What the Fax

auteursafbeelding

Joris

7 juli 2012
Clock 3 min

In 2013 was het 170 (!) jaar geleden dat een slimme Schotse klokkenmaker besloot dat het leuk zou zijn een document te versturen zonder de tussenkomst van een postbode. Hij ging aan de slag om eens wat anders te maken dan een klok. Met behulp van een slingerklok werd een bericht, dat in een metalen plaat was gestanst, lijn voor lijn afgetast en werd verstuurd naar hetzelfde type apparaat dat een paar meter verderop stond. Hoera! De fax was geboren!

130 jaar later, in 1971, werd de eerste e-mail verstuurd. Een geweldige manier om mensen berichten te sturen, zonder dat er papier of inkt aan te pas hoeft te komen. Nu, ruim 40 jaar later, is het nog steeds het meest gebruikte middel om geschreven boodschappen over te brengen.

Voys-Fax_0

Fax compleet

In 2010 kwam Voys developer Pascal Touset op het idee om deze twee geniale uitvindingen te combineren op het platform van Voys. Faxen versturen en ontvangen via de e-mail. Hier werd de dienst Fax Compleet geboren.

Hoe werkt Fax naar E-mail?

Jij neemt bij Voys de dienst Fax naar E-mail en een faxnummer. Als je al een faxnummer hebt, kan Voys deze eenvoudig overnemen van je huidige provider. Wanneer iemand jou een fax stuurt, zal deze binnenkomen op het Voys platform. Dit platform zet de fax om in een PDF bestand en voegt deze als bijlage toe aan een e-mail die naar jou toe wordt gestuurd.

Hoe werkt E-mail naar Fax?

Jij neemt bij Voys de dienst E-mail naar Fax . Het bestand dat je wilt faxen voeg je toe als PDF-bijlage aan een e-mail. In het onderwerp van de e-mail zet je het faxnummer waar de fax heen gestuurd moet worden. Vervolgens verzend je de e-mail en binnen een paar minuten komt de fax uit het faxapparaat van de ontvanger rollen.

De adviseurs van Voys worden regelmatig door ondernemers gebeld die niet weten wat ze met hun huidige fax en faxnummer aanmoeten. De meest gehoorde opmerkingen zijn:

  • “Ik stuur nooit meer faxen.”
  • “Ik ontvang hooguit een paar faxen per jaar en dan zijn dat vaak nog reclamefaxen ook.”
  • “Ik wil helemaal geen fax meer, maar mijn faxnummer staat overal op vermeld: visitekaartjes, bestelwagens en foldermateriaal.”

Veel ondernemers gebruiken de fax dus eigenlijk alleen nog om bereikbaar te zijn voor hun klanten, terwijl slechts weinigen er actief gebruik van maken. Omdat je niet wilt dat je onbereikbaar bent op je faxnummer is de Fax naar E-mail dienst van Voys een mooie oplossing. Hierdoor hoef je geen hardware aan te schaffen om faxen te ontvangen en verspil je niet onnodig papier. Alles gaat via de e-mail. Op deze manier kun je ook proberen je eigen faxnummer uit te faseren.

fax apparaat_0

Stop de faxen

Het is wonderbaarlijk dat de fax nog steeds bestaat terwijl we al veertig jaar in een wereld met e-mail leven. Wordt het nu niet eens tijd dat we met zijn allen gaan beslissen om te stoppen met faxen? Dat we met zijn allen een fluwelen revolutie beginnen tegen de fax? Zullen we er gewoon mee ophouden? De papierverspilling, de ergernissen over vastgelopen faxmachines, de extra kosten die het met zich meebrengt. Besparingen op alle vlakken. Laten we beginnen!

Start de revolutie

Het is heel eenvoudig. Gewoon niet meer faxen. Als iedereen dat doet, zijn we klaar. Ontvang je een fax, dan stuur je een mail terug. Elke keer weer. Mobiliseer familie, vrienden, collega’s en zakenrelaties om ermee te stoppen. Enige tegenstand kunnen we nog verwachten uit de juridische en de medische wereld. Daar vind je de fanatieke faxers. Maar volgens mij zijn dit juist de mensen die de fax het liefst zien verdwijnen.

Geruisloos en zacht verdwijnt de fax uit ons leven. Fax, bedankt voor 170 jaar trouwe dienst!

Mocht je toch moeite hebben met afscheid nemen dan kan jouw bedrijf het apparaat alvast de deur uit doen en starten met Fax Compleet

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 20 juni 2024

Accessibility: zo maken we onze producten toegankelijk voor klanten met een beperking

Van 30 mei 2024

Voicemailtranscriptie: de beste service voor jouw klanten, ook als je niet bereikbaar bent