In 2022 is Voys sponsor van…

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
18 juli 2022 Clock 5 min

Lees je onze verhalen graag? Meld je dan nu aan voor Marks nieuwsbrief vol verhalen die jou en je onderneming helpen groeien. 

Het is fijn om iets voor een ander te kunnen doen. Om deze reden steunt Voys ook in 2022 een aantal initiatieven die wij mooi, inspirerend of prikkelend vinden. Ieder doel is bijzonder en maakt de wereld weer een stukje mooier. Omdat deze initiatieven allemaal extra liefde en aandacht verdienen, zetten we al onze sponsorpartners voor je op een rijtje.

Bits of Freedom

Er zijn verscheidende partijen in Nederland die ons grootste goed – vrijheid en privacy – beschermen. Eén daarvan is Bits of Freedom. Dit is een invloedrijke burgerrechtenbeweging in Nederland op dit gebied. Deze partij snapt dat deze grondrechten onmisbaar zijn voor ontwikkeling, technologische innovatie en voor de rechtsstaat. Ook zorgen zij ervoor dat overheid en bedrijven slecht beleid terugdraaien en een ander, goed beleid invoeren.

Vrijheid en privacy op het internet is voor Voys een dusdanig groot goed, dat we Bits of Freedom supporten. Door deze partij te ondersteunen, zorgen we ervoor dat de bescherming van onze internetvrijheid gecontinueerd kan worden. Bits of Freedom strijdt voor netneutraliteit, privacy en vrijheid op het internet. We zijn er trots op dat we een partij als Bits of Freedom kunnen en mogen supporten.

Ontdek meer over Bits of Freedom.

IMC Weekendschool Groningen

Nieuwsgierigheid is de basis van ondernemerschap. Durven, ontdekken en doen. De IMC Weekendschool laat jongeren van 10 tot 14 jaar kennismaken met enthousiaste professionals en hun vakgebieden. Dat vinden wij te gek, omdat wij op deze manier jongeren kunnen laten kennismaken met het werkende leven en het eventuele ondernemerschap.

Het programma van de IMC Weekendschool vindt door het hele land plaats en bereikt elke week wel 2400 jongeren. Dat betekent niet alleen heel veel inspiratie en een leerzame omgeving, maar ook een ijzersterk netwerk. Voys is alweer 8 jaar trotse sponsor van de IMC Weekendschool Groningen.

Ontdek meer over IMC Weekendschool.

Impact Noord

Voys is lid van Impact Noord, een vereniging die ondernemen met maatschappelijke impact in Noord-Nederland aanjaagt en versterkt. Alle leden en partners hebben gemeen dat ze ondernemen met als doel maatschappelijke impact maken. Zulke bedrijven kunnen volgens Impact Noord een sterke bondgenoot zijn voor de overheid. Het doel is om het ecosysteen voor impactondernemers te versterken en belangen te behartigen.

Ontdek meer over Impact Noord.

JINC Groningen

Ieder kind heeft een talent, maar niet ieder kind krijgt dezelfde kansen om dat talent te ontwikkelen. JINC Groningen ondersteunt jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand. Want waar je woont, bepaalt hoe je naar de wereld kijkt en helaas vaak ook welke kansen je krijgt. JINC zet zich in om die ongelijkheid recht te trekken. Door de wereld van de jongeren uit deze wijken een beetje groter te maken, ontdekken ze wat er mogelijk is op de arbeidsmarkt. Ondernemerslessen, leren plannen en digitale vaardigheden zijn daar een groot onderdeel van. Net als het bijzondere project Baas van Morgen, waarbij kinderen een dag lang de baas van een bedrijf zijn. Je raadt het al: bij dat laatste project zijn wij betrokken.

Dit jaar stonden er maar liefst twee bazen aan het roer bij Voys. Ayman en Tobias deelden met ons hun eigenzinnige ideeën en tips, maar ze hebben ons ook voorzien van waardevolle feedback. Dit is voor ons ontzettend kostbaar. Voor alle partijen was dit een leerzame dag.

Ontdek meer over JINC Groningen.

