In 2021 is Voys trotse sponsor van…

auteursafbeelding

Suzanne Faber

15 juni 2021
Clock 4 min

Mooie initiatieven, die steunen we graag. Gewoon, omdat het fijn is om iets voor een ander te doen. In 2021 sponsoren we een aantal bijzondere doelen en projecten en we vinden het leuk om die met je te delen. Zo krijgen onze sponsorpartners alle aandacht die ze verdienen.

IMC Weekendschool Groningen

Nieuwsgierigheid is de basis van ondernemerschap. Durven, ontdekken en doen. De IMC Weekendschool laat jongeren van 10 tot 14 jaar kennismaken met enthousiaste professionals en hun vakgebieden. Dat vinden wij te gek, want de kinderen van nu zijn de ondernemers van morgen. Het programma van de IMC Weekendschool vindt door het hele land plaats en bereikt elke week wel 2400 jongeren. Dat betekent niet alleen heel veel inspiratie en een leerzame omgeving, maar ook een ijzersterk netwerk. Voys is alweer 7 jaar trotse sponsor van de IMC Weekendschool Groningen.

Ontdek meer over IMC Weekendschool

Giro di KiKa

Wij werken niet met bazen, maar… onze collega Maarten van Brussel, dat is toch echt wel een baas. Hij fietst samen met zijn broers de Classico Epico tijdens de Giro di KiKa, 150 km op de pedalen met een paar flinke klimmen in de Italiaanse bergen. Dit doet hij om kinderen met kanker te helpen. Met de opbrengst steunt KiKa wetenschappelijk onderzoek naar betere behandeling en genezing van kinderkanker. 

‘Afgelopen jaar realiseerde ik me weer heel goed wat echt belangrijk is. Mijn opa en oma zijn overleden aan kanker en dat is natuurlijk heel erg, maar zij hebben een lang leven gehad’, zegt Maarten. ‘Kinderen met kanker staan nog aan het begin van hun leven. Daarom willen wij ze graag steunen. Het geeft een goed gevoel om dit samen met mijn broers te doen, want goede doelen hebben het zwaarder gehad afgelopen jaar, terwijl het werk van KiKa juist zo belangrijk is.’  

Wie de bergen trotseert voor zo’n goed doel, verdient wel wat ondersteuning. Daarom sponsoren we Maarten.

Ook doneren? Dat kan hier!

JINC Groningen

Ieder kind heeft een talent, maar niet ieder kind krijgt dezelfde kansen om dat talent te ontwikkelen. JINC Groningen ondersteunt jongeren uit achterstandswijken. Want waar je woont, bepaalt hoe je naar de wereld kijkt en helaas vaak ook welke kansen je krijgt. JINC zet zich in om die ongelijkheid recht te trekken. Door de wereld van de jongeren uit deze wijken een beetje groter te maken, ontdekken ze wat er mogelijk is op de arbeidsmarkt. Ondernemerslessen, leren plannen en digitale vaardigheden zijn daar een groot onderdeel van. Net als het bijzondere project Baas van Morgen, waarbij kinderen een dag lang de baas van een bedrijf zijn. Je raadt het al: bij dat laatste project zijn wij betrokken. Dit jaar kwam Mirthe bij ons de lakens uitdelen. Dat was voor Mirthe, maar ook voor ons, een heel waardevolle dag. Ze heeft ons ideeën met ons gedeeld en tips en feedback gegeven. Daar zijn we hartstikke blij mee.

Ontdek meer over JINC Groningen

Devin en Mirthe op bezoek tijdens JINC Baas van Morgen

Groningen Swim Challenge

Onze collega Mark Vletter waagt op 28 augustus een sprong in het diepe. Letterlijk, want hij zwemt van Zoutkamp naar Groningen tijdens de Groningen Swim Challenge. Een estaffettezwemtocht van maar liefst 35 kilometer door het Reitdiep die eindigt in de binnenstad van Groningen. Best een uitdaging voor iemand die niet goed kan zwemmen. Daarom ligt Mark nu vier keer per week in het water. Talent blijkt hij niet te hebben, wel doorzettingsvermogen. Gelukkig zwemt hij samen met onze collega Rianne Schenkel. Samen komen ze er wel!

Met het team halen Mark en Rianne geld op voor het UMCG Kanker Researchfonds. Het doel: onderzoek doen naar kanker, de kwaliteit van leven van kankerpatiënten verbeteren en zorgen dat meer mensen genezen van deze rotziekte. 

‘Ik zwem voor TeamLotz, het team van de Groningse filmmaker Ismaël Lotz. Ik heb zelf van dichtbij meegemaakt hoeveel impact kanker maakt. En dat zie ik nu weer. Daarom ben ik blij met elke donatie die binnenkomt, of het nou 1 of 500 euro is’, zegt Mark. ‘Ondertussen bedenk ik meer manieren om donateurs te vinden, zoals spreken voor bedrijven over zelfsturend werken. Dat doe ik anders nooit, maar speciaal voor dit doel wel.’ 

Als Mark en Rianne alles op alles zetten, kunnen wij natuurlijk niet achterblijven. Daarom sponsoren wij Mark en Rianne.

Ook doneren? Dat kan hier!

Impact Noord

In 2020 is Voys lid geworden van Impact Noord, een vereniging die ondernemen met maatschappelijke impact in Noord-Nederland aanjaagt en versterkt. Dat is om twee redenen fijn: sterke bondgenoten krijgen meer voor elkaar, bijvoorbeeld bij de overheid, en samen weet je meer dan alleen. Leden kunnen bij elkaar terecht voor advies over maatschappelijke vraagstukken en er zijn regelmatig lezingen over interessante onderwerpen, zoals financiering voor startups, duurzaam groeien en werken met de overheid. Handig!

Ontdek meer over Impact Noord

Blikopeners Bevrijdingsdag

Vrijheid, tsja, daar hebben wij wel wat mee. Dus toen het Bevrijdingsfestival Groningen ons vroeg om Blikopenener te worden, vonden we dat een heel toffe manier om onze visie op vrijheid uit te dragen. Blikopener? Dat zit zo. Het Bevrijdingsfestival deelde blikken soep uit, naar een recept van tv-kok Yvette van Boven. Bij deze soep zaten placemats met gespreksstarters om te debatteren over vrijheid onder het genot van een lekker bakje soep. Goed idee natuurlijk,  maar praten over vrijheid, dat moet je veel vaker doen. De Blikopeners, waar wij deel van zijn, is een gezelschap dat het gesprek over vrijheid het hele jaar door aan gaat.

Ontdek meer over de bevrijdingsdagactie

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 juli 2024

PACE-week: evalueren, vooruitkijken en groeien met de hele organisatie 

Van 11 juni 2024

Salarissen bepalen zonder managers: zo doen we dat als zelfsturende organisatie