Fujitsu, CGI en Voys verzorgen nieuwe ict-voorzieningen voor Gemeente Groningen

auteursafbeelding
Joris
21 september 2018 Clock 3 min

We zijn er zo trots op! Als Groningse telecomprovider mogen we de Gemeente Groningen voorzien van onze communicatie-oplossingen. Dit mooie project doen we in samenwerking met Fujitsu en CGI. Lees hieronder het persbericht.

Persbericht

Voys gaat samen met Fujitsi en CGI voor de gemeente Groningen nieuwe ICT-voorzieningen verzorgen. Met dit nieuwe contract bespaart de gemeente Groningen jaarlijks vier miljoen euro.

De gemeente Groningen en Fujitsu hebben afgelopen donderdag het zesjarige contract getekend voor de uitbesteding van het grootste gedeelte van de generieke ICT-voorzieningen. De contractwaarde is 71,9 miljoen euro en naar verwachting levert deze overeenkomst een besparing op van minimaal vier miljoen euro per jaar vanaf 2021.

Fujitsu werkt hierbij samen met twee partners: ICT-dienstverlener CGI en telecommunicatiespecialist Voys. Beide partners hebben een eigen vestiging in Groningen. Fujitsu heeft de intentie om zoveel mogelijk van de huidige ICT-medewerkers van de gemeente in dienst te nemen.

Het zesjarige contract kan twee keer met twee jaar worden verlengd. Fujitsu en de partners zijn verantwoordelijk voor de digitale werkplekken, print-, netwerk- en telefonievoorzieningen, technisch applicatiebeheer, hosting en gebruikersondersteuning. Het technische applicatiebeheer komt in handen van CGI. Voor telefonievoorzieningen wordt Fujitsu ondersteund door Voys.

Uitgebreide procedure

De keuze voor Fujitsu kwam tot stand na een uitgebreide en zorgvuldige mededingings- en selectieprocedure. “Fujitsu is als beste in staat gebleken de eisen en wensen van de gemeente te vertalen naar een passend aanbod”, zegt wethouder Ton Schoor. “Met de nieuwe samenwerking kunnen wij de inwoners van Groningen nog beter, sneller en veiliger bedienen. Zowel inhoudelijk in de kwaliteit van het beheer van de gemeentelijke werkplek als het technisch beheer van onze applicaties. Daarnaast is er een mooie match tussen de cultuur van de gemeente Groningen en Fujitsu, waarin betrouwbaarheid en langetermijnvisie een belangrijke plek innemen.”

Eerdere ervaring publieke sector

Fujitsu, CGI en Voys hebben de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd binnen de publieke sector. Diverse overheidsorganen deden al een beroep op hun kennis en oplossingen. Groningen is na Almere de tweede gemeente in Nederland die haar ICT-voorzieningen voor het grootste gedeelte uitbesteedt aan Fujitsu. “De beste oplossingen komen tot stand wanneer we de businesskennis van onze opdrachtgevers combineren met onze eigen technische expertise en ervaringen uit eerdere projecten”, aldus Bas de Reus, Managing Director Fujitsu Nederland. “Op deze manier creëren we niet alleen de beste ICT-systemen, daarnaast versterken we met onze keuze voor lokale partners zowel de gemeente als de regio Groningen.”

Over Fujitsu

Fujitsu is het toonaangevende Japanse informatie- en communicatietechnologie (ICT) bedrijf met een volledig aanbod van technologische producten, oplossingen en diensten. Ongeveer 140.000 Fujitsu medewerkers bieden ondersteuning aan klanten in meer dan 100 landen. We gebruiken onze ervaringen de kracht van ICT om de toekomst van de samenleving te vormen samen met onze klanten. Fujitsu Limited (TXE: 6702) rapporteerde geconsolideerde inkomsten van 4,1 triljoen yen (US$ 39 miljard) voor het fiscaal jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Voor meer informatie, zie http://www.fujitsu.com.

Over Fujitsu EMEIA

Fujitsu stelt klanten in staat te profiteren van digitale mogelijkheden door hen te helpen om met geavanceerde IT-oplossingen digitale innovatie te realiseren. Fujitsu’s volledige portfolio van producten, oplossingen en services biedt haar klanten een concurrentievoordeel in het tijdperk van digitale transformatie. Fujitsu telt in de EMEIA-landen (Europa, Midden-Oosten, India & Afrika) meer dan 29.000 werknemers. Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.fujitsu.com/fts/about/
Alle andere bedrijfs- of productnamen die hier worden vermeld, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars. De informatie die in dit persbericht wordt vrijgegeven, is correct op het moment van publicatie en is onderhevig aan wijziging zonder voorafgaande melding.
PR Contact: Inès Godart
Communications Manager Fujitsu Benelux – Corporate Communications
+33 6 83 82 73 91
Ines.godart@ts.fujitsu.com

Over CGI

CGI Group Inc, opgericht in 1976, is één van de grootste onafhankelijke zakelijke en ICT- dienstverleners ter wereld. Met ongeveer 73.000 professionals wereldwijd levert CGI een volledig portfolio met high-end bedrijfs- en IT-consultingdiensten, systeemintegratie en IT en business process outsourcing services. CGI’s nauwe betrokkenheid bij de klant, best passende wereldwijde distributienetwerk en intellectual property diensten, helpen klanten sneller een beter resultaat te bereiken. Met een jaaromzet van C$ 10,8 miljard is CGI beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB).

Website: www.cginederland.nl.
PR Contact: Freja Bellinga
External Communications & PR Manager
+31 (0)6 1380 9739
freja.bellinga@cgi.com

Over Voys

Voys levert sinds 2006 communicatie-oplossingen aan zakelijk Nederland. Wij geloven dat zakelijke telefonie beter en flexibeler kan. Bij ons staat het geluk van de klant centraal. Wij zijn open, persoonlijk en ondersteunend. Dit vertaalt zich in advies van mensen met verstand van zaken, een eenvoudige webomgeving waarin de klant gemakkelijk diensten aan en uit kan schakelen en – als je er even niet uit komt – staat er altijd iemand voor je klaar. Neem voor meer informatie een kijkje op onze website. (www.voys.nl/one)

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 maart 2024

Efficiënter bellen met Call control – beter klantcontact in minder tijd

Van 20 februari 2024

De perfecte telefooncentrale instellen voor jouw bedrijf – de beste tips en tricks voor het MKB