Meeschrijfexperiment Voys blijkt succes: e-book wordt zelfsturingsbijbel

author image
Maya van der Schuit 20 juli 2021 1 min

Lees je onze verhalen graag? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van collega Maya over zelfsturing en anders organiseren.

De Groningse telecomprovider Voys heeft tien jaar ervaring met zelfsturend werken. Er zijn bij het bedrijf geen managers of bazen te vinden. ‘Maar hoe gaat dat in zijn werk?’, dat is al jaren de meestgestelde vraag die Voys krijgt. Daarom deed het bedrijf een oproep aan iedere Nederlandse professional die ervaring heeft met zelfsturing om mee te schrijven aan het e-book ‘Starten met zelfsturing’. De oproep is gehoord en inmiddels liggen er negen afgeronde hoofdstukken op tafel. Het wordt een bijbel met een uitgebreide handleiding voor iedereen die met zelfsturing wil beginnen of droomt over het starten van een zelfsturend bedrijf.

Dit stuk is verspreid als persbericht.

Kennis delen

Het Groningse Voys pioniert al jaren op het gebied van zelfsturing. Daarom schrijft de organisatie met enige regelmaat verhalen en blogs over dit onderwerp. Ook organiseert het bedrijf regelmatig Spraakmakend-sessies waarin het kennis deelt over het werken zonder managers en hoe dit er in de praktijk aan toegaat. Met Starten met zelfsturing heeft Voys de vertaalslag gemaakt naar iets tastbaars voor iedereen die echt iets wilt doen met zelfsturing.

Meeschrijven en co-auteurs

Mark Vletter, eigenaar van Voys, en Jorg Vletter, oud-medewerker bij Voys, hebben al vele ervaringen met zelfsturing in het e-book gedeeld. Starten met zelfsturing is een meeschrijfexperiment dat tot zover uit negen hoofdstukken bestaat, geschreven door verschillende co-auteurs. Het volledige overzicht van schrijvers en bijdragers vind je hier.

Mark Vletter is trots: “Het is mooi om met deze mensen samen te schrijven. Het geeft niet alleen verdieping, maar het brengt ook andere inzichten. Door het werk van co-auteurs is de kwaliteit van het eindresultaat hoger en universeel toepasbaar. Hierdoor gaat het boek niet alleen over zelfsturing, maar vangt het ook good business practices”.

Ook co-auteur Nadine Smalbil vindt het e-book een geweldig project: “Ik schrijf mee aan de hoofdstukken waarin mijn expertise ligt, de andere hoofdstukken laat ik gaan. Hierdoor is het een e-book geworden vanuit verschillende invalshoeken en achtergronden waardoor het boek voor iedereen interessant is. Meeschrijven aan Starten met zelfsturing levert interessante onderlinge gesprekken en kritische discussies over zelfsturing op”.

Het e-book is een ‘work in progress’ en de definitieve versie zal bestaan uit 24 tot 30 hoofdstukken. Op de website van Voys staan de eerste hoofdstukken inmiddels gepubliceerd.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 13 september 2021

‘Starten met zelfsturing’: de meeschrijvers aan het woord

Van 9 september 2021

Geert Booster over meeschrijven aan ons e-book over zelfsturing: “Anderen inspireren, daar doe ik het voor!”

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!