1 minuten leestijd

Betalingsvrijheid bij Voys: betalen met Bitcoins mogelijk

Geplaatst op 28 juli 2014

Voys accepteert vanaf 15 mei Bitcoins als geldig betaalmiddel. Deze telecomprovider is daarmee de enige zakelijke operator in Nederland die het betalen met Bitcoins accepteert en klanten de vrijheid biedt om zonder tussenkomst van banken een rekening te betalen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het betalingssysteem van Bitpay. Door de gekozen vorm van implementatie hoeft de bezoeker, in tegenstelling tot betaling met bijvoorbeeld iDEAL, de website van Voys niet te verlaten.

De zakelijk telecomprovider is continu op zoek naar manieren om haar klanten keuze en onafhankelijkheid te bieden. Het betalen met Bitcoins sluit hier goed op aan. Op voys.nl kunnen klanten op een speciale webpagina hun factuur met Bitcoins betalen. Door het factuurnummer en het bedrag in te vullen in een formulier, wordt een QR-code gegenereerd. De klant scant deze QR-code met de speciale Bitcoin-wallet applicatie, waarna de transactie in gang wordt gezet. De betaling is binnen 5 minuten voltooid en zeer veilig, doordat de transactie door aangesloten computers wordt gevalideerd. Aangesloten computers zijn computers die meedelven naar Bitcoins.

Voys ontwikkelt in samenwerking met Bitpay een CMS-module waarmee Bitcoins direct worden omgezet naar euro’s en geeft deze module binnenkort onder open source licentie vrij. Op die manier heeft eenieder vrij toegang tot de broncode van de applicatie waardoor Bitpay eenvoudig toegankelijk wordt voor vele andere bedrijven die klanten het betalen met Bitcoins aan willen bieden.

De verwachting is dat de Zuid-Afrikaanse vestiging van Voys vooral baat zal hebben bij deze nieuwe betaalmethode. Mark Vletter, oprichter van Voys en initiatiefnemer van het betalen met Bitcoins voor Voys: “Het betalen van rekeningen in het buitenland kost veel tijd en geld. Betalen met Bitcoins is eenvoudiger, sneller en brengt veel minder kosten met zich. Ook is het openen van een Bitcoin rekening zeer gemakkelijk, terwijl het openen van één of meerdere zakelijke bankrekeningen in bijvoorbeeld Zuid-Afrika tijdrovend kan zijn. Zeker een start-up heeft hier baat bij.”

De provider is donderdag 15 mei als sponsor te gast op het eerste Nationale Bitcoin Congres, waar de nieuwste ontwikkelingen en de impact van Bitcoins op business en samenleving worden besproken. Tijdens dit congres zal voor het eerst een klant van Voys zijn factuur betalen met Bitcoins.


Geschreven door Mark Vletter

Nieuwste: 7 keuzes die we maakten bij de start van ons bedrijf en die ons later succesvol maakten Van 15 september


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 28 oktober

Voys voor tiende jaar op rij bij snelstgroeiende bedrijven van Nederland

Van 17 november

We gaan verhuizen!

Helaas...

De tijd van je nummerreservering is afgelopen.

Het is mogelijk dat één of meerdere van je gekozen nummer(s) inmiddels niet meer beschikbaar zijn, maak een nieuwe selectie.