Movember: Haar op de bovenlip voor het goede doel

auteursafbeelding
Joris
1 november 2013 Clock 2 min

Welkom bij Snor Telecom

Het idee ontstond in Adelaide, veertien jaar geleden. Een paar mannen lieten een maand lang hun snor staan en haalden daarmee geld op dat ze aan het goede doel gaven. Elk jaar gingen meer mannen dit doen. Zo ontstond Movember, een samenvoeging van ‘Moustache’ en ‘November’.

MovemberOndertussen doen elk jaar enorm veel Mo Bro’s aan het evenement mee door hun snor een maand lang te laten staan om zo geld in te zamelen voor het goede doel: onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker. Ondertussen heeft Movember al 174 miljoen dollar aan donaties binnengehaald.

Dit jaar doen (bijna) alle mannelijke medewerkers van Voys ook mee en is Voys de hoofdsponsor (oftewel: snorsponsor). Het begon met een grapje, maar na wat opmerkingen heen-en-weer bleek het ineens een heel goed idee. Twintig belhamels beginnen aan de lange maand november.

De regels van Movember zijn als volgt:

  1. Elke deelnemer begint op 1 November met een gladgeschoren bakkes.
  2. De hele maand moet de deelnemer de snor laten staan én verzorgen.
  3. De snor mag niet aan de bakkenbaarden vastgroeien: dat is een baard.
  4. De snor mag het midden van de kin niet raken: dat is een sik.
  5. Elke deelnemer dient zich als een heer te gedragen.

Welke snor

Met alleen het laten groeien van je snorhaar ben je er nog niet. Je moet je snor verzorgen én je moet van tevoren uitzoeken welke snor je wilt. Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Een ieder van ons heeft zijn eigen ‘wapen’ uitgezocht, waarmee hij straks te bewonderen is.

Mobro'sOp teamvoys.nl vind je alle informatie over de Voys Mo Bro’s en houden we een weblog bij.

Moeilijke momenten

Enkele tientallen jaren geleden was het nog wel lekker ‘sophisticated’ om een snor te dragen. Hoewel een baard vandaag de dag superhip is en je deze op bijna de helft van de kinnen tegenkomt, zijn het tegenwoordig alleen de 50+’ers die ‘wegkomen’ met een besnorde bovenlip. De aanmeldingen bij Voys verliepen dan ook niet zonder slag of stoot. Niet iedereen meldde zich direct aan voor dit Snor-event. Sommigen moesten het ‘even overleggen met thuis’, anderen opperden te weinig snor-haargroei te hebben, om met goed fatsoen mee te kunnen doen. Alle excuses zijn van tafel geveegd: iedereen doet mee en moet in de komende weken wat moeilijke momenten zien te overleven.

Zo gaat één van onze collega’s één keer in de tien jaar op de foto voor oma, zodat zij een prachtige, grote familiefoto op een prominente plek in de woonkamer kan hangen. Anderen hebben verjaardagen, afstudeerborrels, bruiloften en afspraken met klanten. Deze worden allemaal bijgewoond met snor. Mocht je dus één van onze snorren tegenkomen, probeer dan begripvol te zijn en lach niet té hard.

De Voys Rules

Voys sponsort de mannen met €2,50 per snor, per dag. Dit betekent dat Voys (30 dagen x 16 snorren x € 2,50 =) € 1.200,- sponsort. Elke deelnemer dient zich aan bovenstaande Movember-rules te houden. Tussentijds uitstappen is een optie, maar dan dient de ‘quitter’ verplicht zelf te sponsoren. Een extra incentive voor de deelnemers is dat we begin december met alle snordragers naar de barbier gaan, om ons op professionele wijze te ontdoen van onze trots. Daarna gaan we met alle ‘snorlozen’ uit eten.

Ook SponSnorren?

Wil je ook SponSnor worden van team Voys? Dat kan! Graag zelfs! Ga hiervoor naar nl.movember.com/donate, typ in ‘Voys’ en doneer. Al het geld wordt besteed aan onderzoek naar kanker. Alvast hartelijk dank!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 februari 2024

Zo maak je van jouw organisatie de ultieme werkomgeving

Van 30 januari 2024

Telecomprovider Voys neemt Source2Cloud Services over