Voys lanceert app!

auteursafbeelding
Joris
19 mei 2014 Clock 3 min
Image placeholder

Langverwacht en eindelijk issie er!

Langverwacht en eindelijk beschikbaar: sinds kort kun je de Voys App downloaden in de App Store en in de Play Store. De Voys applicatie maakt het mogelijk om uit te bellen met je zakelijke nummer via je mobiele telefoon en is voor zowel Android als iOS beschikbaar.

Waarom een app?

Met de diensten van Voys was het al mogelijk om een zakelijke nummer door te schakelen naar een mobiele en/of andere telefoon, waardoor je jouw zakelijke nummer overal en altijd kan beantwoorden. Uitbellen met je zakelijke nummer via je mobiele telefoon was daarentegen tot voor kort onmogelijk. Daar brengt de Voys app verandering in! Met de nieuwe applicatie kun je met jouw zakelijke nummer uitbellen via je mobiele telefoon.

Waarom een Voys app? De voordelen op een rij:

  • Je klanten zien het telefoonnummer van jouw bedrijf en niet je mobiele (privé) telefoonnummer.
  • Met de app heb je eenvoudig inzicht in gesprekkenlijst, zonder in te loggen op freedom.voys.nl.
  • Geen declaraties meer van mobiel verkeer; alles wordt eenvoudig gefactureerd via je account bij Voys.

Hoe werkt de Voys app?

Eerste gebruik

Bellen met de Voys app is gemakkelijk. Na het downloaden van de app, log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord van freedom.voys.nl. Vervolgens vul je jouw mobiele nummer in via de tab ‘Instellingen’. Als je voor de eerste keer inlogt, vraagt de app toestemming om de contactenlijst van je mobiele telefoon te importeren. Uiteraard is het gemakkelijk om de contacten in je mobiele telefoon direct beschikbaar te hebben in de app, maar het is geen voorwaarde om de app te kunnen gebruiken.

screen1.png

Bellen via de app

Na het importeren van de contactenlijst kun je met de app uitbellen. Dat kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om een contact te kiezen uit de contactenlijst van je mobiele telefoon. Ook is het mogelijk om een contact te kiezen uit de recente oproepenlijst. Dit is de oproepenlijst van je VoIP-account. Heb je net een gesprek gevoerd via een vast toestel, dan is dit gesprek bijvoorbeeld ook terug te zien in de oproepenlijst van de Voys app. Natuurlijk kun je ook gewoon een nummer intoetsen; dit doe je bij ‘Toetsen’.

Als je eenmaal een nummer hebt ingevoerd, dan word je direct gebeld door onze server. Op het scherm verschijnt jouw eigen mobiele telefoonnummer. Als je die oproep beantwoordt, wordt er een gesprek opgezet en wordt het ingevoerde nummer daadwerkelijk gebeld. De app zet daarmee twee gesprekken op en dat betekent dat er ook dubbele gesprekskosten worden gerekend. Voys factureert daarvoor de standaardtarieven.

Wat kun je nog meer verwachten?

Automatisch inloggen

Een van de zaken die hoog op het verlanglijstje van Voys staat, is het inloggen op freedom.voys.nl via de app. Dit zal dan ook de eerste extra feature worden.

Belstatistieken inzichtelijk?

Nog niet, helaas! Eerst worden de basisfuncties in de app geïmplementeerd en daar behoren de belstatistieken niet toe. Na de basisfuncties gaan we aan de slag met de belstatistieken.

VoIP over 4G?

Dat lijkt ons waanzinnig. Helaas behoort ook deze feature niet tot één van de basisfuncties van de app. Na het implementeren van de basisfuncties is dit één van de zaken waar we ons volledig op gaan focussen. Via 4G bel je namelijk goedkoper, sneller én met een hogere kwaliteit. Een win-win-win situatie dus!

De app downloaden

De Android versie van de Voys App vindt je in de Play Store, de iOS versie staat in de App Store.

De source code is open!

Wil je meehelpen met ontwikkelen? Dat vinden we helemaal goed. Je kunt de source code vinden op GitHub.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de aankomende ontwikkelingen. Heb je nog vragen? Op voys.nl/app vind je meer informatie. Je kunt ons natuurlijk ook bereiken op 050 700 99 99.

We wensen je veel plezier en succes met de Voys app!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 3 januari 2024

Voys verliest hoger beroep van RDI: boete blijft staan

Van 27 oktober 2021

5 redenen waarom cloud telefonie een must is voor ondernemers