Voys winnaar Slimste Bedrijf 2013

auteursafbeelding

Joris

19 november 2013 Clock 1 min
Image placeholder

Geluk als economische groeikracht

Voys heeft de titel ‘Slimste Bedrijf van Nederland’ veroverd! Vandaag werd een prachtige award uitgereikt aan de negen slimste bedrijven van Nederland, allemaal winnaars in hun eigen ‘categorie’. We zijn enorm trots dat we deze eervolle titel, die wordt gegeven aan inspirerende, sociaal innovatieve bedrijven, een jaar lang mogen dragen! De uitreiking van de award vormde de afsluiting van een inspirerende Energiedag, georganiseerd door de MKB Krachtcentrale, met als thema: “Geluk als economische groeikracht”.

energiedag

Energie

De energie knalt ons tegemoet, als collega Joris en ik binnenlopen in de Dome X in Oss. Precies wat we nodig hebben na een 2,5 uur durende reis vanuit het hoge noorden! Een enthousiast fluitende parkeerwachter wijst ons de weg naar een parkeerplek en eenmaal binnen worden we van alle kanten verwelkomd en galmt er een lekker energiek muziekje uit de boxen. “Dit begint goed, wat een energie!”, roepen we naar elkaar. En die vibe raken we tijdens deze energiedag van Syntens niet meer kwijt!

Geluk

De dag staat in het teken van ‘geluk’. Steeds vaker gaat het bij organisaties over dit toverwoord. Geluk, wat is dat eigenlijk? En wat is het belang van geluk binnen je onderneming? Hoe kun je geluk inzetten als economische groeikracht? En hoe zorg je dan voor gelukkige collega’s? Vragen waar de Slimste Bedrijven van 2012, samen met de deelnemers van vandaag, antwoord op proberen te geven en te krijgen. Dat doen we door middel van lezingen en workshops, waarbij het Joris en mij al snel duidelijk wordt dat we ons onder gelijkgestemden bevinden. Het blijkt hier heel normaal te zijn als je roept: “Wij hebben geen management!” of “Iedereen beslist mee binnen ons bedrijf!”. ‘De sleutel tot geluk’, blijkt onlosmakelijk verbonden te zijn met het wegnemen van managers, bazen en managementlagen. En wij worden erg gelukkig als we merken dat Voys niet het enige bedrijf is dat daar zo over denkt.

Geluk als doel

En dat je met geluk als ‘doelstelling’ van je organisatie eigenlijk heel slim bezig bent, bewijzen we vandaag met Voys tijdens deze energievolle dag in Oss. De jurycommentaren liegen er niet om en ook tijdens de borrel, na afloop van de uitreiking, worden we overladen met complimenten en felicitaties.

En dat zorgde ervoor dat twee gelukkige medewerkers van Voys vol energie in de auto terug naar Groningen reden, onderweg het mooie nieuws overbrengend aan onze collega’s.

Slimstebedrijf

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juni 2024

Salarissen bepalen zonder managers: zo doen we dat als zelfsturende organisatie

Van 31 mei 2024

12,5 jaar bij Voys: veel veranderd en toch veel hetzelfde