Het grote Voys boek 2014

author image
Joris 24 maart 2014 1 min
Image placeholder

Enthousiast over het nieuw uitgedachte organisatiemodel besloten we eind 2012 een boek uit te brengen voor nieuwe collega’s. Valve, een toffe organisatie met een vergelijkbaar organisatiemodel, had al eens een dergelijk handboek gemaakt dat als bron van inspiratie diende. Het boek voor onszelf moest uiteraard in de stijl van Voys zijn en zou dienen om nieuwe collega’s en bezoekers een veilig gevoel te geven: “Ja, het is hier anders dan bij de meeste organisaties en daar moet je ontzettend aan wennen, maar dat is heel normaal. Don’t be afraid!”

De eerste editie

Op een regenachtige dag in november kwam Mark met een brede glimlach op het gezicht aanzetten met een stapel bruinige boekjes. “Voor jullie!” In dat boekje stond beschreven op welke manier we al enigszins werkten en hoe we in de toekomst met elkaar zouden gaan werken: een goede houvast en erg handig voor toekomstige collega’s.

Ten tijde van de eerste uitgave werkten er 14 medewerkers bij Voys. Nu, anderhalf jaar later, lopen er 40 belhamels rond. 40 medewerkers die het Voys model ademen en die samen het organisatiemodel veel verder hebben doorontwikkeld dan in het boekje van 2012 stond beschreven. Tijd voor een update dus.

Stapel Voys boekjes Het grote Voys boek, de 2014 editie

De organisatie staat niet stil

Waar het eerste boekje enigszins een leidraad was voor de bestaande medewerkers, is editie 2014 ontstaan uit de ervaringen van de huidige medewerkers. In anderhalf jaar verandert er veel binnen een organisatie en helemaal als die organisatie Voys heet. Er zijn waarschijnlijk weinig andere organisaties waar verandering zo diep in het DNA geworteld zit.

De organisatie was het boek eigenlijk ontgroeid. En dus werd het tijd voor een nieuw handboek; Het grote Voys boek, de 2014 editie. We zijn er trots op.

Download

Download hier het grote Voys boek (2014). Hij wordt gepubliceerd in PDF formaat en in een later stadium als EPUB. De teksten zijn van Anniek, Joris, Mark L en Mark V. Download het Voys Handboek

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 24 mei 2023

Betekenisvol ondernemen: het hart van je organisatie tot leven brengen

Van 7 maart 2023

Telecomprovider Voys neemt Call-In-One over

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!