Nieuwe taskforce Klantgeluk en -advies geïnstalleerd

auteursafbeelding
Joris
26 juli 2016 Clock 6 min

Mocht je de afgelopen weken hebben gebeld met Voys, dan kan het maar zo zijn dat je een frisse, nieuwe stem aan de andere kant van de lijn te horen kreeg. De laatste tijd hebben we namelijk maar liefst vier nieuwe collega’s mogen verwelkomen bij de teams Klantgeluk en Advies. Om onze klanten de kans te geven om ze beter te leren kennen, hebben we Wouter, Marloes, Arnoud en Mark een gepast Voys podium gegeven om wat meer over zichzelf te vertellen.

nieuwetaskforce
Van links naar rechts: Arnoud, Mark, Wouter en Marloes.

Arnoud Oosten

Zowel hijzelf als zijn collega’s hebben het gevoel dat Arnoud al bij het meubilair van Voys hoort. Toch werkt Arnoud nog maar een kleine drie maanden als adviseur bij Voys. Deze man, die op de werkvloer voor de nodige humor en rake opmerkingen zorgt, is namelijk al helemaal gewend aan de vrije en holacratische manier van werken. “Ik vind het fantastisch! Je inbreng wordt gewaardeerd en dat spoort iedereen binnen de organisatie aan om mee te denken. Ik voel me echt verantwoordelijk voor datgene wat ik binnen Voys oppak. Alle collega’s zijn gelijk aan elkaar en voor iemand die slecht tegen hiërarchie kan, is dat een absolute verademing. Ook de strakke meetings, die in het begin wel even wennen zijn, werken echt goed. Bij Voys geen lange nutteloze meetings waarbij iedereen door elkaar praat, maar heel concreet op zoek naar ‘the next action’.”

Adviestopper

Arnoud geniet van zijn nieuwe baan als adviseur bij Voys. Zo vertelt hij: “Ik vind het leuk om klanten van advies te voorzien, vooral wanneer zij zelf nog niet echt een idee hebben hoe ze de telefonie in willen richten. Door de ruimte die we krijgen om deze klanten te helpen, kun je ze echt blij maken. Zo heb je het gevoel dat je de (telecom)wereld echt een stukje mooier maakt.”

Meet Dinges

Om kans te maken op een uitnodiging zette Arnoud tijdens de sollicitatieprocedure niet alleen zijn eigen charmes in; ook zijn kat Dinges moest er aan geloven en werd als wapen in de strijd gebruikt. Een schot in de roos, want Dinges is – sinds Arnoud zijn sollicitatiefilmpje deelde met zijn mogelijk toekomstige Voys collega’s – mateloos populair onder de collega’s. “Dinges is mijn trouwe vriend. Als ik ‘s avonds terug kom van een dag hard werken, ligt hij me op te wachten voor een avondje samen chillen.”

Dinges

Mark van der Veen

Van een vergadering strak in pak naar teenslipperen op je gemak: Mark maakt de overgang van de zakelijke en strakke financiële wereld naar de vrijheid van een ontspannen werkomgeving waar collega’s op een bloedhete dag gewoon in korte broek en op teenslippers op hun werk verschijnen. En ja, dat is even wennen. Maar Mark vindt het heerlijk. “Ik hoef me ‘s ochtends niet meer in een pak te hijsen, maar stap gewoon lekker in mijn casual outfit op m’n fietsje en daarna in de trein. Het informele klantcontact is ook echt een verademing, maar ook wel even wennen. Ik was gewend om tegen iedere klant ‘u’ te zeggen, dat geeft soms een enorme afstand tussen klant en medewerker.”

Gewoon proberen!

Marks overtuiging? “Every accomplishment starts with the decision to try.” En dat is precies wat Mark deed toen hij uit zijn comfort zone stapte en bij Voys solliciteerde voor de rol ‘Adviseur’. Zijn uitdaging was de informele omgang met collega’s. Mark legt uit: “In de financiële sector gedragen mensen zich anders. Mijn Voys collega’s zijn losser en relaxter. Dat heeft voor een groot deel met de bedrijfscultuur te maken, maar dat is wel even omschakelen.” Nou Mark, je hebt de juiste beslissing genomen door bij Voys te solliciteren; dat proberen heeft namelijk goed uitgepakt. Naast dat je een fijne collega bent, kun je met een gerust hart een vinkje zetten achter ‘het vermogen om een klant relaxt te woord te staan’!

