Wat is naamherkenning op de zakelijke telefoon?

author image
Mark Vletter 23 februari 2023 2 min
Image placeholder

Met naamherkenning (of naamweergave) zie je direct wie er belt, nog voordat je hebt opgenomen. Zo ga je goed voorbereid het gesprek in. Ook als het contact niet is opgeslagen in de telefoon of het CRM-pakket. Voys was in 2016 wereldwijd de eerste provider die naamherkenning van onbekende bellers mogelijk maakte.

Hoe werkt naamweergave op de telefoon?

Ons systeem is gekoppeld met alle websites op het internet. Zodra je gebeld wordt door een zakelijk nummer, zoekt het systeem daar direct de bedrijfsnaam bij. Op die manier zie jij meteen wie je aan de telefoon krijgt. De naam zie je in het scherm van je VoIP telefoon of via de Voys app.

De voordelen van naamherkenning

Naamherkenning op je zakelijke telefoon is erg handig:

  • Je weet welke klant belt. Daardoor kun je in je hoofd snel schakelen naar de situatie van die klant, al voor het gesprek begint. Dat zorgt voor een stukje klantvriendelijkheid.
  • Oproepen van belangrijke personen of organisaties herken je direct en deze kun je eenvoudig prioriteit geven of door de juiste persoon laten beantwoorden.
  • Is het een onbekend nummer? Ook dan ben je voorbereid. Zeker in een tijd waarin bedrijven steeds vaker gebeld worden door verkopers, maar helaas ook oplichters.

Naamherkenning is gratis bij Voys

Door de slimme koppeling met het systeem van Voys, hoeven de telefoonnummers en bedrijfsnamen niet in je telefoonboek of CRM-pakket te staan. Deze service is standaard en gratis voor alle klanten van Voys. Nog geen klant? Bekijk direct onze prijzen of ontdek eerst alle mogelijkheden.

Koppeling met Dataprovider

Vroeger was naamherkenning alleen mogelijk door zelf een telefoonnummer aan een contactnaam te koppelen en dit op te slaan in een telefoon of CRM-systeem. Door de samenwerking tussen de twee Groningse bedrijven is de opslag van contactgegevens niet meer nodig: in het beeldscherm van de telefoon is direct te zien welk bedrijf belt. Naamherkenning wordt inmiddels gebruikt door honderden bedrijven. Zij willen niet meer zonder.

Websites als mini databron

Dataprovider is een gestructureerde zoekmachine en indexeert in 40 landen alle websites. Dataprovider ziet de website van een bedrijf als een mini databron met relevante, actuele informatie zoals openingstijden, adresgegevens en telefoonnummers. Met Dataprovider kun je (in tegenstelling tot ouderwetse zoekmachines) gestructureerd zoeken naar bijvoorbeeld de naam van een bedrijf dat een specifiek telefoonnummer op de contactpagina heeft staan.

Koppeling tussen Voys en Dataprovider

Naamherkenning is gerealiseerd door een koppeling tussen het telefonieplatform van Voys en de zoekmachine van Dataprovider API te maken. Door middel van de koppeling is het voor Voys mogelijk om bij Dataprovider te zoeken naar de naam van het bedrijf. De bedrijfsnaam wordt weergegeven op het telefoontoestel zodra het over gaat. De koppeling is real time en verwerkt op dit moment ongeveer 100.000 aanvragen per dag. De gegevens worden in enkele milliseconden uitgewisseld.

Hartstikke leuk, maar hoe zet ik het aan?

Nieuwe klanten van Voys hoeven niets te doen: de gratis functionaliteit staat voor hen automatisch ingesteld. Bestaande klanten de functionaliteit ook aan- en uitzetten door in te loggen op Freedom. Ga naar Beheer en vervolgens naar Naamherkenning (dit vind je helemaal rechts onderin). Activeer naamweergave door een vinkje te plaatsen en de instelling op te slaan. Veel (bel)plezier!

Naamherkenning

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 23 mei 2023

Maak je telefonie nog slimmer met realtime wachtrijstatistieken

Van 7 maart 2023

Nog makkelijker een tijdschema instellen met de nieuwe module Openingstijden | Basis

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!