We proudly present: Voys 4G app voor iOS

author image
Joris 25 juni 2016 2 min
Image placeholder

Bloed, zweet en code heeft het gekost, maar hij is er eindelijk: de Voys 4G app voor iPhone!

Bellen via VoIP

Het bouwen van een app waarmee je kunt bellen via je internetverbinding valt niet mee en al helemaal niet als je kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel hebt staan. En dat hebben we. Maar goed, het is gelukt en we mogen trots de bèta-versie aankondigen.

Tweeweg vs 4G

We hebben sinds 2014 al een app waarmee je kon bellen en gebeld worden met je zakelijke nummer via je smartphone. Het grote verschil is alleen dat je hiervoor dubbele gesprekskosten bij uitgaand bellen en doorschakelkosten voor inkomende gesprekken berekend kreeg, omdat deze app uitgaand belt via een tweeweggesprek. Met de 4G app bel je rechtstreeks via het internet en daarom betaal je geen dubbele kosten (maar enkele) en geen doorschakelkosten meer.

4G en wifi

Bij de ontwikkeling hebben we ervoor gekozen om bellen via 4G en wifi te ondersteunen. Toch raden we aan voornamelijk van 4G gebruik te maken. Hoewel je het misschien niet zou verwachten, werkt spraak over 4G beter dan over Wifi. Bij Wifi heb je vaak last van vertraging en andere hickups. Bij 4G is het gesprek kristalhelder. Waar we heel trots op zijn is dat we het voor elkaar hebben gekregen om een goede handover te maken. Dit betekent dat je gewoon door kunt blijven bellen als je overschakelt tussen 4G en wifi.

Uitdagingen

Het bellen via 4G of wifi via de smartphone is nog niet perfect. Apple heeft de boel zo dichtgetimmerd dat het erg lastig is om bepaalde dingen ideaal in te stellen. Zo is het niet mogelijk om inkomende oproepen met één klik te beantwoorden, zoals dat wel kan met de native Apple belfunctie. Ook blijft een gesprek die binnenkomt via de native app een Voys-gesprek overrulen. Je bestaande gesprek wordt dan in de wacht gezet en daar is vooralsnog niets aan te doen.

Wij zullen continu de app blijven doorontwikkelen en voorzien van updates en ervoor zorgen dat de gebruikerservaring maximaal is.

4G app voor Android

Natuurlijk laten we de Android-gebruiker niet in de kou staan. Het blijkt alleen lastiger een app te maken voor Android omdat er duizenden verschillende toestellen zijn. Ondertussen zijn we al aan het bèta-testen en we hopen ergens de komende maanden de app aan te mogen kondigen. Hou onze kanalen dus goed in de gaten, we gaan het van de daken schreeuwen als hij officieel gelanceerd wordt!

Meer weten over de app

Natuurlijk hebben we een speciale App-pagina waar je meer informatie krijgt, hebben we een uitgebreide handleiding gemaakt en je kunt hem natuurlijk lekker downloaden in de AppStore.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

starlink internet satelliet netwerk elon musk voip

Van 27 juli 2021

Overal internet met Starlink van Elon Musk: de 13 belangrijkste vragen (en antwoorden!) op een rij

Van 26 september 2018

Koppel je online tools met je telefonie

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!