Geert Booster over meeschrijven aan ons e-book over zelfsturing: “Anderen inspireren, daar doe ik het voor!”

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
9 september 2021 Clock 3 min

Lees je onze verhalen graag? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van collega Maya over zelfsturing en anders organiseren.

Eén van onze meeschrijvers is Geert Booster. Geert heeft een hekel aan Coldplay en heeft een echte winnaarsmentaliteit; hij wil altijd winnen of resultaten boeken. Hij omringt zich graag met zijn vrienden en familie en staat ook open voor nieuwe dingen, toffe samenwerkingen, innovatieve oplossingen en managementmethodieken. Dit is zijn grootste motivatie om mee te schrijven aan het e-book over zelfsturing: “Ik wil verwonderd raken, anderen inspireren en andere ondernemingen verder helpen.”

Bij Voys schrijven we een e-book over zelfsturing en dat doen we uiteraard niet alleen. Ik, Susan, – PR Officer bij Voys – ga in gesprek onze meeschrijvers: waarom schrijven ze mee? En wat vinden ze van het initiatief? Geerts ogen beginnen meteen te twinkelen zodra we beginnen over zelfsturing.

Met zijn eigen bedrijf, Sailboard, is Geert klant bij Voys geworden. Niet alleen omdat Voys ervoor zorgt dat Sailboard altijd en overal bereikbaar is, maar ook om de manier waarop Spindle en Voys werken aan te moedigen: “De cultuur die Spindle en Voys neerzetten juich ik alleen maar toe. Het is echt superinteressant om te te zien hoe Holacracy bij jullie helemaal gestoeld is! Daarom ben ik ook graag klant bij jullie.”

Geert weet ons op sociale media ook goed te vinden. Een aantal maanden geleden ontdekte hij hier onze oproep voor schrijvers aan ons boek over zelfsturing: “Op een gegeven moment stelde Mark Vletter via LinkedIn de vraag of er iemand is die mee wil schrijven aan een e-book over zelfsturing. Ik was meteen enthousiast! Inmiddels zit ik een actieve appgroep met enthousiaste ondernemers en mede-schrijvers van het e-book. Via deze appgroep, maar voornamelijk via de tool Notion redigeren we elkaars teksten en vullen we elkaar aan. Daarnaast ontstaan er soms ook leuke, maar pittige discussies. We willen allemaal het optimale resultaat behalen en een duidelijke handleiding schrijven voor ondernemers die dromen over een horizontaal bedrijf!”

Naast dat het boek Geert een houvast geeft, biedt het hem ook persoonlijke inzichten: “Meeschrijven aan het e-book zorgt ervoor dat ik mijn kennis over zelfsturing blijf ontwikkelen. Daarmee kan ik andere bedrijven helpen. Door mee te schrijven aan het e-book lukt het me ook om mijn eigen bedrijfscultuur onder de loep te nemen en die bedrijfscultuur van anderen onderzoeken en vergelijken. Het biedt een helder beeld van hoever sommige organisaties zijn met het doorvoeren van Holacracy, of juist nog niet. Ook biedt het een mooi vertrekpunt voor mijn klanten, maar ook voor ieder ander bedrijf die iets met zelfsturing wilt doen. Je kunt door het e-book makkelijk een vergelijking maken met de praktijk en simpelweg beginnen.”

Hij kan niet wachten tot het boek klaar is. Geert schrijft fanatiek mee met ieder hoofdstuk en realiseert zich hoe nuttig zijn bijdrage aan het e-book kan zijn “Je kunt meeschrijven aan de hoofdstukken die je het meeste aanspreken en waarin je professie ligt. Aangezien er meerdere ondernemers meeschrijven, wordt het een zelfsturingsbijbel die ondernemers aan de hand meeneemt om te starten met zelfsturing. Dit is mijn purpose: ik steek er energie in, maar uiteindelijk zullen andere ondernemers er ook echt iets mee doen. En niet pas op het moment dat het boek echt af is.”

Geert is ervan overtuigd dat het e-book een handleiding kan zijn voor het veranderen van de bedrijfsvoering van andere bedrijven: “Ik denk dat dit boek bijdraagt om Nederlandse bedrijven, start-ups en scale-ups te attenderen op alle moderne vormen van bedrijfsvoering. Ik hoop dat het de ogen van een aantal andere bedrijven opent. Ik weet zeker dat veel bedrijven zouden willen starten, maar dat ze simpelweg nog niet weten hoe. Of dat ze nog niet hebben ontdekt dat Holacracy bestaat. Dan biedt dit boek uitkomst. En dat ik daar een steentje aan bijgedragen heb? Daar ben ik dan megatrots op!”

Lijkt het je ook leuk om mee te schrijven aan ons e-book over zelfsturing? Laat dan net als Geert iets van je horen. Op de overzichtspagina van Starten met zelfsturing staan altijd de actuele hoofdstukken waaraan je kunt meeschrijven. Het enige wat je hoeft te doen is een Notion-account aanmaken, daarna kun je meteen beginnen om jouw ervaringen en lessen op papier te zetten.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 17 januari 2024

Holacracy: duik in de wereld van zelfsturing

Van 13 september 2023

Alleen maar strategen: zo maak je samen een strategie