Ben jij optimaal bereikbaar?

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
15 april 2013
Clock 3 min

Net als dat er verschillende wegen zijn die naar Rome leiden, zijn er ook verschillende wegen die leiden naar optimale telefonische bereikbaarheid.

Meerdere wegen_0

Flexibel schakelen en/of een VoIP account

Naast lang bestaande ondernemingen, mogen we bij Voys ook veel starters verwelkomen als klant. Wanneer je een nieuw bedrijf start, zoek je natuurlijk naar een telefonieoplossing die past bij een beginnend bedrijf. Vaak krijg ik starters aan de lijn die vrijwel meteen aangeven dat de kosten zo laag mogelijk moeten blijven. Goed nieuws: ook als starter ben je bij Voys aan het goede adres. Onderstaande diensten bieden ongetwijfeld een uitkomst. Flexibel Schakelen of een VoIP account inclusief een vast VoIP nummer. VoIP nummers zijn al vanaf €7,- per maand verkrijgbaar.

Flexibel Schakelen

Flexibel Schakelen is een dienst waarbij je enkel een vast telefoonnummer en een Flexibel Schakelen account ontvangt. Met het Flexibel Schakelen account kun je het vaste nummer, dat bij ons op het platform staat geregistreerd, doorschakelen naar ieder ander willekeurig nummer. Op deze manier ben je altijd bereikbaar op je mobiele telefoon of thuis. Wanneer je niet wilt of kunt opnemen, is het ook altijd nog mogelijk de inkomende oproep naar onze standaard Voicemail naar E-maildienst te laten gaan.

Ik zie dat het Flexibel Schakelen vaak wordt gekozen door zzp’ers die geen vast kantoor hebben en ook voor bijvoorbeeld de eigenaar van een rijschool die natuurlijk de hele dag onderweg is. Voor degene die toch een professionele uitstraling wil met een vast nummer, biedt een Flexibel Schakelen account uitkomst.

Bij je Flexibel Schakelen account krijg je een gratis VoIP account: als je later besluit ook uitgaand te bellen met je zakelijke nummer en je oproepen wilt ontvangen zonder schakelkosten, dan kun je alsnog een IP-toestel aanschaffen. Dat is mogelijk zonder extra maandelijkse vaste kosten.

Het grote voordeel van Flexibel Schakelen is dat je niet meteen een investering hoeft te doen in een IP-toestel. Minpunten zijn dat je wel doorschakelkosten betaalt om de zakelijke gesprekken door te schakelen en dat je niet met je zakelijke nummer kunt uitbellen.

VoIP account

Wanneer je wel een vaste werkplek hebt en graag wilt uitbellen met je zakelijke nummer, dan kan je een IP-toestel met VoIP account nemen. “Een VoIP wat?”, zal je denken. Een VoIP-account bevat de instellingen die je IP-toestel nodig heeft om via het internet te kunnen bellen. Een toestel zonder VoIP account werkt simpelweg niet en wordt pas uniek door het VoIP account. Vergelijk het met de inloggegevens die je nodig hebt als je naar je eigen Facebookpagina gaat.

Het voordeel van een VoIP account met IP-toestel is dat je geen doorschakelkosten betaalt en dat je ook kunt uitbellen met je zakelijke nummer. Een IP-toestel is verkrijgbaar vanaf € 97,- exclusief BTW.

“Wat doe ik als mijn internetverbinding eruit ligt? Dan ben ik dus niet meer bereikbaar?” Dat klopt. Maar met een VoIP account heb je gelukkig ook altijd (gratis) de mogelijkheid tot Flexibel Schakelen. De perfecte oplossing dus wanneer je internetverbinding je in de steek laat, want je kan je zakelijke telefoonnummer eenvoudig doorschakelen naar je mobiel. Als je wilt bellen via VoIP is een goede internetverbinding wel een vereiste. Let hierbij vooral op de instellingen van de router, zodat deze het telefonieverkeer goed doorlaat en dat er voldoende uploadsnelheid is. Voor het voeren van een telefoongesprek is ongeveer 100 Kb/s download- en uploadsnelheid nodig. Als je twijfelt over je netwerksituatie, kijk dan op help.voys.nl/index.php/netwerk.

Extra’s?

Als klant van Voys ontvang je standaard de inloggegevens tot een eigen veilige beheeromgeving; je online telefooncentrale. Op elk moment van de dag kun je in je eigen online beheeromgeving aangeven wat er met een oproep moet gebeuren op het moment dat er gebeld wordt naar jouw vaste telefoonnummer. Wissel je vaak tussen de eindbestemmingen, dan is de Firefox plugin een handige gratis tool van Voys.

Heb je een nummer waar je blij mee bent en welke bekend is bij je klanten, maar wil je graag overstappen naar Voys? Dan kunnen wij dit nummer gewoon voor je verhuizen.

Mocht je hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste weg naar optimale bereikbaarheid, dan help ik je graag en kun je me bereiken op 050-7009962!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 20 juni 2024

Accessibility: zo maken we onze producten toegankelijk voor klanten met een beperking

Van 30 mei 2024

Voicemailtranscriptie: de beste service voor jouw klanten, ook als je niet bereikbaar bent