Nick Rinzema als vrijwilliger naar Fiji

auteursafbeelding
Mark Vletter
23 februari 2016 Clock 2 min
Image placeholder

Nick Rinzema is bezig met een prachtige actie voor Fiji die wij graag ondersteunen. Hierbij een persoonlijk woord van Nick.

Nick Rinzema stelt zich voor

Mijn naam is Nick Rinzema (17 jaar) en ik zit in Havo 4 van het Augustinus College te Groningen. Al langere tijd ben begaan met het leven van kansarme kinderen in derde wereldlanden en met name ben geïnteresseerd in de sociale hulpprojecten voor bijvoorbeeld wees- en straatkinderen.

Een zomervakantie voor ‘Projects Abroad’

Kortgeleden heb ik besloten dat ik tijdens mijn zomervakantie aan zo’n project een bijdrage wil leveren d.m.v. vrijwilligerswerk. Na onderzoek en contacten met een aantal instanties, is mijn oog gevallen op een zinvol project van ‘Projects Abroad’ in een kindertehuis in Fiji, waar ik mij tijdens de zomervakantie circa 5 weken nuttig kan maken. Ik zal me daar in de eerste plaats bezig kunnen gaan houden met de opvang, verzorging en begeleiding van de (wees)kinderen en verder helpen bij diverse activiteiten. Vrijwilligers kunnen hier de extra aandacht en zorg geven die deze kinderen juist zo hard nodig hebben.

Over Fiji

Fiji is een land in Oceanië op het zuidelijk halfrond. Dit zal bij velen bekend staan als een rijk vakantie eiland voor met name Australiërs en Amerikanen, maar schijn bedriegt. Fiji heeft juist te maken met ongekende armoede. Het verschil tussen rijk (toeristische gedeelte langs de kust) en arm (de binnenlanden, veruit het grootste deel van Fiji) is ongekend groot. Door de instabiele politieke situatie wordt het geld wat ze aan toerisme binnen krijgen niet tot nauwelijks verdeeld. Het (kleine) deel van de bevolking aan de kust profiteert hier wel deels van, hoewel het meeste geld direct naar het buitenland gaat, maar in de binnenlanden heerst grote armoede. Er wordt geen geld geïnvesteerd in onderwijs en opvang van kansarme weeskinderen terwijl het geld juist hier zo hard nodig is. Want zonder kwalitatief goed onderwijs is er geen kans op een goede toekomst. Juist hierdoor zijn organisaties als Projects Abroad en de vrijwilligers die zij met zich meebrengen zo hard nodig.

Hoe kunt u bijdragen?

Ik wil graag zoveel mogelijk geld voor dit project ophalen zodat we deze kinderen een toekomst kunnen geven en de kansarme kinderen zo goed mogelijk kunnen worden opgevangen. In een land met zulke grote verschillen zijn dit soort projecten hard nodig! Mijn eigen kosten (tickets, eten en drinken, etc.) betaal ik helemaal zelf, maar ik wil ook heel graag zoveel mogelijk geld inzamelen om hiermee de weeskinderen in Fiji te helpen. Voys Telecom heeft een enorm gulle bijdrage willen leveren aan Actie voor Fiji en ik ben hun daar enorm dankbaar voor! Ook uw bijdrage (hoe klein of groot ook) is meer dan welkom. U kunt uw bijdrage storten op rekening 8757950 ten name van Nick Rinzema, onder vermelding van “actie voor Fiji”. Ik beloof u dat uw bijdrage 100% te goede komt aan de kansarme kinderen in Fiji. Meer informatie is te vinden op www.actievoorfiji.nl. Ook vermeld ik u/uw bedrijf daar graag als sponsor. Ik hoop dat u, net als Voys Telecom, een bijdrage wilt leveren. Alvast bedankt daarvoor.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 24 november 2020

Zo werkt zelforganisatie #3: Doorgroeien zonder carrièrepad, hoe dan?

Van 16 september 2020

Zo werkt zelforganisatie #2: Werkgeluk, kom maar op met die frustraties