1 minuten leestijd

Plan B: een nieuwe provider, waar vrijheid, privacy, innovatie en veiligheid centraal staan

Geplaatst op 5 november 2019

De overname van XS4all door KPN verkleinde de stem van de provider in het internetdebat. En met de jaren verdween langzaam de ziel uit de ooit zo fiere strijders voor een open en vrij internet, tot grote teleurstelling van de mensen die er werkten en de klanten die de provider bediende. De naamswijziging van XS4all naar KPN was niet alleen een merkstrategie. Het was ook een signaal naar de buitenwereld. De tijden zijn veranderd. Commercie wint van principes.

Dat ging ons aan het hart. Dus vroegen we aan KPN of wij het merk en haar waarden mochten hebben, omdat die zo bij ons passen. Hierna volgde een blog over gelijkwaardig internet. En als laatste maakten we een bierviltjesberekening: wat kost het om een nieuwe provider te starten? Na dit laatste stuk bleken we niet de enigen die met zo’n berekening bezig waren. Het actiecomité ‘XS4ALL Moet Blijven’ was bezig met een plan B.

Dat plan was in eerste instantie om XS4ALL te behouden. Maar toen duidelijk werd dat KPN dat niet van plan was, was het tijd voor een brutaler idee. De initiatiefnemers van ‘XS4ALL Moet Blijven’ gingen op onderzoek uit en verkenden of het haalbaar was om een nieuwe, eigen provider te starten.

Plan B geeft gehoor aan de ruim 54.000 mensen die het niet eens zijn met het verdwijnen van XS4ALL. Al deze mensen gingen in protest en tekenden de petitie om het merk en vooral het gedachtegoed te behouden. 54.000 mensen die behoefte hebben aan een provider die werkt aan innovaties, die beschermt tegen dataroof en die klanten niet wil uitmelken.

Plan B is een nieuwe provider waar vrijheid, privacy, innovatie en veiligheid centraal staan. De initiatiefnemers willen hiermee een tegengeluid laten horen en het monopolie van de grote providers doorbreken. En dat kunnen ze niet alleen. De campagne is live en dat er veel behoefte is aan de nieuwe provider, is duidelijk. Op het moment van schrijven is er binnen 24 uur al ruim een miljoen euro opgehaald. Ook Voys heeft een bijdrage gedaan. Help jij ook mee?


Geschreven door Mark Vletter

Nieuwste: 7 keuzes die we maakten bij de start van ons bedrijf en die ons later succesvol maakten Van 15 september


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 29 september

5 tips voor meer telefoontjes van nieuwe klanten

Van 15 september

7 keuzes die we maakten bij de start van ons bedrijf en die ons later succesvol maakten