De beste tools die je helpen bij het vinden van de juiste mensen
Contents
- Home
- E-books
- Starten met zelfsturing
- Employer branding, hiring en onboarding
- De beste tools die je helpen bij het vinden van de juiste mensen
De beste tools die je helpen bij het vinden van de juiste mensen
Welke software en tools helpen je bij employer branding? We delen een aantal tools die je helpen bij het vinden, interviewen en onboarden van nieuwe collega’s.
Een ATS: Homerun of Harver
Een wat? Ja dat was ook onze reactie. Een Applicant Tracking System is software waarmee je nagenoeg het volledige werving- en selectieproces kunt automatiseren. Voor kleine en middelgrote organisaties is Homerun een prachtige oplossing.
Je bouwt met Homerun niet alleen een mooie 'Werken bij'-site, de tool zorgt er ook voor dat:
- Het team zelf de selectie kan doen
- De kandidaten goed op de hoogte worden gehouden
- Je makkelijk specifieke vragen kunt stellen
- Alternatieve manieren van solliciteren mogelijk kunt maken
Er komen steeds meer cloud-ATS-oplossingen, maar voor twee tot 250 medewerkers is Homerun onze favoriet. Een andere optie is Recruitee. Internationaal wordt Greenhouse veel gebruikt.
Werk je bij een grotere organisatie, dan is er eigenlijk maar één optie: Harver.
Harver gaat een stuk verder en biedt meer opties aan de corporates van deze wereld. Zo kun je assessments en tests toevoegen aan het proces en zie je de eerste AI-toepassingen ontstaan door de schaal waarop de klanten van Harver opereren.
Vacaturepromotie met Wonderkind
Voor het promoten van je vacature kun je natuurlijk je eigen socialmediakanalen inzetten, zo regelen we dat bij Voys ook. Kun je er wel wat hulp gebruiken? Dan is Wonderkind een gave oplossing. Zij maken vacatureadvertenties voor de verschillende kanalen en maken het daarmee ook mogelijk om andere doelgroepen te bereiken en daarmee de diversiteit van je sollicitanten te verhogen.
Onboarding met Appical.net
Voor de pre-onboarding en onboarding gebruiken we Appical: dé oplossing om nieuwe collega’s in te werken. Je kunt het volledig naar de wens van je organisatie inrichten en het werkt ook op de smartphone van je nieuwe collega erg prettig. Van woordenboek, afkortingen en wie is wie?, tot checklists en interactieve content. Een mooie tool die zowel de kandidaat als de organisatie blij maakt.
Andere tools die de moeite waard zijn
Naast bovenstaande tools, zijn er nog een aantal tools die we bij Voys gebruiken en die de moeite waard zijn.
Notion
De tool Notion heb je eerder in dit boek al voorbij zien komen. Bij Voys gebruiken we Notion voor het vastleggen van informatie, het maken van aantekeningen, noem maar op. Zo staat ons Handboek voor nieuwe collega's erin en hebben we een hele sectie ingericht waarin we beschrijven hoe we werken. Denk aan bij wie je je ziekmeldt en hoe je een aankoop doet. Al deze informatie staat in Notion en wordt geüpdatet als dat nodig is, zo is de kennisbank altijd up-to-date.
Google Meet
De afgelopen tijd hebben we gemerkt dat een sollicatiegesprek niet altijd meer in real life kan of hoeft plaats te vinden. We hebben een heleboel gesprekken online gevoerd. De beste tool daarvoor? Volgens ons is dat Google Meet. We werken bij Voys met G Suite, de Google Workspace. Daar past de meet-omgeving perfect bij.
Pandadoc
Een contract via de post sturen en het in tweevoud weer retour krijgen? Dat doen we al lang niet meer. Ook fysiek een handtekening zetten op kantoor met een officiële handenschud-foto is niet meer van deze tijd. Word iemand onze nieuwe collega? Dan sturen we diegene het contract via de tool Pandadoc. Hiermee kun je het contract opstellen, delen en zelfs ondertekenen. Gewoon online. Heeft de nieuwe collega het contract ondertekend? Dan ontvangen wij daarvan een melding.
Safeguard
Komt er iemand in dienst die niet in Nederland woont? Dan gebruiken we Safeguard Global, een HR-tool die je helpt bij het aannemen van internationale collega's. En de tool gaat verder dan dat. Zo kun je ook de uitbetaling van het salaris via Safeguard Global regelen. Een andere optie is Remote, het nadeel hiervan is dat deze service geen wereldwijde dekking biedt. Was dat wel het geval geweest, dan was onze voorkeur uitgegaan naar Remote.
Grow
Friday
Dit was één van de hoofdstukken over employer branding, hiring en onboarding. De andere hoofdstukken gaan over:
- Je eerste collega: vier praktische starterstips
- De fase van 1 naar 15 collega's: link met onderwijs, samen werven en proactiviteit
- Het werven vanaf 15 collega's: 8 vragen voor je dream hire, vacature, promotie en selectie
- Sollicitatiegesprekken en meeloopdagen
- Diverse mensen voor een inclusieve organisatie
- Pre-boarding, onboarding en offboarding