Terug naar normaal

auteursafbeelding
Joris
7 januari 2016 Clock 1 min
Image placeholder

Code niets meer. Het ijs is weg. De schaatsen zitten weer in het vet. De auto’s, treinen en bussen rijden weer normaal. De scholen zijn weer open. De eerstehulpposten kunnen de gipsvoorraad weer gaan aanvullen. We zijn weer terug naar ‘normaal’.

Het zonnetje schijnt door de ramen het kantoor binnen. Het gras is weer te zien. En er fietsen mensen langs. Over de gang lopen een heleboel collega’s, elkaar bij te praten over de avonturen van de afgelopen dagen.

Thuiswerken

Gelukkig ligt er niet stapels werk, maar gewoon de normale voorraad. Gelukkig hebben we geen boze telefoontjes en e-mailtjes van klanten die niet goed genoeg zijn geholpen de afgelopen dagen. De afgelopen dagen waren er maar weinig mensen aanwezig op Voys HQ. Sommigen konden nauwelijks de eigen oprit af zonder botbreuken. Het was dus thuiswerken geblazen. Dat gaat heel goed als je je organisatie daarop hebt voorbereid.

thuiswerkende belhamels

Alle collega’s thuis aan het werk

Iedereen heeft een laptop, dus we zijn niet afhankelijk van de hardware thuis. Verder staat alles, maar dan ook echt alles, online. We gebruiken alleen maar webtools en bewaren niets lokaal. We communiceren onderling via Slack en gebruiken HelloLily, een CRM-pakket in de cloud met email-integratie. In Google Drive beheren we alle bestanden.

Thuis net zo bereikbaar als op kantoor

Op onze VoIP telefoons thuis waren we gewoon bereikbaar voor onze klanten en collega’s. Kwestie van twee klikjes en de telefoon rinkelde. Net zo goed bereikbaar als op kantoor. Alleen hoorden klanten af en toe lachende kinderen, een blaffende hond, of een vallende schaatser buiten op de achtergrond.

Na een aantal dagen lekker te hebben getest dat thuis werken net zo goed werkt, concluderen we met zijn allen dat het toch veel leuker is om echt met elkaar op Voys HQ te werken. De koffie smaakt beter, samen lunchen is gezelliger en face-to-face overleggen efficiënter.

Wil je als organisatie niet lamgeslagen worden als het ijzelt, sneeuwt of stormt, faciliteer dan dat alles thuis net zo kan werken als op kantoor, maar zorg wel dat het op kantoor leuker is!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 22 mei 2024

Bliksemstage bij Voys: Zo maken we kinderen enthousiast over tech  

Van 29 april 2024

Eerste plaats in Emerce 100: Voys beste zakelijke telefonieaanbieder van Nederland