Nieuw jaar, nieuwe plannen: zo bepaal de strategie van je bedrijf

auteursafbeelding
Mark Vletter
26 januari 2022
Clock 2 min

Lees je de Voys-verhalen graag? Meld je dan nu aan voor Marks nieuwsbrief vol verhalen die jou en je onderneming helpen groeien. 

Weten waar je naartoe gaat geeft houvast, richting en rust. Een goede strategie is daarom essentieel. Maar waar begin je? En hoe bepaal je de juiste strategie die past jouw organisatie? Collega Mark zet de antwoorden op deze vragen op een rij.

We hebben bij Voys een heleboel geschreven over strategie, maar die stukken staan wat verspreid over de website. Daarom bundel ik alle artikelen (én video’s) hier op één overzichtelijke pagina.

Hieronder vind je vier stukken die je stap voor stap helpen om een goede strategie vorm te geven. Bij elk hoofdstuk geef ik tekst en uitleg. Liever kijken dan lezen? Scroll dan wat verder naar beneden, daar vind je vier video’s waarin ik het strategieproces uiteenzet.

Leesvoer over strategie

Waaruit bestaat een goede strategie?

Uit welke elementen bestaat een goede strategie? Ik heb 13 aspecten op een rij gezet die volgens mij essentieel zijn om de strategie van je organisatie te bepalen. Ook vertel ik hoe we het bij Voys aanpakken. Wij werken met het Outlook-proces. Wat dat inhoudt lees je in het eerste deel van het vierluik over strategiebepaling.

Ontdek de basics

21 vragen om tot een strategie te komen

Nu je weet uit welke elementen een goede strategie bestaat en hoe het Outlook-proces eruitziet, is het tijd om verder de diepte in te gaan. Ik deel de 21 vragen die je kunt beantwoorden om tot een goede strategie te komen. Ik ga alle vragen stuk voor stuk bij langs en leg uit waarom ze van waarde zijn.

Check de 21 vragen

Hoe werkt het Outlook-proces in de praktijk?

Het Outlook-proces is duidelijk en ook de vragen heb ik toegelicht. Tijd voor de praktijk. Tijdens een Outlook-sessie beantwoord je de 21 vragen die eerder aan bod kwamen. Ik leg uit hoe zo’n sessie eruitziet en wat je ervoor nodig hebt.

Aan de slag

Evalueren en werken met projecten

Je hebt de vragen beantwoord en daarmee je bedrijfsstrategie vormgegeven. Gefeliciteerd! Nu de strategie staat, kun je even vooruit om te werken aan je projecten en doelen. Na een tijdje is het goed om terug te blikken: hoe is het gegaan en welke volgende stappen zet je?

Zo evalueer je

Kijkvoer over strategie

Zo belangrijk is een heldere strategie voor jouw organisatie

Zo vind je de purpose van je organisatie

Zo geef je de strategie vorm

Zo stel je doelen die passen bij je strategie

Zo, dat is een hele hoop informatie op één pagina. Maar ik beloof je: de tijd die je erin stopt, is het dubbel en dwars waard. Een duidelijke en goede strategie helpt jou en je collega’s op weg. Samen zet je een stip op de horizon, iets om naartoe te werken. Veel succes!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 21 juni 2024

Informatie delen met collega’s: 5 tips voor ijzersterke interne communicatie

Van 29 mei 2024

Strategisch samenwerken als impactorganisatie: zo pak je dat aan