2 minuten leestijd

Goedkoop, snel en efficiënt: de vele voordelen van VoIP

Geplaatst op 16 januari 2019

De basics: Wat is VoIP?

In de bedrijfswereld wordt VoIP-telefonie (Voice over een IP-netwerk) al langer gebruikt om te telefoneren via het internet. De telefoon wordt daarvoor uitgerust met een stukje software en met een ethernetkabel verbonden met het internet. Spraak en data worden zo samengevoegd waardoor bedrijven voldoende hebben aan slechts één infrastructuur voor hun telefooncentrale. VoIP maakt dan ook dat je eenvoudig telefoongesprekken maakt en biedt daarbij heel wat voordelen ten opzichte van de normale telefoonlijn.

Waarom kiezen voor een VoIP-telefonie?

Meerdere gesprekken tegelijkertijd

Heb je een klant aan de lijn die een vraag heeft waarvoor je een collega wilt raadplegen? Met een VoIP-nummer hoef je niet het nummer van de klant te noteren om later terug te bellen. Je kan immers eenvoudig het gesprek in de wacht zetten om vervolgens een nieuwe lijn te openen. Heb je het antwoord ontvangen? Dan schakel je terug naar het gesprek van de klant, voor een snelle en vlotte afhandeling van vragen en problemen. Je kunt ook eenvoudig de klant doorverbinden naar je collega.

Kostenbesparing

VoIP-telefonie is een populaire keuze bij bedrijven die ook op lange termijn willen besparen. Doordat het bedrijf niet hoeft te investeren in het aanleggen van een klassieke telefoonlijn levert VoIP een flink kostenvoordeel op. Daarnaast is telefoneren over het internet ook interessant voor internationale gesprekken als kostenbesparende factor.

Hetzelfde uitzicht, meer mogelijkheden

Doordat een VoIP-telefoon er vrijwel hetzelfde uitziet als een gewone telefoon is deze eenvoudig en handig in gebruik. Je hebt niet meer plek nodig op je bureau dan voor een klassieke telefoon en je kunt ook kiezen voor een simpele headset zodat je meteen klaar bent om aan de slag te gaan. Een knop als ‘niet storen’ zorgen dat je telefoon tijdens een vergadering niet gaat rinkelen en je tijdens een vergadering niet gestoord wordt.

Werk waar je wil

Doordat een VoIP-nummer niet gelinkt is aan een fysieke telefoon kun je onafhankelijk van je locatie telefoneren. Om je VoIP-toestel te gebruiken volstaat dan ook een internetverbinding. Het is dan ook een geliefde keuze voor bedrijven die hun netwerk willen uitbreiden om van afstand werken mogelijk te maken.

Updates via het internet

Doordat updates van je VoIP-telefoon en VoIP-telefooncentrale eenvoudig via het internet gebeuren hoeft er geen technician langs te komen. Ook het onderhoud van bijvoorbeeld de telefoonlijnen is niet langer nodig. Als de telefoon en online centrale ingesteld zijn, ben je klaar om aan de slag te gaan.

Ontdek vandaag nog meer over VoIP-telefonie

Van ‘ Wat is VoIP ‘ tot ‘ Wat kan VoIP’ voor mij betekenen ‘, we helpen je graag verder met al je vragen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken met één van onze adviseurs. Voys staat immers voor de beste techniek en een uitmuntende service, zodat je steeds op ons kunt rekenen. Met onze jarenlange ervaring en ons gedreven team vinden we graag voor jou de perfecte VoIP-oplossing.

Meer informatie?

Bel 050700 9900 of lees meer over de VoIP-oplossingen van Voys.


Geschreven door Joris Beltman

Nieuwste: Uit welke regio komt een 088- netnummer of 085-nummer? Van 25 augustus


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 26 augustus

Werken waar en wanneer je wilt: zo ben je telefonisch bereikbaar

Van 26 augustus

Vrij, vakantie of feestdag? Zo pas je je telefonische bereikbaarheid aan