Welkom in 2020

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
9 januari 2020 Clock 3 min

We zijn veilig en wel aangekomen in een nieuw decennium: 2020. Een mooi moment om eens terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken op het komende. Komt-ie!

2019 in een notendop

We zaten niet stil in 2019. We breidden onze diensten uit naar Duitsland, we namen afscheid van collega’s en verwelkomden nieuwe toppers, en we klommen vaak in de pen. Het jaar kort samengevat in cijfers:

  • De collega-teller staat op 61
  • We bieden onze diensten aan in 4 landen
  • We waren voor de 8e keer op rij FD Gazelle
  • We publiceerden 50 blogs

Leuk, die cijfers, maar wat betekenen ze precies? Laten we beginnen bij het begin. Samen met het team in Zuid-Afrika hebben we nu 61 collega’s. Maar we groeien nog even door, dus dat cijfer kan over een maand alweer veranderd zijn. Benieuwd hoe het Voys-team er op dit moment uitziet? Check onze teampagina.

Uitbreiding naar Duitsland

Na Nederland, België en Zuid-Afrika, bieden we onze telefoniediensten sinds afgelopen zomer ook aan in Duitsland. Lees er meer over in ons persbericht, ook collega Mark schreef er een verhaal over. Heel eerlijk? Het loopt nog niet storm bij onze oosterburen. We hoopten dat we op dit moment wat meer Duitse klanten zouden hebben dan nu het geval is. Maar dat is oké. Met een aantal aanpassingen aan onze buitenlandstrategie verwachten we dat het in de loop van dit jaar een stuk beter gaat met klanten aansluiten in Duitsland.

FD Gazellen

In 2019 behoorden we voor de 8e keer op rij tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. In november mochten we onze FD Gazelle-award ophalen in De Nieuwe Kolk in Assen. En dat blijft, ook voor de 8e keer, heel bijzonder.

Voys-verhalen

Er verscheen bijna een Voys-blog per week in 2019, we publiceerden er namelijk 50. Van een blog over Lily, een mislukte start-up, tot een blogreeks over strategie in een managementloze organisatie als Voys. De meest gelezen verhalen van 2019 hebben we verzameld in een heus eindejaarslijstje.

En dan nu, focus op 2020

Genoeg over 2019, dat jaar ligt achter ons. Wat staat er in 2020 te gebeuren bij Voys? Allereerst hopen we binnenkort een aantal nieuwe collega’s te verwelkomen, onder wie een Captain Planet, iemand die ons gaat helpen met het reduceren en gross positive maken van onze carbon footprint, en een COO, iemand die die titel overigens wel aan de wilgen gaat hangen.

Op naar land nummer 5

En we willen graag naar land nummer 5. Ons World Liberation-team is al maanden druk aan het onderzoeken wat erbij komt kijken als we onze diensten uitbreiden naar land 5. Welk land dat is? Dat vertellen we later. Wanneer we daar losgaan? We hebben nog geen datum geprikt. Maar als het zover is, dan vieren we dat ongetwijfeld met een plank lokale lekkernijen en een bijbehorend glaasje wijn.

5 jaar Holacracy

In maart 2015 startten we met Holacracy: een organisatiemodel zonder bazen, managers en functies. Hoe staat het er nu voor, 5 jaar later? Dat vertellen we in een blogreeks. Maar je kunt het verhaal ook live horen. Wouter, onze Holacracy coach, en Rosien, de Holacracy coach bij zusterbedrijf Spindle, vertellen tijdens de Meetup van Energized op 5 maart 2020 hoe het ervoor staat. Bijzijn is meemaken en aanmelden kan via de website van Energized.

Productontwikkelingen

Last but zeker not least, gaan we hard aan de bak om ons telefonieproduct verder te ontwikkelen en nog beter te maken. In een interview met het Belgische Bloovi zei collega Mark het al: “Op de werkplek van de toekomst bellen we met z’n allen in de cloud.” En die cloud, die is overal bereikbaar, als je maar internet hebt. Je bent dus niet meer gebonden aan een vast toestel. Daarom blijven onze app en webphone volop in ontwikkeling.

We zitten niet stil

Er staat natuurlijk veel meer te gebeuren in 2020 en daarvan houden we je graag op de hoogte, via onze weblog en onze socials bijvoorbeeld.

Ook al ‘mag’ het officieel niet meer, we doen het toch: namens alle collega’s, gelukkig nieuwjaar!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 22 mei 2024

Bliksemstage bij Voys: Zo maken we kinderen enthousiast over tech  

Van 29 april 2024

Eerste plaats in Emerce 100: Voys beste zakelijke telefonieaanbieder van Nederland