Onderzoek: steeds meer telefoonverkeer buiten werktijd

author image
Maya van der Schuit 14 februari 2022 1 min

Bij Voys adviseren we onze klanten om elke collega een vast zakelijk telefoonnummer te geven. Waarom? Allereerst zorgt dit voor een professionelere uitstraling dan een 06-nummer. Daarnaast bewaak je zo de grens tussen werk en privé.

Om te kijken hoe het zit met die werk-privé-balans, hebben we onderzoek gedaan op basis van data uit ons telefonieplatform. Als we kijken naar 2020 en 2021, dan zien we dat er binnen Nederland steeds vaker buiten werktijd (voor 7.00 uur ’s ochtends en na 19.00 uur ’s avonds) uitgaand wordt gebeld. Over die twee jaar is een lichte, stijgende trendlijn te zien.

Flexibel bereikbaar

Een mogelijke verklaring is dat de grens tussen werk en privé langzaam vervaagt. ’s Avonds nog even een telefoontje plegen om je werk af te ronden, is hartstikke verleidelijk. Helemaal als je vanuit huis werkt, iets wat tijdens de coronapandemie bij veel bedrijven de standaard is. Een andere mogelijke verklaring is dat mensen hun werktijden flexibeler indelen, bijvoorbeeld omdat ze overdag willen sporten of kleine kinderen hebben.

Zomerse vrijheid

Naast de stijgende trendlijn, laat de data een verschil zien tussen het uitgaande belverkeer in de zomer en in de winter. Zo wordt er in de zomer vaker buiten werktijd gebeld dan in de winter. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat mensen in de zomermaanden meer behoefte hebben aan vrijheid, ook gezien de coronamaatregelen die golden in 2020 en 2021.

De data die we voor dit onderzoek hebben gebruikt, hebben we veilig en anoniem uit ons telefonieplatform gehaald.

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!