Het stageleven bij Voys

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
18 juli 2019 Clock 2 min

We mogen onze topstagiaire Lisette sinds deze week onze collega noemen. Woehoe! Ze heeft haar stage ingeruild voor een zomerbaan bij Voys. Daar zijn we blij mee. In deze blog vertelt ze wat ze allemaal heeft gedaan tijdens haar stage en welke creaties je de komende tijd van haar voorbij kunt zien komen.

De afgelopen maanden heb ik stage gelopen bij Voys. Ik ga je meenemen door mijn verzameling aan nieuwe ervaringen. En dat zijn er veel! Ik kan je ook precies vertellen hoeveel koppen koffie ik heb gehaald en hoeveel kopietjes vast zijn blijven zitten in het kopieerapparaat. 😉 Mocht je het idee hebben om ooit bij Voys stage te lopen, lees dan verder!

Wat leer je nou zoal?

Het is uniek om bij een bedrijf zoals Voys stage te mogen lopen. Holacracy, het zelfsturende organisatiemodel waarmee Voys werkt, is bijvoorbeeld iets waar je als student Communication and Multimedia niet vaak mee in aanraking komt. Doordat ik actief heb mogen participeren in meetings, heb ik mee kunnen maken hoe Holacracy wordt toegepast in de praktijk. Naast Holacracy heb ik veel geleerd over onderwerpen die mijn studie aangaan zoals design, concepting en het maken van video’s en foto’s. Collega Wouter Brem heeft mij in mijn stageperiode ontzettend veel tips en trucs geleerd, waardoor ik van een nietswetende ‘videonoob’ tot ‘editormaster’ ben getransformeerd.

Weer een ervaring rijker

Voys heeft mij heel veel nieuwe ervaringen gebracht. De eerste twee weken werd mij alle tijd gegund om mij comfortabel te voelen in de nieuwe werkomgeving waar ik de komende twintig weken zou vertoeven. Zoals eerder benoemd kon ik Holacracy ervaren, maar ook hoe het is om in een grootschalig bedrijf te functioneren.

Zelfstandigheid is key.

Ik heb veel projecten zelfstandig afgerond en dit vond ik zeer uitdagend. Ik heb mijn tijd bij Voys als erg divers ervaren, er waren heel veel verschillende taken die ik heb mogen oppakken en afronden. Zo heb ik bijvoorbeeld gifjes gemaakt voor Voys die gebruikt kunnen worden op Instagram Stories en Snapchat, daarnaast heb ik een videoreeks gemaakt over de telefoontoestellen die Voys aanbiedt.

Maar hier houdt het niet op. Deze vakantie ben ik nog steeds bij Voys te vinden, niet meer als stagiaire, maar als collega. Je zult nog veel video’s en foto’s van mij voorbij zien komen op de Instagram- en Facebook-pagina van Voys. Of misschien zie je een door mij gemaakte Voys-reclame langs de snelweg. Oh ja! En nog even over het aantal vastzittende kopietjes: dat waren er drie. Het aantal kopjes koffie dat ik heb gehaald, schat ik op zo’n driehonderd.

Luxette

Ben je benieuwd naar mijn creaties? Ik heb ze verzameld in een online portfolio waar je ze kunt bekijken. En denk je nu: wat die Lisette maakt, dat wil ik ook! Komt dat even goed uit: ik heb me onlangs ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Naast mijn zomerbaan bij Voys ga ik me de komende tijd richten op mijn eigen onderneming: Luxette.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 februari 2024

Zo maak je van jouw organisatie de ultieme werkomgeving

Van 30 januari 2024

Telecomprovider Voys neemt Source2Cloud Services over