De 6 Nederlandse toekomst-twitteraars

auteursafbeelding
Mark Vletter
18 april 2016 Clock 2 min
Image placeholder

Ik vind Twitter een prachtig communicatiekanaal. Het is snel, het is bondig en het is open. Daarnaast is het voor mij altijd een bron van inspiratie geweest. Op iedere gebied vind je experts die je kunt volgen en die nét dat geweldige artikel weten te vinden die jouw gedachtengang weer verder helpt.

De afgelopen tijd kwam ik een aantal mensen tegen die de gave artikelen wel heel vaak weten te vinden en daarom hierbij een “De zes Nederlanders mensen die je volgens mij echt moet volgen”-lijstje. In willekeurige volgorde zijn hier.

Inspiratie

@hellahueck

Je kent Hella als presentatrice en journalist en om haar werk goed te kunnen doen verzamelt ze de mooiste artikelen en deelt deze, voordat of terwijl ze nieuws worden, met de wereld. Voor alleszeggende plaatjes en prachtige longreads volg je Hella Hueck.

@Quintin24

Hij schreef het boek Suits & Hoodies over het verschil tussen de startups en de corporates en om die werelden goed te snappen en zijn lezers en volgers gelukkig te houden verzamelt hij mooie tweets. Neem de periodieke voetbaltweet voor lief en volg Quintin Schevernels.

@vangeest

Schrijver, keynotespeaker en oprichter van desingularity university. Dan zou je zeggen dat je geen tijd meer hebt om te tweeten, maar gelukkig blijkt dan niet waar. Voor verre toekomst inzichten volg je @vangeest en negeer je zijn swarmapp incheckmomenten 😉

@FrederiekeH

Wil je het economischer en groener? Volg dan de krullen van journalist en fintech specialist Frederieke Hegger. Daar vind je naast de “we maken de wereld stuk en hier is het bewijs”-tweets ook de “dit is de technologie die dat probleem gaat oplossen en de wereld economisch overeind gaat helpen”-linkjes.

@MarcoDerksen

Bij Marco kom je meer Nederlandstalige en vooral marketinggerelateerde tweets tegen. Ook hier mag je over de swarmapp checkins heen lezen. Verder hoef je in het weekend geen krant te kopen. Marco vindt de beste artikelen en als je de korrelige foto’s van Twitter goed kunt lezen ben je daarmee gelijk door je kranten heen.

@Duivestein

Sander kijkt vooral naar grote trends en schrijft en spreekt daar vervolgens over. Dat levert automatisch een prachtige verzameling tweets op. Soms valt hij daarin even in herhaling, maar als je dat voor lief neemt krijg je er fantastische nieuwe inzichten van @Duivestein voor terug.

Tot zover mijn lijstje favorieten. Omdat zo’n lijstje nooit af is heb ik een lijst Leesvoer aangemaakt zodat je bovenstaande en andere mensen in één keer kunt volgen. Dan hoef ik dit artikel niet iedere week aan te vullen. Aanvullingen voor die lijst? Stuur ze me op @MarkV, of laat hieronder een reactie achter.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 4 april 2024

De prijs van vooruitgang in AR en VR: de donkere schaduw van de Apple Vision Pro

Van 18 maart 2024

De voordelen van automatische gesprekssamenvatting voor jouw klantenservice