Collega’s, diversiteit en inclusiviteit

14 verschillende landen

We schreven drie jaar geleden een e-book over hiring, waarin we ook het belang van diversiteit en inclusiviteit beschreven. Ook schreven we over hoe je dit kunt verbeteren in je aannameproces. Om hier zelf nog meer focus op te hebben, is er eind 2020 een nieuwe rol ontstaan binnen onze organisatie. De Diversity & Inclusion facilitator helpt bij het onderzoek naar en verbeteren van diversiteit en inclusiviteit.

Veel nationaliteiten

Met kantoren in vier landen en Engels als de standaard voertaal is het aantal nationaliteiten bij Voys groot. We hebben inmiddels collega’s uit én in 14 verschillende landen: Nederland, Zuid-Afrika, Griekenland, Polen, USA, Frankrijk, Spanje, Finland, Albanië, Wit-Rusland, Duitsland, Portugal, België en Verenigd Koninkrijk.

Twee keer zo veel vrouwelijke collega’s dan het sectorgemiddelde

IT-bedrijven zijn over het algemeen organisaties waar veel mannen werken. Wij zijn daar, met een ratio van 68% man en 32% vrouw, geen uitzondering in. Toch doen we het met onze verhoudingen aanzienlijk beter dan de sector: in 2018 was slechts 16% van de mensen die werken in de IT-sector vrouw. Je ziet deze verhouding helaas ook terug in het aantal studenten in de techniek (13,7% in ’18) en informaticasector (12,2% in ’18). We proberen hier actief verbetering in te creëren met de initiatieven die we ondersteunen.

53% vrouwen

Nieuwe collega’s

Wat vooral goed is om te zien, is dat van de groep nieuwe collega’s die in 2020 zijn gestart het percentage vrouwen 53% is. Daar zijn we heel blij mee!

In totaal mochten we overigens 40 nieuwe collega’s verwelkomen. Dit bracht ons op een totaal van 139 medewerkers tegen het eind van 2020.

Leeftijdsverdeling

Waar we (nog) niet goed scoren is op onze leeftijdsverdeling. We blijven met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar een jong bedrijf. Vergeleken met 2019 zien we dat we vooral nieuwe collega’s hebben aangenomen in de leeftijdsgroep 20-30, terwijl de groep van 40+’ers kleiner werd.

Terug naar overzicht

Naar volgende hoofdstuk

 

Benieuwd naar de volledige inhoud?

In ons responsibility report blikken we terug op 2020 en vertellen we over de technologie die we ontwikkelen. Daarnaast zoomen we in op Spraakmakend en podia-optredens, blogs die we schreven en op collega’s, diversiteit en inclusiviteit. En wat doen we als ‘force for good’? Denk aan initiatieven ondersteunen, het werk van stichting 48percent.org, onze duurzaamheidsmissie en opensource-softwareontwikkeling. Ook leggen we uit wat we met jouw 10 euro doen en blikken we vooruit op 2021.

Helaas...

De tijd van je nummerreservering is afgelopen.

Het is mogelijk dat één of meerdere van je gekozen nummer(s) inmiddels niet meer beschikbaar zijn, maak een nieuwe selectie.