E-book

Starten met zelfsturing

Geschreven door Mark & Jorg Vletter

Inhoudsopgave

  Starten met zelfsturing

  Starten met zelfsturing

  Wat tof, je hebt ons boek over zelfsturing gevonden. Welkom! Starten met zelfsturing is een groot meeschrijfexperiment. Iedereen die ervaring heeft met zelfsturing, nodigen we uit om kennis te delen en mee te schrijven. Zo creëren we samen hét boek over starten met zelfsturing.

  Bij Voys werken we al bijna tien jaar zelfsturend en daar vertellen we regelmatig over tijdens onze Spraakmakend-sessies en in blogs. De meestgestelde vraag was steeds: hoe start je met zelfsturing? Daarom besloten collega Mark, oprichter van Voys, en Jorg, oud-collega bij Voys, om dat verhaal op te schrijven. Het resultaat vind je hier: Starten met zelfsturing. Een opensource boek waaraan jij kunt meeschrijven.

  Meeschrijven

  Er staan steeds een paar hoofdstukken open om aan mee te schrijven, zo houden we het overzichtelijk. Op deze pagina vind je altijd de meest actuele informatie over het hoofdstuk waaraan je op dat moment kunt meeschrijven. Meeschrijven en commentaar leveren doe je in Notion. Twee weken voordat we het hoofdstuk publiceren, stopt de mogelijkheid om mee te schrijven. Dan hebben wij wat tijd om een tekstcheck te doen en puntjes op de i te zetten. We publiceren het boek per hoofdstuk op deze pagina. In de inhoudsopgave hier aan de rechterkant zie je welke hoofdstukken al online staan.

  Op dit moment kun je meeschrijven aan:

  Meeschrijven gaat als volgt: klik op de link hierboven, maak een Notion-account aan en begin met tikken. Heb je iets toegevoegd of aangepast? Voeg je naam en wat je hebt toegevoegd of aangepast vooral toe aan de changelog. Mochten we dit boek ooit werkelijk uitgeven, dan word je co-auteur. Tof toch? Kun je over vijf jaar op verjaardagen trots vertellen dat je meegeschreven hebt aan hét boek over starten met zelfsturing.

  Updates in je mailbox

  Wil je zo nu en dan een reminder in je mailbox ontvangen over de planning van het meeschrijven? Meld je dan aan voor onze mailing over zelfsturing. Dan ontvang je regelmatig een mailtje van ons. Of hou onze socials (@VoysNL op Twitter en @Voys op LinkedIn) in de gaten, daar delen we de aan mee te schrijven hoofdstukken en de hoofdstukken die al af zijn.

  Andere hulp

  Hoe meer mensen dit boek lezen, hoe meer feedback, hoe rijker de informatie. Je helpt ons dus ook door de aan mee te schrijven hoofdstukken te delen. Doe dat vooral als ze waarde voor je hebben, dan hebben ze dat waarschijnlijk ook voor anderen.

  Tot slot

  De informatie die we met elkaar schrijven is opensource en wordt uitgegeven onder Creative Commons 0 (CC0) licentie. Dat betekent dat je het helemaal vrij mag gebruiken, kopiëren, hergebruiken en verspreiden – zelfs zonder de bron te vermelden. Het is de meest vrije licentie die er is.

  We zijn zelf zo zorgvuldig mogelijk in het vermelden van onze bronnen en de zaken die ons geïnspireerd hebben. We houden namelijk van ‘give credit where credit is due’. Als je informatie overneemt, vinden we het fijn als jij ook verwijst naar de bron, maar voel je niet verplicht; onder de CC0-license hoef je dit niet te doen.

  Lezen

  Genoeg over de vorm. Door naar de inhoud!

  Naar het eerste hoofdstuk