Voys verovert een 19e plek tijdens de 4 Mijl van Groningen

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
15 oktober 2015 Clock 3 min
Image placeholder

De 4 mijl van Groningen

Zondag 11 oktober. Een strak blauwe lucht, een lekker zonnetje en twee teams met enthousiaste belhamels. Een dag waar de ene belhamel maanden voor heeft getraind en de andere belhamel stiekem z’n loopschoenen nog uit de tas van de 4 Mijl 2014 moet halen.

Dat er een heleboel sportievelingen rondlopen bij Voys is een bewezen feit. Zo zaten we in augustus nog op de fiets tijdens de Bauke Mollematocht en eerder dit jaar stond de Amstel Gold Race al op het programma. Afgelopen zondag zaten we eens niet op de fiets en mochten we met de benenwagen in actie komen voor de 4 Mijl van Groningen! 6,4 kilometer hardlopen van Haren naar Groningen.

Teamfoto 4 mijl Voys

Teamfoto belhamels 4 mijl van Groningen

De voorbereiding op de 4 Mijl

De 4 Mijl begon voor de meeste belhamels niet op 11 oktober, er is namelijk hard gewerkt aan een goede voorbereiding. Onder leiding van Jerzy Kasemier van Running Coffee zijn een aantal belhamels zo’n twee maanden van te voren begonnen met een fanatiek trainingsschema.

Naarmate de 4 Mijl dichterbij kwam hoorde je verschillende geluiden van de Belhamels. Dit varieerde van “ik voel me dit jaar erg fit, dat gaat een nieuw PR worden” tot “ik weet niet of ik die 4 Mijl wel ga redden”. Er werden twee teams ingedeeld, het snelle team (we wilden natuurlijk wel KPN verslaan) en team Bezemwagen voor de iets minder snelle lopers. Miranda zorgde voor hele mooie hardloopshirts, zodat alle hardlopende Belhamels (en een Belghamel niet te vergeten) er weer piekfijn op stonden.

Hardlooptraining 4mijl van Groningen

De laatste hardlooptraining zit erop – een slechte generale is een goede repetitie

He ho, let’s go!

Afgelopen zondag was het dan toch echt zo ver. Op het Centraal Station in Groningen verzamelden de teams van Voys en Spindle om als sardientjes in een blikje in de trein naar Haren te worden vervoerd. Al startnummers opspeldend liepen we naar de grote parkeerplaats waar alle lopers zich verzamelen. Er werden hier en daar al wat warming-up oefeningen gedaan en vervolgens vertrokken we richting het startvak. De starttijd naderde nu met rasse schreden en we mochten steeds verder doorlopen. Om 13.30 uur werd het startsein gegeven en verloren de meeste belhamels elkaar al snel uit het oog.

Met enkele tips van Jerzy in ons achterhoofd; “doseer je race zodat je niet na kilometer 1 er al volledig doorheen zit”, verlieten we Haren en gingen we over de Verlengde Hereweg richting de finish op de Vismarkt in Groningen. Doordat het mooi weer was stonden er heel veel mensen aan de kant van de weg om alle hardlopers aan te moedigen. Dat geeft altijd een goed gevoel tijdens het lopen, net dat beetje extra motivatie als je er even doorheen zit. Onderweg kwamen we ook nog een DJ en een dweilorkest tegen wat de sfeer helemaal ten goede bracht.

Belhamels 4mijl Groningen

Een team 4-Mijlfie

Naarmate je de kilometerbordjes voorbij ziet komen en je Runkeeper-app je afstand, tijd en gemiddelde snelheid in je oor fluistert ga je aftellen naar de finish. De Herebrug kwam in zicht en eenmaal daarover hoef je alleen nog over de vals platte Herestraat. Je haalt de laatste energie uit je tenen om nog net een paar seconden sneller te zijn. De finish, daar doe je het voor, het moment dat je over de streep komt en denkt: zo dat heb ik toch maar mooi even gedaan. Er wordt een medaille om je nek gehangen en dan is het snel zoeken naar de kledingwagen en alle andere Belhamels.

Voys verovert 19e plek tijdens de 4 Mijl 2015

Als beloning voor onze prestaties, iedereen was namelijk erg tevreden, hebben we nog even geborreld bij the Dog’s Bollocks. De bitterballen kwamen op tafel en we dronken een welverdiend biertje op onze topprestaties. We zijn met Voys op de 19e plek geëindigd van de 321 teams, daar mogen we best trots op zijn. Ik kijk in ieder geval terug op een prachtige dag, met veel gezelligheid en sportiviteit. Jerzy bedankt voor de trainingen, Belhamels bedankt voor de topdag! Ik kijk nu al weer uit naar volgend jaar met als doel om te finishen onder de 30 minuten!

Teamfoto Voys vrouwen 4mijl van Groningen

Sportieve vrouwelijke belhamels

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 29 april 2024

Eerste plaats in Emerce 100: Voys beste zakelijke telefonieaanbieder van Nederland

Van 19 februari 2024

Zo maak je van jouw organisatie de ultieme werkomgeving