Een fris nieuw ontwerp voor Freedom

auteursafbeelding
Mark Vletter
14 januari 2019 Clock 2 min

Op 18 december 2009 lanceerden we de eerste versie van Freedom, de online telefoniecentrale van Voys. Het gaf jou als ondernemer de complete vrijheid om je telefonieoplossing ieder dag aan te passen aan de manier van werken die past bij jouw organisatie.

In mei 2013 volgde versie 2 en kreeg Freedom de look die je vandaag de dag kent.

En na een jaar ontwikkelen, lanceren we op 21 januari 2019 versie 3.0 van jouw cloud communicatieoplossing!

Een fris ontwerp

Wat je als gebruiker gaat zien is een fris ontwerp dat past bij deze tijd. Een ontwerp dat sneller laadt, slimmer gebruik maakt van de ruimte op je scherm en het nog beter doet op mobiel en tablet. Aan de achterkant verandert er echter veel meer.

10 jaar ontwikkeling

De afgelopen tien jaar werd onze cloud-centrale uitgebreid met tientallen nieuwe modules en features. Al deze toevoegingen hebben geresulteerd in een compleet systeem met onwijs veel mogelijkheden. Alle toevoegingen maakten de code aan de achterkant -de codebase- echter ook complexer. Twee jaar geleden startten we daarom met een onderzoek naar de toekomstbestendigheid van het platform. Dit leidde tot de conclusie dat we de zichtbare voorkant (de front-end) en de techniek aan de achterkant (de back-end) gaan splitsen.

Sneller doorontwikkelen

Door de front-end van de back-end code te scheiden, kunnen nieuwe features en updates sneller worden ontwikkeld en uitgerold. Dat maakt het platform niet alleen beter onderhoudbaar, maar vooral makkelijker uitbreidbaar.

Ontwikkelen op API’s

Door de omvang van de codebase is het geen optie om deze in één keer volledig te vervangen. Er is daarom gekozen voor het herschrijven in de vorm van widgets. Iedere module die we van een update voorzien krijgt zo eerst een eigen API* en daarna een update aan de voorkant. Daar zul je zien dat functionaliteiten steeds eenvoudiger en gebruiksvriendelijker worden. De API’s kunnen we niet alleen gebruiken voor onze eigen Freedom voorkant, maar kun je als klant ook zelf gebruiken. Daarmee kun je nog dieper inhaken op de functionaliteit van Freedom. Nieuwe functionaliteit ontwikkelen we overigens al een tijd op deze manier, wat je ook gezien hebt in het aantal extra API’s dat in 2018 beschikbaar werd.

*API staat voor Application Programming Interface en zorgt dat software-applicaties met elkaar kunnen communiceren/ koppelen.

9,850 toevoegingen, 22,813 verwijderingen

Omdat er functioneel niets verandert, verwachten we dat je als gebruiker snel je weg vindt in het nieuwe design. Daar hebben we natuurlijk ook al veel onderzoek naar gedaan met onze beta users. Het was gaaf om te zien hoe zij de kleinste detail-wijzigingen vonden en hoe zij beschreven welk gevoel de nieuwe interface geeft.

In totaal zijn er aan de voorkant 414 files gewijzigd, 9,850 toevoegingen op de code geweest en 22,813 deletions. Een schone nieuwe start van heel veel verbeteringen die we in 2019 gaan doorvoeren aan Freedom.

Proberen?

Benieuwd geworden hoe gelikt het eruit ziet? Je kunt de nieuwe look en feel nu gebruiken op freedom.voys.nl. Veel plezier. Feedback horen we heel graag!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 30 mei 2024

Voicemailtranscriptie: de beste service voor jouw klanten, ook als je niet bereikbaar bent

Een man met een glimlach staat aan een verstelbaar bureau in een licht en modern kantoor. Hij draagt een mosterdkleurige trui en een koptelefoon met microfoon. Achter hem zitten collega's geconcentreerd achter hun computerschermen. Het kantoor is voorzien van grote ramen waardoor natuurlijk daglicht binnenstroomt en is aangekleed met levendige kamerplanten, wat een frisse uitstraling geeft aan de werkruimte.

Van 23 april 2024

Combineer Voys Reach en Voys Pulse: zo creëer je de beste klantervaring