Voys verhuist: de inrichting van het kantoor van de toekomst

Werken in een kantoortuin: leuk is anders. Natuurlijk is het prachtig om een mooie open ruimte te hebben, maar vooral collega’s die luid bellen staan hoog op de lijst van irritaties. En laat bellen nou nét onze raison d'être zijn. Interieurontwerp Studio P&D vertelt je precies welke slimmigheidjes ze hebben toegepast bij het inrichten van ons futureproof kantoor.

auteursafbeelding
Joris
9 maart 2018 Clock 4 min

Werken in een kantoortuin: leuk is anders. Natuurlijk is het prachtig om een mooie open ruimte te hebben, maar vooral collega’s die luid bellen staan hoog op de lijst van irritaties. En laat bellen nou nét onze raison d’être zijn.

We zijn onlangs verhuisd naar een prachtige nieuwe kantoorruimte en hebben voor de inrichting ervan maar meteen even een belletje gedaan naar Studio P&D. Een geweldig interieurontwerpersduo uit Groningen.

Want we willen niet zomaar een kantoor. Nee, we willen vandaag al het kantoor van de toekomst. In dit blog vertelt Studio P&D welke slimmigheidjes ze hebben toegepast in ons gloednieuwe kantoor zodat we in een prachtige ruimte nog heel lang gerust kunnen bellen.

Gastblog geschreven door Studio P&D


Een hele waslijst

Toen wij, Studio P&D, in november 2017 samen met projectinrichter Style26 met Voys in gesprek gingen, was er een hele waslijst aan wensen voor de inrichting van het nieuwe kantoorpand. Het nieuwe kantoor moest één grote open space moeten worden, met ruimte voor een keuken, een ontvangstruimte, minimaal vijf vergaderruimtes van verschillende groottes, stilteplekken, belplekken, veel groen, een Gameroom en als allerbelangrijkste moest de ruimte akoestisch op orde zijn.

Systeemplafonds en wanden

Inmiddels had Voys haar oog laten vallen op het Kwadraat, een aan de binnenzijde standaard kantoor met systeemplafonds en veel wanden. In eerste instantie leek de ruimte niet erg vernieuwend en aantrekkelijk, maar er was potentie door de enorme hoeveelheid ruimte en licht.

De slurf

Wat ons het meest opviel aan het pand was de vorm, dit werd oneerbiedig “de slurf” genoemd. De vorm lijkt namelijk op een enorme slurf van een olifant. We hebben er uiteindelijk toch maar voor gekozen om de ruimte “de vleugel” te noemen. Klinkt meteen wat leuker.

De vorm van de ruimte werd ook direct de trigger voor ons ontwerp. We wilden iets doen wat deze vorm zou accentueren, maar wat ook een tegenhanger zou zijn van het ronde, het organische.

Hallo sloopkogel

Onze eerste beslissing, die we samen namen, was dat alle muren en systeemplafonds uit de ruimte gesloopt zouden gaan worden. Hierdoor werd het stoere betonnen plafond zichtbaar, die samen met de antraciete kozijnen en de betonnen vloer voor een mooi industrieel uiterlijk zorgde.

Heel mooi natuurlijk zo’n grote ruimte met harde vloeren, wanden en plafond. Maar akoestisch is dit een drama. Dit is waar wij het ontwerpproces begonnen door vooral veel inspiratie op te doen. Soms is het kleur, soms een vorm of materiaal wat onze creativiteit doet aanwakkeren en waardoor we op ideeën komen.

De cozy koof

We bedachten een strakke vorm, die door het kantoor zou slingeren. Deze koof gaat grotendeels langs het plafond, maar duikt ook af en toe naar beneden tot de vloer om verderop weer op te stijgen. Alle ruimtes worden vervolgens ‘vastgeplakt’ aan deze koof. De vorm splitst het kantoor op in verschillende delen terwijl het ook automatisch de ruimtes met elkaar verbindt. Verder heeft de koof als groot voordeel dat we er akoestische materialen in kunnen verwerken.

Als tegenhanger van de industriële basis stelden we chique materialen voor. Deze brengen warmte, stijl en daardoor een professionele uitstraling. Als basis voor de grote koof aan het plafond kozen we voor notenhout. Daarnaast gebruikten we vergrijsd noten, antraciet en zilvergrijs.

Lekker transparant

De vergaderruimtes werden in glas uitgevoerd worden om transparantie te behouden. Op verzoek van Voys werden ze zoveel mogelijk aan de raampartijen geplaatst om zoveel mogelijk ventilatie te krijgen.

Hoeken en kamertjes

Doordat de koof op bepaalde plekken naar beneden loopt, kregen we automatisch intieme hoekjes en creëerden we kleine, open kamertjes. Kamertjes om te werken of overleggen.

Lalalamellen

Daarnaast plaatsten we verticale akoestische lamellen om een fysieke scheiding te maken tussen de verschillende functies. Deze lamellen kunnen openstaan, zodat er transparantie blijft, maar ook gesloten worden, zodat er een wand ontstaat.

De feesttribune

In de keuken plaatsten we een tribune. Deze dient als afscheiding naar de werkvloer, maar je kunt er ook met lekker veel mensen op zitten tijdens een pizzasessie (de maandelijkse presentatie sessie van Voys).

Mix van stijlen

Doordat de basis van materiaalkeuze consequent is uitgevoerd met beton en antraciet (stoer) en de combinatie van warme houtsoorten zoals noten en vergrijsd noten (chique), konden we met de accessoires en meubelen veel kanten op. Dit resulteerde in een mix van stijlen: van retro en klassiek tot modern.

Niet geheel onbelangrijk: de werkplekken

De werkplekken variëren allemaal qua vorm en opstelling. Zo zijn er grote ronde bureaus, individuele werkplekken en bureaus, die in clusters van maximaal zes zijn geplaatst. Verder hebben we veel planten neergezet, wat zorgt voor een betere akoestiek, huiselijkheid en een gezondere werkomgeving.

Zo flexibel als een elastiekje

Omdat Voys het nieuwe werken stimuleert, kun je elke dag de werkplek kiezen die het meest aansluit bij je behoefte. De flexibele inrichting maakt van het kantoor een ontmoetingsplek.

Prettige samenwerking

Inmiddels is Voys verhuisd en zijn de grootste werkzaamheden afgesloten. Voor ons is het altijd bijzonder om te zien dat wat er door creativiteit en vakkennis is bedacht, ook daadwerkelijk functioneert!

We zijn enorm gemotiveerd door de samenwerking met Voys, die ons enorm veel creatieve vrijheid en vertrouwen hebben gegeven en ons op het juiste moment van informatie hebben voorzien.

Groeten,

Paulette & Dominiek
Studio P&D


Met dank aan

Ons interieur is gerealiseerd door een samenwerking van Style26, projectinrichters en interieurontwerp studio P&D. In het bijzonder willen we Team 2 interieurbouw en BB Systems bedanken voor het realiseren van onze wensen.

Meer weten?

Kom onze inrichting met eigen ogen bekijken tijdens één van onze Spraakmakend sessies. Dan vertellen we je meteen meer over hoe wij doen wat we doen. Wil je weten hoe wij ons nieuwe droomkantoor hebben gevonden? Lees dan de blog van collega Steven.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 februari 2024

Zo maak je van jouw organisatie de ultieme werkomgeving

Van 30 januari 2024

Telecomprovider Voys neemt Source2Cloud Services over