1 minuten leestijd

Brief opta: Naleving Maximumtariefregelgeving

Geplaatst op 29 juli 2008

Veel van onze klanten hebben een brief ontvangen van de Opta over de Naleving van de Maximumtariefregelgeving.

Waar moet je als 0900-nummer eigenaar aan voldoen

Sinds 1 oktober 2008 moet je bij een gesprek naar een 0900-nummer melden wat het gesprek maximaal zal kosten. De meest gekozen maximum tariefsmelding is 50 * het tarief. Kost een nummer 45ct/min, dan wordt de melding “Dit nummer kost 45 cent per minuut met een maximum van 22.50”.

Na 50 minuten wordt er over het algemeen voor gekozen om de verbinding te verbreken.

De regeling geldt voor alle 0900-nummers met een tarief dat boven de 15ct/min ligt.

Wie is er verantwoordelijk

De hele keten, Operator, Serviceprovider en Nummerhouder zijn verantwoordelijk voor het naleven van deze regels. Voys heeft er echter voor gekozen om ervoor te zorgen dat iedere cliƫnt van Voys automatisch aan deze regel voldoet. De maximum tariefsmelding bij Voys klanten is dan ook 50x het gekozen gesprekstarief en verbindingen worden na 50 minuten automatisch verbroken.

Aangezien de nummerhouder ook zelf verantwoordelijk is voor het naleven van de telecomwet raden wij onze klanten aan te controleren of de instellingen op hun 0900-nummer goed staan. De belangrijkste controle: klopt de maximum tariefsmelding en wordt de verbinding na 50 minuten verbroken.

In de praktijk

In de praktijk raden we klanten aan de maximum wachttijd onder de 15 minuten te houden. Dit is prettig voor de beller en dit adviseert de Opta ook met klem. We zien ook dat klanten hier erg op letten en dat er nagenoeg geen wachttijd is op de systemen van Voys.

Mochten er vragen zijn over dit bericht of over de brief, dan kun je contact met ons opnemen.


Geschreven door Mark Vletter

Nieuwste: 7 keuzes die we maakten bij de start van ons bedrijf en die ons later succesvol maakten Van 15 september


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 17 november

We gaan verhuizen!

Van 22 november

Zakelijk Noord-Nederland zet zich in voor Groningen Airport Eelde