Eenvoudig je belplan aanpassen? Dat doe je voortaan zo

auteursafbeelding
Ritske van Ravels
29 september 2022
Clock 2 min

Bij Voys kun je de bereikbaarheid van jouw bedrijf op elk moment naar eigen behoefte aanpassen. Lekker op vakantie, een middag eerder weg of een keuzemenu toevoegen? Grote kans dat je hiervoor ook je belplan moet aanpassen. En dat kan soms best spannend zijn, want de instellingen van je bereikbaarheid pas je live aan. De nieuwe bewerkingsmodus zorgt ervoor dat het aanpassen van een belplan voortaan een stuk zorgelozer gaat. Hoe dat werkt lees je hier.

Het aanpassen van een belplan, hoe werkt dat nu?

Als je op dit moment een belplan wijzigt, dan gebeurt dit real-time. Alle wijzigingen worden direct doorgevoerd. Je kunt dus niet meer terug naar de vorige versie van het belplan. Het is natuurlijk heel prettig dat dit zo snel en live kan, maar soms wil je ook rustig de tijd kunnen nemen om wijzigingen door te voeren of wil je terug kunnen gaan naar de vorige versie van het belplan. We merkten dat klanten dit soms best spannend vinden, niemand wil per ongeluk onbereikbaar zijn. Daarom besloten we een wijziging door te voeren waarmee het aanpassen van belplannen nog beter en makkelijker gaat: de bewerkingsmodus in het belplan.

Blijf bereikbaar met de bewerkingsmodus van het belplan

In de nieuwe versie van het bewerken van een belplan worden de wijzigingen niet meer real-time doorgevoerd. Tijdens het aanpassen blijf je dus bereikbaar zoals je dat was voordat je begon met het aanpassen van het belplan. Vooral bij ingewikkelde belplannen is dit superhandig. Je kunt eerst in alle rust een belplan maken en pas live zetten als je er helemaal tevreden over bent. Dat maakt een belplan bewerken een stuk relaxter.

Weergavemodus versus bewerkingsmodus

Het belplan krijgt twee modussen: de weergavemodus en de bewerkingsmodus. De weergavemodus is het belplan dat live staat. Als er een oproep binnenkomt, zullen de stappen worden doorlopen zoals het is weergegeven in het belplan van deze weergavemodus. In dit voorbeeld wordt bij een inkomende oproep de Gebruiker voor 20 seconden aangeroepen. In de weergavemodus is het niet mogelijk om wijzigingen in het belplan te maken. Je ziet dat je geen stappen onder of boven de stap van de Gebruiker kunt toevoegen.


Wil je een belplan wijzigen? Dan kan dit door op de knop ‘Belplan wijzigen’ te drukken. Je komt vervolgens in de bewerkingsmodus van het belplan terecht. Hier kun je wijzigingen doorvoeren aan het belplan. En het fijne is: het belplan van de weergavemodus blijft op de achtergrond gewoon actief. Wanneer alle gewenste wijzigingen zijn doorgevoerd, dan kun je de wijzigingen opslaan en wordt het belplan omgezet naar de weergavemodus (en staat het dus live). Uiteraard is het ook mogelijk om gemaakte wijzigingen in de bewerkingsmodus te annuleren, er wordt dan niets aangepast in het belplan.

In de onderstaande video laten we zien hoe de bewerkingsmodus eruit gaat zien:


Zelf aan de slag

Je kunt de nieuwe bewerkingsmodus van het belplan gebruiken vanaf maandagmiddag 3 oktober. Voor al je vragen over de bewerkingsmodus en hulp bij het aanpassen van het belplan kun je terecht op voys.nl/hulp. Kom je er nog niet helemaal uit? Neem dan vooral contact met ons op via 050 7009920 of support@voys.nl.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 20 juni 2024

Accessibility: zo maken we onze producten toegankelijk voor klanten met een beperking

Van 30 mei 2024

Voicemailtranscriptie: de beste service voor jouw klanten, ook als je niet bereikbaar bent