Wouter Koetze

Dat je bij Voys veel kunt verwachten, had Wouter van tevoren wel redelijk ingeschat. Maar dat hij nog eens uit het niets zijn dansmoves zou tentoonstellen aan zijn collega’s op ‘You sexy thing’ van Hot Chocolate, dát had hij niet durven dromen. Toch deed hij het een paar weken geleden. “Voor mij staat zo’n spontane actie symbool voor de vrijheid en de losse cultuur die heerst bij Voys. Het past bij mij. Het is een manier van werken die stimuleert tot ondernemerschap. Je krijgt veel vrijheid om te leren en te doen, dat vind ik heerlijk.

 

Hard werken

Denk niet dat die vrijheid bij Voys betekent dat Wouter de hele dag zijn collega’s staat te vermaken met zijn dansmoves. Wouter werkt als een paard om zich alle werkwijzen eigen te maken. Dat valt niet altijd mee. “Er zijn zoveel tools waarmee gewerkt wordt! Al die verschillende programma’s leren kennen is al een uitdaging op zich. Daarnaast wil ik ook alles weten over de telefonie – ik moet onze klanten immers van het beste advies kunnen voorzien – en dan heb ik het nog niet eens gehad over Holacracy. Een organisatiemodel dat op zichzelf al een hele studie waard is. Gelukkig word ik goed begeleid door mijn collega’s en heb ik al aardig door hoe het hier reilt en zeilt.”

Lesje boogschieten

Naast dansen op ‘You sexy thing’ vindt Wouter het leuk om mensen in zijn vrije tijd te vermaken als boogschietinstructeur. Je leest het goed; Wouter kan met nauwkeurige precisie een pijl door een appel op je hoofd schieten. En dat probeert hij anderen dan ook bij te leren. Hoe rol je daar nou toch in? Wouter vertelt: “Mijn vader had een bedrijf voor teambuilding en teamuitjes. Sinds mijn 15e sta ik al voor groepen en leg ik spelletjes uit. Ik vind het leuk om ervoor te zorgen dat bedrijven of families een leuke tijd hebben. Boogschieten is een van de meest populaire onderdelen.”

Marloes van der Velde

Ze werd getriggerd door de open cultuur bij Voys en besloot een poging te wagen en Voys een brief te sturen naar aanleiding van de vacature voor Klantgeluk. Tijdens de meeloopdag bleek dat Voys & Marloes een goede match waren. “Ik werk nog maar een klein maandje bij Voys, maar ik hoefde helemaal nergens aan te wennen. De collega’s bij Voys zijn super open waardoor ik me direct helemaal thuis voelde.”, vertelt Marloes. “Die openheid en eerlijkheid zijn echt een verademing. Ook de mogelijkheid om je te ontwikkelen en zelf zaken op te pakken, is fijn. Stoor je je aan iets of vind je dat er iets beter kan,dan kun je gewoon zelf de verantwoordelijkheid nemen om het aan te passen. Het hoeft niet eerst langs drie managementlagen.”

Webcare

Als voormalig webcare medewerker bij SNS Bank vindt Marloes ook bij Voys de chat het leukste. “Ik vind het leuk om mensen verder te kunnen helpen als ze ergens tegenaan lopen. En natuurlijk streef ik ernaar om dat hoge klantcijfer dat we krijgen – een 8,8 gemiddeld – nóg hoger te krijgen of ten minste stabiel te houden.” Naast de chat heeft Marloes zich ook al een project toegeëigend. “Ik heb direct gebruik gemaakt van de vrijheid om zelf projecten op te starten en heb me gestort op het privacyprotocol van Voys.”

Welkome versterking

De vier zijn een welkome versterking aan het Voys front. Naast dat we de versterking überhaupt goed konden gebruiken om al onze klanten gelukkig te maken én te houden, moeten we binnenkort ook nog eens twee van onze adviestoppers missen vanwege zwangerschapsverlof. Tel daar bovenop dat Nienke het Voys nest gaat verlaten en je begrijpt: de collega’s van Voys zijn heel erg blij met deze nieuwe taskforce!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 februari 2024

Zo maak je van jouw organisatie de ultieme werkomgeving

Van 30 januari 2024

Telecomprovider Voys neemt Source2Cloud Services over