Uit welke regio komt een 088- netnummer of 085-nummer?

auteursafbeelding
Joris
25 augustus 2021 Clock 3 min

Deze blog heeft de laatste update gehad op 25 augustus 2021. 

Zowel een 088-netnummer als een 085-telefoonnummer is een landelijk zakelijk telefoonnummer en is dus niet gebonden aan een bepaalde regio. Vraag je jezelf af: “Waar komt een telefoontje van een 085 nummer vandaan?” Dan kan dat dus van een bedrijf overal in Nederland zijn. Wij, Voys, leveren deze telefoonnummers als onderdeel van onze cloud telefooncentrale.

Nieuwsgierig naar Voys? Bekijk onze tour!

Uit welke regio komt een 088- netnummer of 085-nummer?

De mogelijkheden

Heb je een bedrijf en wil je een nieuw telefoonnummer aanvragen? Er zijn tal van mogelijkheden, waarbij je jezelf eerst de vraag stelt:

“Wil ik een regionaal of een landelijk 085 of 088-nummer?”

De bakker in het dorp kiest waarschijnlijk voor een regionaal nummer, terwijl een webshop in stijlvolle tassen misschien beter voor een landelijk nummer kan kiezen. Althans, dat zou je denken.

Een geschikt landelijk nummer

Stel nou dat de bakker op de hoek ook een webshop heeft. Hij verkoopt heerlijke zelfgemaakte koeken en wil die graag in het hele land verkopen met behulp van zijn webshop. Een landelijk nummer vindt hij daar beter bij passen dan een regionaal nummer. Maar wat is dan een geschikt landelijk nummer? Hoewel je daar veel keus in hebt, zijn de 085- en 088-nummers het meest toegankelijk. Bij Voys krijgen we regelmatig de vraag wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen deze twee soorten nummers. Een heel terechte vraag en daarmee aanleiding voor deze blog.

De overeenkomsten

Niet-geografisch

Voor zowel 088- als 085-nummers geldt dat deze niet-geografisch gebonden zijn. Dat betekent dat je voor alle vestigingen en/of locaties in heel Nederland hetzelfde nummer kunt communiceren. Wel zo duidelijk voor je klanten! Voor het bellen naar een 088- of 085-nummer betaal je het normale tarief dat je provider rekent. Mobiele providers mogen voor deze nummers namelijk geen hoger tarief rekenen dan voor geografische nummers zoals 050- of 020-nummers. De drempel voor de beller om een landelijk nummer te bellen, is daarmee weggenomen.

De verschillen

De ACM geeft 088 nummers uit in blokken vanaf 100 nummers

Vooral bedrijven met meerdere filialen in Nederland maken gebruik van een 088-nummer. Dit nummer heeft een landelijke uitstraling. Bovendien kun je één nummer communiceren voor je gehele bedrijf, wat ten goede komt aan de herkenbaarheid en het gebruiksgemak. Het is een ‘normaal’ 10-cijferig telefoonnummer en kan – in tegenstelling tot de korte 0800-/0900-servicenummers – worden gebeld vanuit het buitenland. Daarnaast heb je genoeg nummers om elke afdeling of zelfs iedere medewerker een direct telefoonnummer toe te kennen.

De kosten van een 088 nummer

De 088-nummerblokken worden uitgegeven door de ACM in blokken van 100, 1000 of 10.000 stuks en kun je heel gemakkelijk zelf uitkiezen. De kosten van een 100-nummerblok zijn €50,00 eenmalig en €35,00 per maand. Daarnaast betaal je een bedrag aan de ACM. Bij Voys kun je ook een 088 nummer aanvragen!

Een 085-telefoonnummer kun je per stuk afnemen

Het grootste verschil tussen een 088- en een 085-nummer is het aantal nummers dat je kunt afnemen. Zo kan je een 085-nummer per stuk afnemen. De kosten hiervoor zijn €10,00 eenmalig en €2,00 per maand, per stuk. Hierdoor is het een ideale oplossing voor de bakker om de hoek die toch een landelijk nummer wil hanteren. En ook voor een starter die nu nog thuis werkt en verwacht op korte termijn een bedrijfsverzamelgebouw te betrekken in een gebied met een ander netnummer, is het de ideale oplossing. Het verhuizen is daarmee geen probleem; zowel het nummer als de VoIP-telefoon verhuizen moeiteloos mee. Bij Voys kun je ook een 085 nummer aanvragen!

084- en 087-nummers: persoonlijke assistent-diensten

De 084- en 087-nummers zijn veel minder gebruikelijk dan de 088- en 085-nummers. Dit zijn persoonlijke assistent-diensten en sinds 2011 zit er geen verschil meer tussen een 087- of een 084-nummer. Je kunt dit nummer doorschakelen naar een andere eindbestemming, bijvoorbeeld naar een fax of een voicemail. De gesprekskosten liggen vele malen hoger dan 085- of 088-nummers, omdat je de hoogte van het tarief als eigenaar van het nummer zelf kunt bepalen en deze niet hoeft te vermelden. Voys heeft ervoor gekozen om geen 084- en 087-diensten aan te bieden, gezien de onduidelijkheid in tarieven.

Martinitoren

Waarom heeft Voys een 050-nummer?

Maar waarom is het telefoonnummer van Voys dan 050 – 700 9999? Onze klanten bevinden zich immers in heel Nederland. Dat antwoord is simpel: we zijn trots op het feit dat we een Gronings bedrijf zijn. Dat is voor ons een reden om voor een regionaal nummer te kiezen. Je merkt het al: de nummerkeuze is vooral een kwestie van smaak… en over smaak valt niet te twisten!

Aanvragen?

Wil je meer weten over een niet-geografisch nummer? Je kunt altijd bellen met één van onze adviseurs via nummer 050 – 700 9999. Wij helpen je graag! Wil je gelijk een 085-nummer aanvragen? Via onze website kun je je ook direct aansluiten.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 maart 2024

Efficiënter bellen met Call control – beter klantcontact in minder tijd

Van 20 februari 2024

De perfecte telefooncentrale instellen voor jouw bedrijf – de beste tips en tricks voor het MKB