Zo pas je je bereikbaarheid aan voor de vakantie

author image
Nynke Klein Horsman 12 juli 2021 2 min

De vakantie staat voor de deur, en dit jaar vieren we die iets anders dan we gewend zijn. Wat je ook gaat doen, je wil je in ieder geval niet druk maken over de telefonische bereikbaarheid van je bedrijf. En dat hoeft gelukkig ook niet.

We hebben een aantal tips en mogelijkheden voor je op een rij gezet. Ontdek wat het beste past bij jouw situatie en zorg er met deze tips voor dat je ongestoord vakantie kunt vieren.

Zorgeloos op pad

Met de module openingstijden bepaal je wat er gebeurt als iemand naar jouw telefoonnummer belt. Ga je op vakantie? Dan stel je van tevoren in dat inkomende oproepen tijdens jouw afwezigheid uitkomen bij een collega, antwoordservice of voicemail. Handig: als je weer aan het werk gaat, hoef je je telefonie niet weer aan te passen, dat gebeurt automatisch aan de hand van de door jou ingestelde openingstijden.

Bereikbaar zijn, maar niet zelf de telefoon opnemen

Wil je zelf niet bereikbaar zijn tijdens je vakantie, maar wil je wel dat mensen die jou bellen iemand te spreken krijgen? Haal jezelf dan uit belgroepen zodat je collega’s de telefoon kunnen beantwoorden. Een andere optie is om je nummer door te schakelen naar een antwoordservice. Dit regel je in je belplan.

Niet storen

Liever helemaal niet bereikbaar zijn? Ook dat regel je in je belplan. Als voicemail kun je een vakantiemelding laten horen. Voeg een zelf opgenomen geluidsbestand toe als voicemail, hierin vertel je dat je bedrijf gesloten is omdat je met vakantie bent. Daarnaast kun je vertellen vanaf welke datum je weer aan het werk bent. Ontdek in deze handleiding hoe je een melding instelt.

Je kunt zelf een melding inspreken, maar we hebben er ook al een paar voor je klaarstaan. Die mag je hier gewoon downloaden, gratis en voor niks. 🙂 Toch liever een customized melding laten inspreken? Dat kan ook en kost 22 euro per melding.

Nog meer opties

Naast dat je inkomende telefoontjes kunt doorschakelen naar een collega of antwoordnummer, kan je natuurlijk ook kiezen voor een bevriende ondernemer of een familielid. Alles om ervoor te zorgen dat jij lekker vakantie kan vieren.

En nog even over die antwoordservice. Je kunt ervoor kiezen om zo’n partij tijdens je vakantie je telefoontjes te laten beantwoorden. Dat is fijn voor je klanten, omdat ze zo echt iemand aan de telefoon krijgen. Daarnaast zijn antwoordservices ideaal buiten openingstijden, of wanneer je het te druk hebt om de telefoon aan te nemen. Een goede antwoordservice? Een zoektocht op Google helpt je verder.

Werk je samen met collega’s? Dan is de oplossing snel gevonden. Schakel je rechtstreekse nummer door naar een directe collega die jou kan vervangen. Informeer diegene goed, zo hoef jij je niet druk te maken en af te vragen of het allemaal wel soepel verloopt tijdens je vakantie.

Goed, nu is het tijd voor vakantie. We wensen je een fijne zomer. In de zomermaanden zitten we ook gewoon voor je klaar. Heb je onze hulp nodig? Neem dan contact op via info@voys.nl of 050 7009920. We helpen graag!

Deze blog is geüpdatet in juli 2021.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 23 mei 2023

Maak je telefonie nog slimmer met realtime wachtrijstatistieken

Van 7 maart 2023

Nog makkelijker een tijdschema instellen met de nieuwe module Openingstijden | Basis

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!