Het Gouden VoIP-account

auteursafbeelding

Joris

22 september 2015 Clock 2 min

Ere wie ere toekomt

Zonder overdrijven durf ik dit te zeggen: Voys is een fantastisch bedrijf om bij te werken. We hebben de gelukkigste klanten in de telecomwereld en dit komt mede door gelukkige collega’s. Alle werkzaamheden, alle ideeën en de visie komt uit de mensen zelf, zonder dat hier managers tussen zitten. Dat is bijzonder. In zo’n zelfsturende organisatie komt het vaak voor dat collega’s een bijzondere prestatie neerzetten waarvoor ze net iets meer dan een schouderklop verdienen.

Dankjewel Jorg

Enkele maanden geleden zat ik naar een complex vraagstuk te kijken en ik zat er al zo lang in dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Collega Jorg kwam met een frisse blik naast me zitten en loste na vele muisklikjes het probleem op. Een klein bedankje zou hier niet voldoen. Een prijs zou Jorg moeten krijgen! Een gouden beker! Of om in telefonietermen te spreken: een gouden VoIP-account. Zo gezegd, zo gedaan. Het begon als grap, maar al snel bestelden we een wisseltrofee, met daarop ‘Voys Gouden VoIP-account’. Het afgelopen half jaar hebben we deze elke maand overhandigd aan een collega die iets bijzonders heeft gepresteerd of gewoon heel goed werk doet voor de organisatie.

Een momentje

We besloten er echt een momentje van te maken. De collega die de trofee een maand heeft gehad, krijgt tijdens onze dagelijkse standup het woord en vertelt wie de volgende eigenaar wordt van ‘Het Gouden VoIP-account’ en waarom deze persoon hem echt verdient. Dit is elke keer weer een mooi moment: alle ogen zijn gericht op de ontvanger van deze prestigieuze award en hij/zij straalt van oor tot oor bij het ontvangen er van. De collega’s klappen omdat ze blij voor deze persoon zijn en hij/zij krijgt de ruimte om nog iets te zeggen. Ons eigen Hollywood-momentje. Tijdens de lunch, die volgt op de standup, zie je de collega glunderend zitten met een broodje in de hand.

Uitreiking Gouden VoIP-account

September 2015: Karlien draagt het Gouden VoIP-account over aan Annemieke

1% beter elke dag

Het klinkt heel eenvoudig en dat is het ook. Het is enkel een beeldje dat op je bureau staat, maar het moment dat voor de groep de waardering voor een persoon uitgesproken wordt, doet veel goeds. Voys 1% beter, elke dag. Dat willen we samen bereiken. Stilstaan bij momenten van succes, gezamenlijk maar ook individueel. Het maakt de dag van die specifieke collega een absolute topdag en het hele team ‘viert’ dit moment mee.

De beker is gebleven en naast de beker pronkt er nu ook een hoogglans goud gespoten VoIP telefoon waarmee de hele maand gebeld mag worden.

goudenvoipaccount

De trofee en het foeilelijke én felbegeerde gouden toestel

Op Facebook

Uiteraard worden de winnaars elke maand op Facebook gezet met een foto van de overhandiging. Ik ben nu al benieuwd bij wie de volgende maand het toestel en de trofee op het bureau staat!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 17 december 2020

Hulp bij hackers: Eva en Joris geven advies over cybersecurity

Van 4 november 2020

Een bedrijf starten tijdens een pandemie: Dide en Gijs doen het