Ode aan ISDN

Na decennia trouwe dienst is de dag aangebroken waarop ISDN met welverdiend pensioen gaat. Zoals gebruikelijk na een lange prettige samenwerking willen we van deze gelegenheid gebruik maken om ISDN voor een laatste keer in het zonnetje te zetten.

auteursafbeelding

Joris

2 november 2017 Clock 1 min

Na decennia trouwe dienst is de dag aangebroken waarop ISDN met welverdiend pensioen gaat. Zoals gebruikelijk na een lange prettige samenwerking willen we van deze gelegenheid gebruik maken om ISDN voor een laatste keer in het zonnetje te zetten.

Beste ISDN,

Voor jouw komst waren we allemaal nog analoog aan elkaar verbonden. Als we onze ouders moeten geloven werden de dagen toentertijd gekenmerkt door ellenlang wachten op elkaar. Veel dingen waren namelijk simpelweg niet mogelijk, zoals bijvoorbeeld bellen en internetten tegelijkertijd.

Toen kwam jij, en je zette eigenhandig de wereld van telefonie op z’n kop. Jij vond het maar onzin dat we de hele tijd op elkaar moesten wachten. Waarom zou je niet tegelijkertijd kunnen bellen en internetten? Waarom moeilijk doen met analoog als het ook digitaal kan? Waarom gaan we de boel niet even lekker integreren? Et voilà: jouw levenswerk was geboren.

Je hield niet op bij het mogelijk maken van bellen en internetten tegelijkertijd. Met jouw revolutionaire uitvinding werd ruis op de lijn ineens verleden tijd. Je maakte het zelfs zo bont dat bedrijven meerdere telefoonnummers konden hebben op één klein kabeltje én maakte dit ook nog eens drastisch goedkoper.

Jouw geniale oplossing sloeg niet direct aan. Pas in de tweede helft van de jaren ’90 begonnen bedrijven je massaal te omarmen. Dit bleef niet binnen de landsgrenzen. Internationaal was je ook een daverend succes.

We vinden het ontzettend jammer dat je weggaat, maar begrijpen ook dat het na ruim 30 jaar trouwe dienst mooi is geweest. We weten dat we heel wat aan je te danken hebben en nemen nu graag het stokje van je over. We beloven je dat we goed op jouw klanten gaan passen en dat we ons uiterste best blijven doen om ze zo gelukkig mogelijk te maken met onze VoIP-oplossing.

ISDN, bedankt. Je hebt je pensioen dubbel en dwars verdiend. Geniet ervan.

Het allerbeste,

Je vrienden van Voys

Meer weten?

Wil je weer net zo gelukkig worden als toentertijd met je ISDN? We praten je graag bij over onze VoIP-oplossing. Bel 050 700 9900 of stuur een mail naar hallo@voys.nl.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 3 januari 2024

Voys verliest hoger beroep van RDI: boete blijft staan

Van 27 oktober 2021

5 redenen waarom cloud telefonie een must is voor ondernemers