Nooit meer thuiswerken

auteursafbeelding

Henriëtte Klijnstra

3 februari 2021 Clock 3 min
Image placeholder

Waarom werk jij thuis? Als het antwoord is: omdat we in een pandemie zitten en ik niet naar kantoor mag, stellen we de vraag gewoon nog een keer. Waarom werk jij thuis? Vanuit huis? In deze blog lees je dat je ook best thuis kunt werken vanaf een andere locatie. We geven je wat tips voor buitenshuis werken waar je direct mee aan de slag kunt. Of lekker bij kunt wegdromen natuurlijk.

De overheid heeft tot en met 31 maart een negatief reisadvies afgegeven. Daar houden we ons dan ook aan, maar dat betekent niet dat je veroordeeld bent tot je thuiskantoor. Dit is het ideale moment om het thuiswerken buitenshuis eens rustig in Nederland uit te proberen, want je hoeft natuurlijk niet meteen volledig digital nomad te worden. Waarschijnlijk merken je collega’s het helemaal niet als je ergens in een hutje op de hei zit. Zolang je een prima internetverbinding hebt, zien ze het misschien alleen aan je nieuwe achtergrond tijdens die ellenlange Zoom-meetings.


Maar waar dan

Als je even een lunchloopje doet over die spreekwoordelijke heide, kan je gelijk gaan fantaseren over waar je na de pandemie een tijdje wilt gaan werken. Aan de Mexicaanse westkust doen honderden Amerikanen voor korte of langere tijd aan remote working. Overdag werken ze en als ze hun laptop dichtklappen aan het eind van de middag, is het strand op een paar honderd meter afstand. Je hebt een instant vakantiegevoel als je op je teenslippers de heuvel af sjokt om even in zee te duiken voordat je een drankje gaat doen bij je favo strandtent. Als je ook nog eens verdient in dollars of euro’s, dan kan je je daar helemaal rijk rekenen.


Heb je dagelijks (video)calls met collega’s, of moet je juist veel met klanten in Nederland bellen? Houd dan rekening met de tijdzone waar je gaat zitten. Het is niet erg om een keertje ’s avonds of ’s nachts te werken, maar dat continu doen is ook niet echt handig. Wat voor de Amerikanen Mexico is, is voor Nederlanders dan Spanje of Portugal. Zo hebben wij eens ons hele kantoor naar Spanje verplaatst voor een workation. Wil je gegarandeerd zijn van goed weer, kijk dan wat verder en denk ook eens aan Kaapverdië of Zuid-Afrika. En natuurlijk hoef je niet op een plek te blijven. Je kunt altijd weer verder trekken.


Maar waarmee dan

Wil je switchen van baan, denk dan aan online lesgeven, content marketing of webdesign. Daar heb je nooit een vaste locatie voor nodig, alleen een goede internetverbinding. Er zijn ook klussen waarbij het juist in je voordeel werkt dat je in het buitenland zit. Zo kan je voor redacties of een helpdesk heel goed de Nederlandse nachtdienst draaien vanuit Bali.
We noemden het eerder al, die goede internetverbinding. Naast zakelijk bellen via Voys en het gebruikmaken van een VPN, tipte Voys’ chef leuk werk Mark eerder al meer tools en software die je het beste kunt gebruiken. Ook heel handig nu je toch aan het thuiswerken bent op je laptop.
Speaking of laptop, Mark zei het al in zijn blog over handige gear voor remote working: investeer in een goede laptop. Het is misschien een flinke uitgave, maar licht, klein en snel wil je als je veel op pad bent en gewoon er vanuit wilt gaan dat je lekker kunt doorwerken. De beste werklaptops van vorig jaar vind je trouwens hier. Wil je even de deur uit zonder laptop, en wil je toch een stukje typen op een echt toetsenbord? Voor een paar tientjes heb je een mini-toetsenbord dat je via bluetooth eenvoudig koppelt met je smartphone.


Maar hoe dan

En dan misschien wel het allerbelangrijkste: er is altijd wel een reden om het niet te doen. Ja, het kost wat inspanning en je moet van alles regelen. Heb je een huis? Denk aan verkopen of onderverhuren. Heb je een partner en/of kinderen? Dan komt er nog meer regelwerk bij kijken. Maar ga er toch gewoon voor. Terugkomen kan altijd en je hebt het dan toch mooi geprobeerd. Dus ga oefenen in Nederland, begin vast met sparen en ga je inlezen. Je droom loopt niet weg en nu we toch de kroeg niet in kunnen, heb je vast wel wat uurtjes over om een plan te maken voor buitenshuis thuiswerken.


Wil jij waar dan ook ter wereld zakelijk goed bereikbaar zijn? Ontdek de mogelijkheden van Voys en neem de tour of sluit je direct aan. Liever persoonlijk contact? Je bereikt ons via 050 7009900 of hallo@voys.nl.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 22 mei 2024

Bliksemstage bij Voys: Zo maken we kinderen enthousiast over tech  

Van 29 april 2024

Eerste plaats in Emerce 100: Voys beste zakelijke telefonieaanbieder van Nederland