Het grote lunchbrein achter 30 gezonde Belhamels

auteursafbeelding
Joris
28 oktober 2015 Clock 3 min
Image placeholder

Voys heeft maar liefst 30 gezonde Belhamels. Die Belhamels fietsen, rennen en zwemmen met elkaar, gaan samen naar golf clinics, volgen Pencak cursussen of slaan elkaar (figuurlijk) de ring uit tijdens een potje boksen. Sport je als Belhamel liever in je eentje, dan is er altijd nog het abonnement op de dichtstbijzijnde sportschool. Dat gezond leven bij Voys de aandacht heeft, moge duidelijk zijn. Gezond leven zit ‘m niet alleen in sporten, maar ook en juist in eten. Laten we daar nu iedere werkdag tussen 12 en 1 een uur voor uit trekken met elkaar.

Geïnspireerd door het bijzondere voedselbeleid van Google, hebben we bij Voys een bijzonder lunchritueel opgezet. Hoewel de Belhamels van Voys hier al helemaal aan gewend zijn (luxe went immers snel), beseffen we ons wel degelijk dat de gezonde lunch van Voys niet de standaard is in Nederland.

Lunch 2.0

Hoewel we altijd lekker hebben gegeten, ontstond er zo’n twee jaar geleden een ‘beweging’ binnen Voys. Er gingen stemmen op voor het schrappen van de alom geliefde vrijdagmiddag snack. Ook was het gezonde kamp klaar met de eier-, saté- en kipsalades en werd er gevraagd om speltbrood, avocado’s, walnoten en alfalfa. Na wat frictie (er werd veel te veel ingekocht, omdat er zowel een pro-rucola als een pro-grillworst kamp was), was de maat vol: project Lunch 2.0 was geboren.

Er werden twee lunchdames aangesteld die de opdracht kregen om iedere dag een lekkere, gezonde en gevarieerde lunch te verzorgen voor de Belhamels van Voys. Smoothies, soep, salade: niets was te gek. Toe maar, dat doet maar, denkt u nu? Lees dan even dit artikel. Ook bij Voys zijn we van mening dat gezond eten geen kostenpost voor het bedrijf is, maar een investering in je mensen. En doordat de keuzes die mensen maken op het gebied van eten sterk worden bepaald door de beschikbaarheid, staat de lunchtafel tegenwoordig vol met verantwoorde lekkernijen.

 

Finny zorgt voor een goede lunch!

 

Leuke lunchdames = lekkere lunch

Er zijn verschillende collega’s die de rol van Chef Lunch hebben vervuld. Twee daarvan hebben een andere roeping gevonden binnen Voys en anderen verkozen hun studie boven het vullen van Voys-buikjes. Op dit moment zwaaien Finny en Lenie de lunch-scepter bij Voys.

Iedere dag komt één van de twee rond een uur of elf het kantoor binnen waaien, om zo’n vijf minuten later op de Voys-fiets met aanhangwagen te vertrekken naar de Jumbo. Daar racen ze door de winkel, maken ze iedere dag de gezonde keuzes uit het gigantische Jumbo-aanbod en snellen ze zich terug naar Voys HQ om daar rond kwart voor 12 terug te zijn. Tafel dekken, salades klaarmaken, eitjes koken: Lenie en Finny krijgen het iedere dag weer voor elkaar om de lunch, die direct na onze dagelijkse stand-up begint, binnen een half uur op tafel te krijgen. Na deze voorbereidingen zoeken zij dekking voor de 30 uitgelaten en hongerige Belhamels die op al het lekkers afstormen en grijpen naar al dat wat binnen handbereik ligt: verantwoorde producten, lekkere salades en gezonde brouwsels. Een garantie voor chaos.

Back to work

Als de buikjes van zowel de Belhamels als van Finny of Lenie gevuld zijn, keert de rust weder. De Belhamels brengen het verteringsproces wat op gang door een rondje te lopen, te tafeltennissen of door hun voetbaldromen eindelijk waarheid te laten worden met behulp van FIFA. Voor de lunchdames begint het opruimproces. De bordjes, bekers, messen en vorken zijn door de Belhamels zelf in de vaatwasser gedeponeerd: al het andere wordt zorgvuldig opgeborgen door de dames die ons helpen om gezonder te eten en bewustere keuzes te maken. Ze maken een inventarisatie van de voorraad, halen een doekje over de tafels en om stipt 13:15 uur is het alsof er nooit iets anders is geweest dan serene rust en opperste concentratie op Voys HQ.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 februari 2024

Zo maak je van jouw organisatie de ultieme werkomgeving

Van 30 januari 2024

Telecomprovider Voys neemt Source2Cloud Services over