Jonge Ondernemersprijs

Jonge ondernemers en het ondernemerschap is meer dan ooit van groot belang. Ondernemers snappen wat er voor nodig is om de vereiste stappen voorwaarts te zetten en vanuit hun creativiteit en innovatiekracht in staat zijn om blijvende verdienmodellen te realiseren die economische groei en werkgelegenheid met zich meebrengt.

De Jonge Ondernemersprijs (verder: JOP) biedt een podium voor een groep jonge en succesvolle ondernemers. JOP is ervan overtuigd dat door deze mensen en die organisaties die zij vertegenwoordigen heel Noord-Nederland inspireren.

Ontdek meer over de Jonge Ondernemersprijs.

Privacy First

Privacy First heeft als doel het behouden en bevorderen van het recht op privacy. Van cameratoezicht tot identiteitsdiefstal en van online privacy tot privacy van kinderen. Van politieke lobby tot juridische acties en van informatieverstrekking tot campagnes voor het grote publiek. De stichting houdt zich op allerlei vlakken en manieren met het thema bezig. Niet alleen maar denken dus, vooral doen. Als partner van Privacy First draagt Voys bij aan jouw recht op privacy.

Ontdek meer over Privacy First.

TedxYouth

TEDxYouth is georganiseerd vanuit TED wereldwijd. TED deelt verhalen van ’s werelds grootste denkers en doeners op het gebied van technologie, entertainment, design, wetenschap, mensheid, bedrijven en ontwikkelingen. Dit allemaal in het teken van inspireren. De verhalen, TED Talks genoemd, worden vervolgens beschikbaar gemaakt voor iedereen om te bekijken op op hun website.

In het kader van ‘ideas worth spreading’ geeft TED een TEDx programma in het leven gebracht. Dit programma geeft de kans lokaal evenementen te organiseren om de TED-experience te delen.

Ontdek meer over TedxYouth.

Vanhulley

Vanhulley biedt een werk-leertraject voor vrouwen in Groningen. Niet zomaar vrouwen, maar vrouwen die dolgraag een kans willen om serieuze stappen te zetten richting een betere toekomst. Een toekomst waarin zij zoveel mogelijk zelfstandig en financieel onafhankelijk zijn, een goed rolmodel voor hun kinderen zijn en over een sociaal netwerk beschikken waarmee zij zich ook verbonden en onderdeel van de gemeenschap voelen.

De vrouwen die bij Vanhulley aan de slag gaan, werken aan zichzelf, aan nieuwe Vanhulley-producten en hebben vreselijk veel lef. Zij werken met oud, overbodig textiel dat zij weer omtoveren tot een prachtig product (een overhemd, een boxershort, een mondkapje, etc.) die weer jaren mee kan. Ieder product dat het Vanhulley-atelier verlaat, is daarom eigen en uniek. En klaar voor een toekomst, net zoals de vrouwen van Vanhulley.

Ontdek meer over Vanhulley.

Freedom of Information Coalition (FOIC)

Een groep providers, internet- en persvrijheidsorganisaties hebben zich als Freedom of Information Coalition (FOIC) verenigd in mei 2022.

Het FOIC heeft de Europese rechter opgeroepen om de EU-blokkade van Russische staatskanalen RT en Sputnik te beoordelen. Zij kondigden namelijk begin maart aan dat RT en Sputnik in heel Europa verboden zijn. Dit betekent deels dat providers er op moeten toezien dat de zenders niet meer via satelliet, via internet, op online platforms of via apps in Europa te zien zijn.

Het bezwaar van FOIC is er op gericht toegang tot alle informatie overeind te houden. Bij het nemen van een besluit als deze in een democratische rechtsstaat moeten de mensenrechten naar behoren worden afgewogen. Dat is volgens FOIC nu niet gebeurd en daarom zou het hof volgens hen deze afweging alsnog moeten maken.

Onder andere partijen als A2B Internet, BIT, Bits of Freedom (BOF) en Freedom Internet, maar ook de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ), Persvrijheidfonds, Open Fiber, Mijn Domein en Voys hebben zich samen hard gemaakt als FOIC. Lees hier waarom.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juni 2024

Salarissen bepalen zonder managers: zo doen we dat als zelfsturende organisatie

Van 31 mei 2024

12,5 jaar bij Voys: veel veranderd en toch veel hetzelfde