Zo stel je openingstijden in voor de paasdagen

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
9 april 2019 Clock 2 min

Eieren zoeken, lammetjes bewonderen en aanschuiven bij het paasontbijt: de paasdagen staan weer voor de deur.

Om ervoor te zorgen dat je ongestoord van de feestdagen kunt genieten, is het goed om je belplan te checken. Staan je openingstijden en meldingen goed ingesteld?

Openingstijden en meldingen

De feature Openingstijden is bijna onmisbaar. Hiermee kun je je bereikbaarheid aanpassen op basis van tijd. Zo kun je er van tevoren voor zorgen dat je belplan klaar is voor Pasen. Deze module kost je eenmalig 20 euro en per maand 5 euro.

Met de feature Meldingen kun je een beller welkom heten of informatie geven, zoals: ‘Welkom bij bedrijf X’, ‘Je wordt nu doorgeschakeld met ons kantoor in Rotterdam’ of ‘Momenteel zijn wij gesloten, bel op een later moment terug’. Deze module kost ook eenmalig 20 euro en per maand 5 euro.

Een voorbeeld

Is je bedrijf tijdens de paasdagen op zondag 21 en maandag 22 april gesloten? Dan kun je met de module Openingstijden instellen dat de telefoon op dinsdag 23 april weer gaat rinkelen. Bellen je klanten op het moment dat je gesloten bent? Dan kun je met een melding aangeven: ‘Momenteel zijn wij gesloten. Vanaf dinsdag 23 april kun je ons gewoon weer telefonisch bereiken tussen 08.30 en 17.00 uur’.

Dit is slechts een voorbeeld, je kunt natuurlijk zelf bepalen wat je inspreekt. Zo zorg je ervoor dat je niet gestoord wordt tijdens de paasdagen. De klanten die je proberen te bereiken, worden direct goed geïnformeerd over de bereikbaarheid van jouw bedrijf.

Hoe doe je dat precies?

 • Log in met je gegevens op freedom.voys.nl en ga naar het tabje Beheer. Klik daar onder Opties op Openingstijden.
 • Klik op Toevoegen en ga akkoord met de kosten (als je de module nog niet hebt).
 • Geef hier de openingstijdengroep de Naam ‘Feestdagen’.
 • Geef de openingstijdengroep een Beschrijving, bijvoorbeeld: ‘Gesloten tijdens de paasdagen’.
 • Klik op Stap 2.
 • Vul de uren in, vink de dagen aan en geef de periode aan.
 • Extra tijden voeg je toe door op het plus-teken te klikken. Zo stel je bijvoorbeeld ook alvast een tijdsgroep in voor andere feestdagen.
 • Druk op Opslaan.
 • Ga vervolgens naar het belplan om je openingstijdengroep erin te zetten. Het handigste is om de feestdagen als allereerste stap in je belplan toe te voegen.
 • Klik op Stap toevoegen. In het eerste drop-down-menu selecteer je Tijdsgroep en in de tweede drop-down-menu selecteer je Feestdagen.
 • Je krijgt nu twee opties: Verplaats onderstaande stappen naar voldoet aan of Verplaats onderstaande stappen naar voldoet niet aan. Hier kies je voor Verplaats onderstaande stappen naar voldoet niet aan.
 • Kies vervolgens bij Voldoet aan wat er moet gebeuren tijdens de paasdagen. Dit kan bijvoorbeeld een vrolijke paasmelding zijn die je hebt ingesproken.
 • Bij Voldoet niet aan staat het reguliere belplan al ingevuld.
 • Klaar!

Zo ben je helemaal voorbereid op de paasdagen. Eitje!

De paasdagen zijn niet de enige feestdagen van het jaar. Hieronder vind je een een overzicht van de dagen waarvoor je je telefonie misschien wilt aanpassen.

Goede Vrijdag – vrijdag 19 april
Eerste Paasdag – zondag 21 april
Tweede Paasdag – maandag 22 april
Koningsdag – zaterdag 27 april
Bevrijdingsdag – zondag 5 mei
Hemelvaartsdag – donderdag 30 mei
Eerste Pinksterdag – zondag 9 juni
Tweede Pinksterdag – maandag 10 juni
Eerste Kerstdag – woensdag 25 december
Tweede Kerstdag – donderdag 26 december
Oudejaarsdag – dinsdag 31 december
Nieuwjaarsdag – woensdag 1 januari 2020

Kom je er niet helemaal uit? Geen probleem. Onze collega’s van Klantgeluk helpen je graag verder. Neem gerust contact op via klantgeluk@voys.nl of 050 7009920.


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 maart 2024

Efficiënter bellen met Call control – beter klantcontact in minder tijd

Van 20 februari 2024

De perfecte telefooncentrale instellen voor jouw bedrijf – de beste tips en tricks voor het MKB