In Raketjes zitten bijvoorbeeld maar 44 kilocalorieën. Ter vergelijking: in een appel zitten er meer.

Tip 2: Keep it cool

Heb je airco op kantoor? Beter, dan zit je in ieder geval goed. Geen airco? Maak dan gebruik van een ventilator. Met een beetje geluk heb je er nog eentje in de kast staan, want online en in de winkels is er nogal een run op die dingen. Je hebt tegenwoordig ook van die ventilatoren die je via USB kunt inpluggen in je laptop of pc, ideaal!

Tip 3: Rustig aan

Maak je niet te druk en doe het kalm aan. Heb je deadlines of afspraken die wel even kunnen wachten? Verplaats ze dan. Er zijn vast nog wel wat simpele taken die al een tijdje op stapel liggen en die je nu kunt doen.

Tip 4: Tropenrooster

Heb je verlofuren over en staan er geen dingen in de brand? Neem dan wat eerder vrij en zoek verkoeling of steek de barbecue alvast aan. Maak je vooral niet te druk, morgen is er weer een nieuwe dag.

Tip 5: Zoek een chille werkplek

Moet je toch koste wat kost een hoop werk verzetten vandaag en is het niet te houden op kantoor? Zorg dan voor een chille werkplek, bijvoorbeeld in de schaduw in je achtertuin. Met onze telefonieoplossing kun je werken waar je wil en blijf je gewoon bereikbaar voor je klanten. Pas je telefonische bereikbaarheid eenvoudig aan via de Voys 4G app.

Tip 6: Begin vroeg

Als je toch aan het werk gaat, begin dan vroeg. ’s Ochtends is het nog relatief koel, dat is fijn. En hoe vroeger je begint, hoe eerder je ook weer klaar bent met werken.

Tip 7: Blijf drinken

Een biertje tijdens kantoortijd is misschien niet het beste idee ooit, maar een glaasje ijskoud(e) water of ranja kan geen kwaad. Of een 0.0-biertje aan het einde van de dag. Zorg in ieder geval dat je goed blijft drinken, dat scheelt een heleboel. Je kunt ook juist iets warms drinken, het schijnt dat je lichaam daarvan afkoelt.

Tip 8: Luchtige kleding

Heb je geen belangrijke afspraken op de planning staan? Laat je mantelpakje of driedelig pak dan in de kast hangen. Op warme dagen kijkt niemand er raar van op als je op werk verschijnt in een jurk of korte broek. En die slippers mogen ook best uit de kast. Luchtige kleding is het devies.

Tip 9: Relativeer

Werk je niet in de bouw, in de horeca of op een andere manier in de volle zon? Dan valt het allemaal wel mee. De warmte duurt hooguit een week. En vanaf morgen duikt de temperatuur alweer onder de dertig graden. Misschien mogen we op kantoor helemaal niet zo klagen.

Tip 10: Nog meer tips

Omdat we bij Voys natuurlijk niet alles weten, vroegen we ook wat tips aan onze volgers op social media. Dat leverde de volgende adviezen op, ongefilterd. Opvolgen is op eigen risico. 😉

  • Met een airco op kantoor kom je een heel eind
  • Het is superfijn om buiten in de warme zon te lopen en dan weer op kantoor in de airco te zitten
  • Flexwerken op een plek waar het lekker koel is, zoals bij onze collega’s van Spindle
  • Werk aan het zwembad, plons er af en toe in voor wat verkoeling en sluit je dag af met een koud biertje
  • Gooi een emmer koud water over je hoofd, met dit is het binnen no-time weer droog
  • Drink een pintje (da’s Vlaams voor een biertje)
  • Eet een ijsje
  • Doe je broek uit

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 februari 2024

Zo maak je van jouw organisatie de ultieme werkomgeving

Van 30 januari 2024

Telecomprovider Voys neemt Source2Cloud Services over