Wat is cloud telefonie?

author image
Joris 16 januari 2019 2 min

Cloud telefonie

Als ondernemer haal je graag het maximale uit je bedrijf. Je wilt niet achterlopen in de markt waarin je werkzaam bent en dus ga je op zoek naar manieren om efficiënter te werken. Zo wil je bijvoorbeeld altijd en overal toegankelijk zijn voor je doelgroep. Cloud telefonie kan daarbij een heel handig hulpmiddel zijn.

Waarom cloud telefonie voor ondernemers?

Telefonie via het internet heeft een aantal aantrekkelijke voordelen en helpt jou om je bedrijf succesvol uit te bouwen. In dit blogartikel gaan we dieper in op dit onderwerp.


Het gemak van telefonie in de cloud

Cloud telefonie, ook wel Voice over IP genoemd, betekent dat je belt via het internet. Wat voor beroep je ook uitoefent of hoe je bedrijf er ook uitziet, je wilt goed bereikbaar zijn voor klanten. Bovendien is het wel zo prettig als je zelf ook klanten kan bellen zónder dat je last hebt van storingen. Met telefoneren in de cloud ben je niet langer afhankelijk van een vaste locatie, maar kun je werken waar je maar wilt. Oproepen naar een vast zakelijk telefoonnummer schakel je bijvoorbeeld door naar je mobiele telefoon of een mobiele app en zo kun je toch klanten te woord staan. Ben je toch niet bereikbaar? Ontvang voicemails in je mailbox en luister ze af via je laptop of desktop.

Waarom cloud telefonie?

Cloud telefonie brengt een aantal interessante voordelen met zich mee voor jou als ondernemer. Wij zetten ze voor je op een rij:

  • Bellen via internet draagt bij aan een flinke kostenbesparing. Een telefooncentrale op locatie is namelijk niet meer nodig.
  • Met internetbellen ben je altijd bereikbaar, ook als je computer uitstaat.
  • Met bellen via de cloud heb je geen separaat telefoonabonnement meer nodig. Internet en telefonie breng je gemakkelijk onder bij één aanbieder.
  • Je beheert je telefonie eenvoudig zelf in een online centrale en zo nodig ontvang je support van ons als aanbieder.

Het is dus zeker een overweging waard om digitaal bellen slim vorm te geven binnen jouw bedrijf.

Ontdek de mogelijkheden van telefonie in de cloud voor jouw bedrijf

Is jouw nieuwsgierigheid geprikkeld en overweeg je om digitaal bellen vorm te geven binnen jouw onderneming? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij Voys en ontvang deze binnen 24 uur in je mailbox. Wij bieden jou de nodige support om telefonie in de cloud te integreren binnen je onderneming. Het maakt niet uit wat voor zaak je runt, wij bieden voor elk bedrijf altijd een passende oplossing als het aankomt op bellen via internet.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 23 mei 2023

Maak je telefonie nog slimmer met realtime wachtrijstatistieken

Van 7 maart 2023

Nog makkelijker een tijdschema instellen met de nieuwe module Openingstijden | Basis

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!