E-book

Starten met zelfsturing

Geschreven door Mark & Jorg Vletter

Inhoudsopgave

Starten met zelfsturing

Starten met zelfsturing

Wat tof, je hebt ons boek over zelfsturing, gelijkwaardig samenwerken en anders organiseren gevonden. Welkom!

Bij Voys werken we al bijna tien jaar zelfsturend en daar vertellen we regelmatig over tijdens onze Spraakmakend-sessies en in blogs. De meestgestelde vraag was steeds: hoe start je met zelfsturing? Mark, oprichter van Voys, besloot om dat verhaal op te schrijven. Het resultaat vind je hier: Starten met zelfsturing.

Starten met zelfsturing is een meeschrijfexperiment. Iedereen die ervaring heeft met zelfsturing, mocht meeschrijven. Zo maakten we samen hét boek zelfsturing. Goed om te weten: het meeschrijven zit er inmiddels op. Velen hebben een bijdrage geleverd, zoals Charlotte van Leeuwen, Runa van den Broek en Geert Booster. Zij zijn trotse meeschrijvers, waarvoor heel veel dank!

Alleen maar bazen

Alle info die hier in het e-book staat, hebben we als basis gebruikt voor Alleen maar bazen – Hét handboek voor gelijkwaardig samen werken. We hebben kritisch naar de inhoud gekeken, stukken herschreven, foutjes eruitgehaald, de volgorde hier en daar veranderd en de titel gewijzigd. Het resultaat mag er zijn.

Een hardcover boek bomvol informatie over gelijkwaardigheid op de werkvloer. Je kunt het boek bestellen of downloaden. Een fysiek exemplaar kost 28 euro en de opbrengsten ervan gaan naar onze stichting 48percent.org.

Bestel of download het boek

Tot slot

De informatie die in dit boek staat, wordt uitgegeven onder Creative Commons 0 (CC0) licentie. Dat betekent dat je het helemaal vrij mag gebruiken, kopiëren, hergebruiken en verspreiden – zelfs zonder de bron te vermelden. Het is de meest vrije licentie die er is.

We zijn zelf zo zorgvuldig mogelijk in het vermelden van onze bronnen en de zaken die ons geïnspireerd hebben. We houden namelijk van ‘give credit where credit is due’. Als je informatie overneemt, vinden we het fijn als jij ook verwijst naar de bron, maar voel je niet verplicht; onder de CC0-license hoef je dit niet te doen.

Lezen

Genoeg over de vorm. Door naar de inhoud!

Inhoudsopgave