Wat is een SIP-Trunk?

Een SIP-trunk is de verbinding tussen een IP-telefooncentrale en een telefonieprovider. Zonder SIP-trunk kun je niet bellen met een telefooncentrale. Eigenlijk is een SIP-trunk voor een telefooncentrale, wat een sim-kaart is voor een mobiele telefoon.

Hoe werkt een SIP-trunk?

Een SIP-trunk bestaat simpelweg uit een servernaam, een id van het SIP-account en uiteraard een sterk wachtwoord. Deze gegevens voer je in je telefoniecentrale en dan maakt deze verbinding met de servers van Voys. Uiteraard heb je daarvoor een account bij Voys nodig. Op deze manier wordt de SIP-Trunk gekoppeld aan de telefoonnummers die geregistreerd staan bij Voys.

Na de koppeling kun je in je eigen telefoniecentrale instellen op welke manier oproepen naar je telefoonnummers beantwoord worden.

 

Wat is het verschil tussen Hosted VoIP en een SIP-trunk

Bij een SIP-trunk krijg je alleen een registratie van je telefonieprovider, zodat je eigen (softwarematige) telefooncentrale kan bellen en gebeld worden. Hier horen één of meerdere telefoonnummers bij. Het voordeel van een SIP-trunk is dat de maandelijkse kosten lager zijn. Daarbij koop en beheer je zelf de telefooncentrale. Bij Hosted VoIP kies je ervoor dat je ook de telefooncentrale van de telefonieprovider gebruikt. Je hoeft dan niet zelf een telefooncentrale aan te schaffen, want deze wordt al ‘gehost’ bij je telefonieprovider. Vaak betaal je maandelijks iets meer, omdat de hosting erbij inzit. Het grote voordeel van hosted VoIP is dat je dus niet zelf een telefooncentrale aan hoeft te schaffen, en, misschien nog belangrijker, zelf up to date hoeft te houden en te beveiligen.

Keuze maken tussen Hosted VoIP en een SIP-trunk

Wanneer je momenteel geen telefooncentrale hebt, raden wij vrijwel altijd aan om voor Hosted VoIP te kiezen. Je hebt dan een zeer geavanceerde en makkelijk te gebruiken online telefooncentrale, die je volledig naar eigen wens kunt instellen, die altijd up to date is en die extreem goed beveiligd is.

Heb je al wel een eigen centrale, en kies je voor een SIP-trunk? Dan betaal je maandelijks iets minder, want je betaalt enkel voor de gesprekskosten, en een paar euro per maand voor de lijnen en het hosten van de telefoonnummers. Benieuwd naar onze SIP-trunk tarieven? Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt binnen een werkdag reactie.

 

Meer weten over SIP-trunks of Hosted VoIP?

Ben jij benieuwd wat voor jou de beste optie is? Of wil je een offerte op maat ontvangen voor jouw specifieke situatie?

Vraag dan een vrijblijvend een offerte binnen een werkdag aan.

Vrijblijvende offerte Arrow long right