Collega’s, diversiteit en inclusie

12 verschillende landen

Vorig jaar schreven we het e-book Starten met zelfsturing, waarin we ook het belang van diversiteit en inclusie beschrijven. Ook vertellen we hoe je dit kunt verbeteren in je aannameproces. Om hier zelf nog meer focus op te hebben, is er eind 2020 een nieuwe rol ontstaan binnen onze organisatie. De Diversity & Inclusion facilitator helpt bij het onderzoek naar en verbeteren van diversiteit en inclusie.

In 2021 is die rol veranderd in een cirkel: de Diversity & Inclusion circle. Dit betekent dat verschillende rollen zich hebben verzameld in een cirkel en dat meerdere collega’s zich nu met dit belangrijke onderwerp bezighouden.

12 landen en 55% vrouwen

De cijfers op een rij

Veel nationaliteiten

Met kantoren in vier landen en Engels als de standaard voertaal is het aantal nationaliteiten bij Voys groot. We hebben inmiddels collega’s uit én in 12 verschillende landen: Nederland, Zuid-Afrika, Griekenland, Polen, USA, Frankrijk, Spanje, Wit-Rusland, Duitsland, Portugal, België en Verenigd Koninkrijk.

Nieuwe collega’s

Van de 20 nieuwe collega’s (onder wie 3 stagiairs) die bij ons kwamen werken in 2021, zijn er 11 vrouw. Dit vertaalt zich in een percentage van 55 procent.

Als we kijken naar het totaalplaatje, dan is 32,5 procent van onze collega’s vrouw. Daarmee blijven we op het niveau van 2020.

Veel werk verzet

Diversity & Inclusion rol en cirkel

Zoals hierboven al staat beschreven, is de diversiteit-rol in december 2021 veranderd in een cirkel. Vanaf dit jaar gaan we het werk van de cirkel in actie zin, al heeft ook de rol in 2021 al een heleboel bereikt. Kijk maar:

  • We hebben een inclusiever beleid als het gaat om religie en overtuigingen. Vanaf dit jaar mag iedere collega twee Nederlandse feestdagen inruilen voor een andere voorkeursdag. De officiële vrije dagen in Nederland zijn grotendeels gebaseerd op het christendom. Door collega’s dagen te laten ruilen, houden we meer rekening met andere religies (of juist helemaal geen religie).
  • We hebben interne interviews afgenomen over LGBTQIA+ bij zusterbedrijf Spindle.
  • We hebben interne interviews afgenomen over ouders bij zusterbedrijf Spindle.
  • We hebben een ruimte op kantoor ingericht waar collega’s hun kinderen kunnen voeden of kunnen kolven.
  • We hebben een vrouwenfiets op kantoor neergezet. Voor als een van onze vrouwelijke collega’s of gasten een fiets wil lenen.
  • We zijn begonnen met het verzamelen van data op het gebied van diversiteit en inclusie. Die data gebruiken we om datagedreven keuzes te maken en veranderingen door te voeren.
  • We maken meer inclusieve keuzes als het gaat om bedrijfsfeestjes, op kantoor en remote. Zo geven we meer aandacht aan de voedselopties (vegetarisch, plantaardig, etc.) en drinkopties (bijvoorbeeld alcoholische en alcoholvrije drankjes).
  • Een deel van onze vrouwelijke collega’s deed mee aan de pilot van Klapstoel Academy, een loopbaancoachingprogramma speciaal voor vrouwen. Vijf junior collega’s deden mee, maakten kennis met allerlei onderwerpen en daagden zichzelf uit. Twee senior collega’s waren mentor voor deelnemers van andere bedrijven.

Terug naar overzicht

Lees verder

Het hele rapport

In dit Responsibility Report blikken we terug op het jaar 2021. We zoomen in op de technologie die we ontwikkelen en verhalen die we schreven. Hoe ondernemen we betekenisvol? We ondersteunen verschillende initiatieven en het werk van stichting 48percent.org. Ook werken we aan onze duurzaamheidsmissie en ontwikkelen we open-source-software. Daarnaast leggen we uit wat we met jouw 10 euro doen en blikken we vooruit op 2022. Welke kant gaan we op?

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust.  Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!