Starten met zelfsturing

Starten met zelfsturing

Wat tof, je hebt ons boek over zelfsturing gevonden. Welkom!

Bij Voys werken we al bijna tien jaar zelfsturend en daar vertellen we regelmatig over tijdens onze Spraakmakend-sessies en in blogs. De meestgestelde vraag was steeds: hoe start je met zelfsturing? Mark, oprichter van Voys, en Jorg, oud-collega bij Voys, besloten om dat verhaal op te schrijven. Het resultaat vind je hier: Starten met zelfsturing.

Starten met zelfsturing is een meeschrijfexperiment. Iedereen die ervaring heeft met zelfsturing, nodigen we uit om mee te schrijven. Zo maken we samen hét boek zelfsturing.

We zijn al een heel eind: in de inhoudsopgave hiernaast zie je welke hoofdstukken al online staan. In januari 2022 verwachten we het afsluitende hoofdstuk te publiceren.

Meeschrijven

Er staan steeds een paar hoofdstukken open om aan mee te schrijven, zo houden we het overzichtelijk. Op deze pagina vind je altijd de meest actuele informatie over het meeschrijven. Meeschrijven en feedback geven doe je in Notion. Twee weken voordat we het hoofdstuk publiceren, stopt de mogelijkheid om mee te schrijven. Dan doen wij de tekstcheck en zetten we puntjes op de i.

Op dit moment kun je meeschrijven aan:

Meeschrijven doe je zo: klik op de link hierboven, maak een Notion-account aan en begin met tikken. Heb je iets toegevoegd of aangepast? Voeg je naam vooral toe aan de lijst met schrijvers. Mochten we dit boek ooit werkelijk uitgeven, dan word je co-auteur. Tof toch? Kun je over vijf jaar op verjaardagen trots vertellen dat je meegeschreven hebt aan hét boek over starten met zelfsturing.

Inmiddels hebben velen al een bijdrage geleverd, zoals Charlotte van Leeuwen, Runa van den Broek en Geert Booster. Zij zijn trotse meeschrijvers, waarvoor heel veel dank!

Updates in je mailbox

Wil je zo nu en dan een reminder in je mailbox ontvangen over de voortgang van het boek en de planning van het meeschrijven? Meld je dan aan voor onze mailing over zelfsturing. Of hou onze socials (@VoysNL op Twitter en @Voys op LinkedIn) in de gaten, daar delen we regelmatig updates over Starten met zelfsturing.

Hoe meer hulp, hoe beter

Hoe meer mensen dit boek lezen, hoe meer feedback, hoe rijker de informatie. Je helpt ons dus ook door de aan mee te schrijven hoofdstukken te delen. Doe dat vooral als ze waarde voor je hebben, dan hebben ze dat waarschijnlijk ook voor anderen.

Tot slot

De informatie die we met elkaar schrijven is opensource en wordt uitgegeven onder Creative Commons 0 (CC0) licentie. Dat betekent dat je het helemaal vrij mag gebruiken, kopiëren, hergebruiken en verspreiden – zelfs zonder de bron te vermelden. Het is de meest vrije licentie die er is.

We zijn zelf zo zorgvuldig mogelijk in het vermelden van onze bronnen en de zaken die ons geïnspireerd hebben. We houden namelijk van ‘give credit where credit is due’. Als je informatie overneemt, vinden we het fijn als jij ook verwijst naar de bron, maar voel je niet verplicht; onder de CC0-license hoef je dit niet te doen.

Lezen

Genoeg over de vorm. Door naar de inhoud!

Naar het eerste hoofdstuk