Power to the Pizza

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
31 augustus 2015 Clock 2 min

Geroezemoes, mensen die door elkaar lopen, licht nerveuze sprekers, gegis naar wat er op het menu staat… Het is weer tijd voor de pizzasessie! Voor de belhamels van Voys een maandelijks terugkerend ritueel dat heel vanzelfsprekend is; bij de meeste buitenstaanders gaan de oren klapperen. Een pizzasessie? Wat houdt dat nou in?

Koffie slobberen & agenda samenstellen

De pizzasessie is bij Voys in het leven geroepen om elkaar op de hoogte te houden van dat wat er speelt binnen de organisatie. Dat doen we natuurlijk al tijdens onze dagelijkse stand-up, maar de pizzasessie geeft collega’s de mogelijkheid om bepaalde onderwerpen verder uit te diepen.

Tijdens het leegdrinken van de koffiemachine aan de de koffiebar bedenken Lisanne, Dennis en ik wat ongeveer de invulling wordt van de aankomende pizzasessie en verdelen we vervolgens de taken. Als team Pizzasessie verzorgen we de agenda en vragen we collega’s hun bijdrage te leveren tijdens de volgende editie. Als collega’s zelf iets willen vertellen, kunnen ze dat bij één van ons aangeven.

pizzasessie presentatie

Agenda

Wat bespreken we nu eigenlijk met elkaar tijdens zo’n pizzasessie? Van alles. Om je een globale indruk te geven, hebben we een aantal onderwerpen van onze laatste pizzasessies verzameld.

  • Terugkoppeling projecten: Dick vertelt iets over Cloud CTI en Annemieke geeft een presentatie over (de resultaten van) AdWords.
  • Inzicht in processen: Jorg geeft wat meer inzicht in de planning wat betreft de implementatie van Holocracy.
  • Bezigheden cirkels: Tom vertelt dat team Advies een adviesplan heeft gemaakt en licht deze kort toe.
  • Toffe dingen: Harriet doet aan Pencak Silat, een Indonesische vechtsport. Ze verzorgt een Pencak Silat energizer van een kwartiertje. Voor we het weten staan we allemaal op blote voeten te springen en ontstaat bij iedereen een grote glimlach. Daarna hebben we allemaal weer energie voor tien!
  • Sprekers / trainers: Ivan Bartholomeus van BrandMeUp heeft ons een tijd geleden een leuke training pitchen gegeven.

Wat staat er op het menu?

De nieuwsgierigheid van onze collega’s over wat er op het menu staat, is iedere keer weer grappig om te zien. Je zou misschien verwachten dat we altijd pizza eten bij een pizzasessie, maar niets is minder waar. Dennis, Lisanne en ik proberen de collega’s steeds opnieuw te verrassen met iets anders lekkers. Daarnaast staan we elke pizzasessie versteld van de verbazingwekkend goede presentatiekwaliteiten van onze Belhamels. In oktober gaan een aantal collega’s een sprekerstraining doen waardoor we hier alleen nog maar beter in worden. Dit doen we natuurlijk niet alleen voor de pizzasessie maar ook voor bijvoorbeeld de spraakmakend sessies.

Waarom doen we dit en wat levert het ons op?

Naast dat het gezellig is, is een pizzasessie vooral bedoeld om wat meer tijd te hebben voor verdieping. Iets waar je tijdens de stand-up geen tijd voor hebt of wat niet gepast is voor een werk- of roloverleg. De pizzasessie geeft je meer inzicht in waar je collega’s mee bezig zijn, door zowel terugkoppelingen van projecten, inzichten in processen en updates vanuit de verschillende cirkels. Toffe ideeën worden gepitched, projectleden melden zich en voor je het weet zorgt zo’n project ervoor dat je een week lang met z’n allen in Spanje werkt of je op een vette custom made Van Moof fiets fietst.

Voys-fiets_0

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 februari 2024

Zo maak je van jouw organisatie de ultieme werkomgeving

Van 30 januari 2024

Telecomprovider Voys neemt Source2Cloud Services over