Lekker nummertje hoor!

auteursafbeelding
Joris
15 april 2013 Clock 3 min

“Met wie zeg je? Oh, sorry, volgens mij ben ik verkeerd verbonden.” Verkeerd verbonden? Verkeerd verbonden?? Wij weten toch allemaal dat er tegenwoordig echt geen mevrouw meer achter een groot paneel zit die de hele dag inkomende oproepen beantwoordt en vervolgens naar de juiste persoon doorverbindt?

“Met wie zeg je? Oh, sorry, volgens mij heb ik het verkeerde nummer gedraaid.” Gedraaid?? Gedraaid?? Heb jij echt nog een draaischijf op de telefoon? Echt?? Dat geloof ik niet! En anders ben je ontzettend cool!

Nutteloze tijd voor zowel beller als gebelde: verkeerd ingetoetste telefoonnummers. Gelukkig heeft iedereen tegenwoordig een geweldige smartphone mét telefoonboek en daarin alle contacten, waardoor er steeds minder getoetst hoeft te worden. Of je maakt voor je vaste telefonie gebruik van ‘klik-en-bel’ via de plug-in van Voys voor je Firefox of Chrome browser. Maar goed, de nummers moeten eerst wel ingevoerd worden in een contactenlijst of in een CRM-systeem en dan is het prettig om een eenvoudig nummer te hebben.

makkelijk nummertjeEen eenvoudig telefoonnummer, een gemakkelijk telefoonnummer, een mooi telefoonnummer: iedereen wil er één. In het bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld autorijscholen of transportbedrijven, die in grote letters op de auto hun telefoonnummer hebben staan. Niets onhandiger dan een moeilijk nummer, omdat niemand de tijd heeft het nummer in een korte tijd op te schrijven.

Wat maakt een telefoonnummer mooi of eenvoudig?

  • Een herhaling van getallen maakt een nummer eenvoudig, maar er moeten niet teveel gelijke getallen op elkaar volgen, anders wordt het verwarrend. Bijvoorbeeld 099-33444555 is eenvoudig, maar 099-3333334 een stuk minder, omdat je dan drietjes moet tellen.
  • Een opeenvolging van nummers is heel mooi, maar zeldzamer. Dus 099-1234567 of de 099-10054321.
  • Zelf kan ik heel enthousiast worden van een palindroom nummer. Dus bijvoorbeeld 0999-408804 of zelfs de 099-5005990. Maar goed, blij worden van zulke nummers is dan ook enkel voorbehouden aan de echte nummerfetisjist.
  • En dan heb je nog de nummers die gewoon ‘lekker’ klinken. Waar een bepaalde ‘schwung’ in zit, een soort salsadansje met meeslepend ritme in een nummer. Voorbeelden hiervan zijn niet nodig; iedereen herkent zijn eigen salsadansje.

Naambellen

In de tijd dat de mensch nog smste met het numerieke toetsenbord op hun Nokia 3310 werd het naambellen erg populair. Door het verminderde gebruik van numerieke toetsenborden hebben deze telefoonnummers erg aan populariteit moeten inboeten. Iedereen gebruikt op de smartphone de QWERTY-toetsenborden. Bij naambellen zou Voys bijvoorbeeld 0800-2358697 (0800-BELVOYS) kunnen gebruiken, maar daar wordt het nummer niet mooier van en het schept waarschijnlijk alleen maar verwarring.

Zelf uitzoeken

Wanneer je een servicenummer wilt gebruiken voor je organisatie (dus een 0800- of 0900-nummer) dan kun je zelf uitzoeken welke nummers nog beschikbaar zijn op onze website. Af en toe vergt dat een uurtje van je tijd, omdat natuurlijk veel mooie nummers al uit die servicenummervijver zijn gevist, maar er is ongetwijfeld nog genoeg moois te vinden.

nummerbingo (blog joris)

Een beetje geluk

Word je klant bij Voys en wil je een mooi regionaal nummer hebben? Dan komt het neer op een beetje geluk. Wij hebben nummers op voorraad van alle (!) regio’s in Nederland. Van veel regio’s hebben we een reeks van 1000 opeenvolgende nummers en van de grootste regio’s 10.000 nummers. Wanneer je klant wordt, genereert ons systeem 5 beschikbare nummers op volgorde. Het is mogelijk om zelf uit die vijf opties het mooiste nummer te kiezen. Daarbij is natuurlijk een klein beetje geluk nodig dat we net met een eenvoudige reeks bezig zijn.

Lekker moeilijk

Onderzoek lijkt er nog nooit naar gedaan te zijn, maar het hebben van een ingewikkeld telefoonnummer heeft ook voordelen. Mensen aan wie je het nummer doorgeeft hebben snel door dat het een ingewikkeld nummer is, zullen zich beter concentreren en sneller de neiging hebben om het op te schrijven. Een eenvoudig nummer wordt vluchtig verteld, men denkt meteen dat het direct in het geheugen wordt opgenomen en is het even later weer kwijt.

Wil je een VoIP account en telefoonnummer van Voys, bel dan even met één van onze adviseurs (050-7009900). Dan zoeken zij samen met jou een lekker nummertje uit.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 22 mei 2024

Bliksemstage bij Voys: Zo maken we kinderen enthousiast over tech  

Van 29 april 2024

Eerste plaats in Emerce 100: Voys beste zakelijke telefonieaanbieder van Nederland