Mark Vletter solliciteert

auteursafbeelding
Mark Vletter
11 januari 2012 Clock 4 min
Image placeholder

Dag, mijn naam is Mark Vletter en ik kom graag één vrijdag bij je organisatie werken en salaris hoef ik niet. Ik weet dat het bijzonder klinkt en daarom leg ik graag uit waarom ik dit wil doen. Een kort schrijven is dit niet, dus ga er rustig voor zitten.

Mark Vletter op Straat met dan aan Taatgen Fotografie

8 jaar Voys

Het is nu 8 geleden dat ik Voys Telecom heb opgericht en vanaf mei werken hier 32 mensen. 32 professionals die heel goed weten wie we met Voys willen zijn, waar we heen willen en hoe we dat het beste kunnen doen. Individueel en met elkaar. Voor deze mensen is “de baas op kantoor” niet meer noodzakelijk. Sterker nog: ik denk dat het hun persoonlijke groei beperkt. Als ik er niet ben nemen mijn collega’s zelf beslissingen, worden de materie nog meer machtig, worden daarmee daadkrachtiger. Dat maakt hen sterker en Voys tot een beter bedrijf.

Twee dagen in de week op kantoor

Daarom ben ik vanaf maart nog maar twee dagen in de week, de dinsdag en de donderdag, werkzaam op kantoor. Ik houd drie dagen over. De maandag, waarbij ik me meer kan gaan richten op het spreken en het schrijven van artikelen: dingen die ik beide graag doe. De woensdag, waarop ik superheld kan zijn voor mijn kinderen en de vrijdag. En die vrijdag, of vrijdagen bied ik mezelf graag aan je aan.

Hoe ziet een dag meelopen eruit?

Dat is een goede vraag en dat laat ik graag aan jou. Een normale werkdag is meestal al gek genoeg. Ik kan met één persoon meelopen of met meerdere personen en dat kan op ieder niveau in de organisatie. Ik zou het prettig vinden als het meelopen wordt geïnitieerd door iemand die beslissingsbevoegd is, zodat een dag meelopen, naast inspiratie en een leuk verhaal, echt iets op kan leveren.

Waarom zou ik Mark laten meelopen?

Het kost je in ieder geval 12 uur. Vier uur voor en na de werkdag en acht uur op de werkdag zelf. Dat is jouw investering. Ik geef je mijn frisse kritische blik op je bedrijf. Ik neem geen blad voor de mond en ben eerlijk en direct. Inspiratie geeft dat in ieder geval, maar wellicht kan het ook leiden tot nieuwe inzichten waar je als organisatie echt mee geholpen bent.

Waarom wil Mark eigenlijk meelopen?

Ik vind het goed om ook eens bij organisaties te kijken die hele andere dingen doen, of op een compleet andere manier werken. Daar leer ik veel van, doe ik inspiratie mee op en dit neem ik weer mee naar Voys.

Daarnaast overwegen we het openen van een vestiging in Barcelona en als je een bedrijf hebt daar wil ik heel graag weten welke valkuilen ik moet vermijden 🙂

Wat kan Mark eigenlijk?

Na overleg met derden kwamen we tot het volgende lijstje.

Waar anderen mij goed in vinden

Onderwerp Rating
Enthousiasmeren en mooi verhalen vertellen
Processen zien, snappen en verbeteren
Passie voor automatiseren en automatisering
Initiëren: liever doen en een keer vaker sorry zeggen
Gadget freak
Mensen aan mensen, mensen aan producten en producten aan mensen koppelen
Onderwerp Rating
Enthousiasmeren en mooi verhalen vertellen  
Processen zien, snappen en verbeteren  
Passie voor automatiseren en automatisering  
Initiëren: liever doen en een keer vaker sorry zeggen  
Gadget freak  
Mensen aan mensen, mensen aan producten en producten aan mensen koppelen  

Technische kennis

Onderwerp Rating
Algemene brede “technische” kennis  
Webmarketing  
HTML en CSS  
Echt programmeren  

Wat kan ik niet

Onderwerp Rating
Alles met financiën en administratie  
Foutloos Nederlands schrijven (zonder check van derden)  
Foutloos Nederlands schrijven (met check van derden)  
“Niets” doen  

Hm, ik ben nog niet overtuigd, waar lees ik meer over je?

Je kunt eens kijken op mijn LinkedIn pagina en lezen wat anderen over mij zeggen, verder kun je op markvletter.nl meer over mij lezen. Ook op Twitter vind je wat mij bezig houdt.

Leuk initiatief, ik wil daar wel eens verder met je over praten!

Geweldig, wat leuk om te horen. mark.vletter@voys.nl is mijn e-mailadres en 050-7009944 is mijn directe Voys nummer. Op dinsdag en donderdag ben ik daar bereikbaar. Via Twitter (@markv) kun je mij natuurlijk ook altijd een berichtje sturen.

Jij schrijft en spreekt toch ook wel eens?

Ik ben gastdocent aan de Rijksuniversiteit van Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool. Onderwerpen zijn daarbij ondernemerschap, e-commerce, businessmodellen, bedrijfsprocessen en procesautomatisering, (web)marketing en natuurlijk de toekomst van zakelijke telefonie. Hier spreek ik ook over bij onder andere de Kamer van Koophandel, op beurzen en bij businessclubs. Een video van het spreken (uit 2010) geeft een impressie van mijn spreekwijze. Mocht het je aanspreken, dan ben ik ook buiten de maandagen beschikbaar.

Verder heb ik artikelen geschreven voor lifehacking.nl, schrijf ik blogartikelen op voys.nl en draag ik periodiek bij aan op Frankwatching. Heb je een leuk onderwerp waarover ik kan schrijven, wil je dat ik een nieuwe gadget review schrijf of wil je praten over het schrijven voor een andere site, dan kan dat. Mijn contactgevens staan hierboven.

Ik zal aankomend jaar in ieder geval schrijven over:

  • de telecommarkt
  • boeken die ik lees
  • leuke nieuwe hebbedingen en dingen die je leven makkelijker maken
  • ondernemen in de brede zin van het woord
  • en natuurlijk over mijn meeloopdagen.

De artikelen vind je natuurlijk op voys.nl/weblog en wellicht ook op sites van derden.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 29 mei 2024

Strategisch samenwerken als impactorganisatie: zo pak je dat aan

Van 22 mei 2024

Belasting en internationalisering: deze fout maakten wij (en zo voorkom jij hem)