Kerstactie van Voys

auteursafbeelding

Joris

17 december 2013 Clock 2 min
Image placeholder

Regionaal, nationaal en internationaal

We naderen het einde van 2013. Het jaar is voorbij gevlogen. Wat is er weer veel gebeurd en wat ziet Voys er anders uit dan een jaar geleden. Verandering zit in ons DNA en dat hebben we ook het afgelopen jaar weer bewezen. We zijn gegroeid! Daar kregen we zowel regionaal (FD gazellen en Groninger ondernemingsprijs), landelijk (Fast 50 en Slimste Bedrijf van Nederland) als internationaal erkenning voor (Fast 500). Omdat we ons op die verschillende niveau’s begeven, vinden we dat we ook op drie niveau’s moeten bijdragen aan een betere wereld.

Geen kerstkaart, maar een goed doel

Vorig jaar kreeg iedere klant van Voys een handgeschreven kaart. Hoewel 2013 een prachtig jaar was voor Voys en we dat allemaal te danken hebben aan onze klanten, vonden we toch dat we het geld beter kunnen besteden. Er zijn zoveel mensen die dit jaar geen kerst kunnen vieren, omdat ze daar simpelweg het geld niet voor hebben. Een donatie aan een goed doel voelt dan als een betere keuze dan het versturen van ruim 4.000 kerstkaarten.

De Voedselbank

Een regionaal doel

Nog geen week geleden heeft Voys een donatie gedaan aan de Voedselbank actie van RTV Noord . De regionale omroep zamelt tot en met 23 december boodschappen in voor de voedselbanken in de provincie Groningen. Voys heeft ervoor gezorgd dat er ruim voldoende babyvoeding aanwezig is voor de mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Tweakers Computer 4 Kids

Een nationaal doel

In Nederland leven meer dan 400.000 kinderen in een situatie waar spanning over het al dan niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften een dagelijkse realiteit is. Kinderen die niet naar een sportvereniging kunnen, die niet meegaan op schoolreisje en die geen computer hebben om huiswerk te maken en het internet mee te verkennen. Tweakers heeft zich tot doel gesteld om zoveel mogelijk pc’s, laptops en componenten in te zamelen. Zij knappen deze computers op – samen met hun community – en voorzien deze van de nodige software. Allemaal om Nederlandse schoolkinderen, waarvan de ouders geen pc kunnen betalen, te helpen.

Voys rijdt aanstaande vrijdag 20 december naar Amsterdam, om hardware langs te brengen bij Tweakers. Mocht je zelf nog hardware ter beschikking willen stellen aan dit goede doel: er is nog ruimte over in onze kofferbak. Breng het voor vrijdag langs bij Voys en we nemen het mee naar Amsterdam!

Divine Mercy Baby’s Home

Een internationaal doel

Voys heeft al meerdere malen geschreven over Divine Mercy Baby’s Home, een weeshuis in Uganda waar Anneloes Stoetman uit Groningen ontwikkelingswerk doet. Naast een donatie aan dit project, heeft Voys wijnen ingekocht van de Rondetafel 34 Groningen, een serviceproject die de opbrengst van de wijn doneert aan Divine Mercy Baby’s Home. Op die manier hebben we het weeshuis geholpen met luiers, een wasmachine en een extra verzorger.

Wil je ook flessen wijn kopen en op die manier een bijdrage leveren aan het goede doel in Uganda? Dat kan. Voor twee flessen wijn kun je alle kinderen van het weeshuis een dag van luiers voorzien, waardoor de kans op diarree en andere ziektes drastisch wordt verlaagd. Met een doos wijn kan er zelfs een maand lang een extra verzorger voor het weeshuis worden aangenomen!

De allerbeste kerstwensen

Van de mensen van Voys

Voys wenst al haar relaties hele fijne kerstdagen toe, met veel warmte en gezelligheid! Maak er mooie dagen van met elkaar. Met kerst zijn wij gesloten, maar tot en met 24 december en vanaf 27 december staan we je graag te woord!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juni 2024

Salarissen bepalen zonder managers: zo doen we dat als zelfsturende organisatie

Van 31 mei 2024

12,5 jaar bij Voys: veel veranderd en toch veel hetzelfde