Open code

Software ontwikkelen doen we opensource

Opensource-software-ontwikkeling past goed bij onze kernwaarden. We gebruiken veel opensource-componenten bij het ontwikkelen en onderhouden van onze projecten. In het verleden hebben we onze projecten opensource gemaakt wanneer dat mogelijk was, zonder te weten of en hoe ze zouden bijdragen aan de opensource-community. Om onze opensource-bijdrage doelgericht te maken en samenwerking te stimuleren, hebben we de Open VoIP Alliance opgericht.

De samenwerking met andere bedrijven, ontwikkelaars en opensource-projecten moet bijdragen aan meer en snellere innovatie. Ook willen we de componenten die noodzakelijk zijn om een communicatieoplossing te bouwen laagdrempelig beschikbaar maken voor anderen.

We hebben met de Alliance veel stappen gezet in 2020, maar we zitten ook nog in de fase waarin we onderzoeken hoe we deze community het beste kunnen ondersteunen.

Kerngegevens Open VoIP Alliance

De Open VoIP Alliance telt inmiddels 13 leden. Er zijn 9 repositories beschikbaar onder de Open VoIP Alliance op GitHub. Daarvan zijn er 6 projecten en de overige 3 bevatten informatie over de Alliance.

In 2020 hebben we het eerste verzoek ontvangen van een ander Alliance-lid dan Devhouse Spindle. Het verzoek was om een project op de Alliance GitHub-pagina te plaatsen. Ons meest populaire project op Github, de WebphoneLib, wordt gemiddeld 30 keer per dag bekeken en de code wordt gemiddeld 4 keer per dag gedownload. Op dit moment is het merendeel van onze pull-requests afkomstig van leden van het Spindle-ontwikkelteam, maar er beginnen steeds meer externe pull-requests te komen.

Om de community te ondersteunen en verder uit te bouwen, hebben we de eerste collega aangenomen die zich fulltime gaat richten de Open VoIP Alliance.

Terug naar overzicht

Naar volgende hoofdstuk

 

Benieuwd naar de volledige inhoud?

In ons responsibility report blikken we terug op 2020 en vertellen we over de technologie die we ontwikkelen. Daarnaast zoomen we in op Spraakmakend en podia-optredens, blogs die we schreven en op collega’s, diversiteit en inclusiviteit. En wat doen we als ‘force for good’? Denk aan initiatieven ondersteunen, het werk van stichting 48percent.org, onze duurzaamheidsmissie en opensource-softwareontwikkeling. Ook leggen we uit wat we met jouw 10 euro doen en blikken we vooruit op 2021.

Helaas...

De tijd van je nummerreservering is afgelopen.

Het is mogelijk dat één of meerdere van je gekozen nummer(s) inmiddels niet meer beschikbaar zijn, maak een nieuwe selectie.