Voys Fryslân: Hoe it allegearre begûn

author image
Joris 16 december 2015 2 min

Als je bedrijf is gevestigd in Groningen en het bedrijf groeit ook nog eens heel hard, dan is het onvermijdelijk dat er Friezen komen werken. Ondanks dat Friezen en Groningen wel eens wat strubbelingen -met een knipoog- met elkaar hebben, werken ze bij Voys heel goed samen. Toch bleek het voor een Gronings bedrijf moeilijk om de harten van de Friese ondernemers te veroveren, ondanks de aanwezigheid van deze Friese collega’s.

www.voys.frl

Begin 2014 werkten er twee Friese belhamels bij Voys. Toen zij hoorden dat Friesland een eigen domein zou krijgen op het internet bedachten zij dat ze misschien wel een stapje extra moesten zetten voor de Friese ondernemers. In no time hadden ze voys.frl geclaimd. Voys is daarmee één van de eerste Groninger bedrijven dat een Fries domein had.

Met alleen het Friese domein ben je er niet, dus zeiden ze: “Weg met de strubbelingen en de sentimenten. We gaan een leuk en ludiek project optuigen: Voys Fryslân!” In het begin werd er door de niet-Friese collega’s nog een beetje lacherig om gedaan, maar inmiddels voelt het voor de meesten alsof we naast Zuid-Afrika en België nog een vestiging in het buitenland gaan beginnen: Friesland! Een paspoort is gelukkig niet nodig.

Voys_frl_fierljep

Waarom Voys Fryslân?

Onze klanten zitten verspreid over heel Nederland, maar er komen procentueel minder klanten uit Friesland dan uit de rest van Nederland. Dit deed onze Friese collega’s een beetje pijn en we vroegen ons af hoe dat mogelijk was. Daarom zijn we een onderzoekje gestart waarin we ons afvroegen:

    • of de Groningse/Friese sentimenten een rol spelen in het wel of niet klant worden
    • of in Friesland gevestigde ondernemingen terughoudender zijn op het gebied van een overstap naar telefonie in de cloud
    • of het ‘ons kent ons’- principe meer gehanteerd wordt door in Friesland gevestigde organisaties

Na het onderzoek, waarin we onder andere met verschillende ‘Friese’ relaties hebben gesproken, concludeerden we dat we de Friese markt op een andere manier willen benaderen dan de rest van Nederland.

We gaan het echt doen

In een tijd waar wordt gesproken over het samenvoegen van de drie noordelijke provincies en de bijbehorende radio- en televisiestations introduceert Voys dus een eigen Friese entiteit. Met Voys Fryslân willen we laten zien dat we collega’s in dienst hebben die aanvoelen wat belangrijk is voor organisaties die gevestigd zijn in Friesland. Ze kunnen de potentiële klanten zelfs in het Fries te woord staan.

Op voys.frl zijn grote delen van de tekst vertaald door Praat mar Frysk en staan reviews en verhalen van Friese bedrijven die klant zijn bij Voys. Natuurlijk communiceren we, om het compleet te maken, ook een Fries telefoonnummer op voys.frl, die het natuurlijk doet en wanneer je belt word je in het Fries welkom geheten. Verder heeft voys.frl een Friese look en feel. Organisaties die zich verbonden voelen met Friesland zullen zich er thuis voelen. We zijn benieuwd naar jullie reacties. Vanaf nu zijn we dus ook bereiken op de volgende manieren:

Ga direct naar www.voys.frl

  • Website: www.voys.frl
  • E-mail: info@voys.frl
  • Telefoonnummer: 058-7009799

Freonlike groetnis,

Friese belhamels

Team Voys Fryslan

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 24 mei 2023

Betekenisvol ondernemen: het hart van je organisatie tot leven brengen

Van 7 maart 2023

Telecomprovider Voys neemt Call-In-One over

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!