Haal meer uit Freedom: features waarmee je optimaal bereikbaar bent

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
28 maart 2019
Clock 3 min

Wie klant wordt bij Voys, maakt direct kennis met Freedom, onze online telefooncentrale. In Freedom kun je er met allerlei features voor zorgen dat je optimaal bereikbaar bent voor jouw klanten en voor de rest van de wereld.

We kunnen ons bij het Klantgeluk-team van Voys voorstellen dat je misschien niet weet wat alle mogelijkheden in Freedom zijn. Het zijn er ook nogal wat. Daarom geven we je een aantal voorbeelden van features in Freedom waarmee je ervoor kunt zorgen dat je optimaal bereikbaar bent. De voorbeelden die we noemen kun je gebruiken zonder dat je er extra voor hoeft te betalen.

Vrijheid om te bewegen

Een telefoongesprek voer je traditioneel gezien met een telefoon die je kunt vasthouden. Je kunt bellen met een bureautoestel, maar bijvoorbeeld ook met een handset waarmee je vrij kunt bewegen. Met onze telefonieoplossing is het mogelijk om bij een binnenkomende oproep deze toestellen gelijktijdig te laten rinkelen. Dat doe je met een belgroep. In de belgroep zet je dan het VoIP-account van zowel het bureautoestel als de handset. Benieuwd hoe je een belgroep instelt? Dat vertelt Kirsten je in deze video.

Meerdere belgroepen

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere belgroepen achter elkaar te zetten. Dan gaan eerst toestel één en twee rinkelen, mochten die niet tijdig worden opgenomen dan kunnen toestel drie en vier ook gaan rinkelen. Voor de belgroepen houdt dit het volgende in: de eerste belgroep bestaat uit VoIP-accounts één en twee, de tweede belgroep bestaat dan uit accounts één tot en met vier.

Deze instelling is bijvoorbeeld handig voor garagehouders waarbij de receptie net te druk is en de monteurs op de werkplaats even kunnen bijspringen door de telefoon op te nemen. Of bij restaurants waar het op dat moment net even spitsuur is en het personeel op kantoor kan bijspringen (of andersom natuurlijk :).

Gratis voicemail

Met onze gratis voicemaildienst kun je een persoonlijke boodschap laten inspreken door de klanten die je niet konden bereiken. De boodschap ontvang je direct na het inspreken als geluidsbestand in je mailbox, handig! Kirsten vertelt je in deze video hoe je je voicemail kunt instellen.

Altijd en overal bereikbaar

Werk je niet de hele dag op dezelfde plek en wil je wel graag bereikbaar blijven? Dan kan het makkelijk zijn om te schakelen tussen verschillende apparaten. Voys maakt het mogelijk om op het ene moment bereikbaar te zijn op je toestel op kantoor en op het andere moment via de Voys-app op je mobiele telefoon of bijvoorbeeld je telefoon thuis.

Om van deze mogelijkheid gebruik te maken, maak je een ‘gebruiker’ aan. Je zet jezelf als gebruiker in het belplan en aan de gebruiker kun je vervolgens verschillende bestemmingen koppelen. Via de Voys-app of browser plugin kun je dan heel eenvoudig aangeven op welk toestel jij bereikbaar wilt zijn. Dus werk je eerst vanuit huis en later vanaf kantoor? Je kunt op beide plekken gewoon bereikbaar zijn.

Doorschakelen

Ben je even niet in de gelegenheid om op te nemen? Dan kun je het telefoontje laten doorschakelen naar bijvoorbeeld een antwoordservice of achterwacht. Dit doe je door het nummer van iemand anders aan je eigen gebruiker te koppelen, dan gaan de gesprekken daarnaartoe.

Meerdere nummers op één toestel laten uitkomen

Je kunt met de Voys-telefonieoplossing meerdere telefoonnummers laten uitkomen op een toestel en/of in een belgroep. Met de functie ‘Variabele callernaam’ kun je een tekst in beeld zetten zodat je ziet op welk nummer je wordt gebeld. Door verschillende VoIP-accounts in te stellen op een telefoon kun je per gesprek kiezen onder welk nummer je naar de buitenwereld belt.

In Freedom stel je dan per VoIP-account in welk uitgaand nummer erbij hoort. Wil je bijvoorbeeld met je klantenservicenummer uitbellen naar klanten toe? En heb je een ander nummer waarmee je naar leveranciers wilt uitbellen? Dan stel je dat in op de tweede lijn. Wil je met het algemene nummer uitbellen naar klanten, maar af en toe ook met je persoonlijke nummer? Dan heb je meerdere VoIP-accounts nodig in één toestel.

Mogelijkheden te over

Kortom: mogelijkheden te over. Voor Voys-klanten zijn er een hoop gratis functies beschikbaar. Naast de belgroepen, voicemail, gebruiker-functie, doorschakelen naar telefoonnummers buiten het Voys-telefonieplatform heb je ook nog filtergroepen. Hiermee kun je bijvoorbeeld buitenlandse nummers een andere naam geven of deze juist blokkeren.

Denk je nu: dat is handig, maar ik heb toch nog wat vragen. Over bijvoorbeeld het instellen van het beplan of wil je weten wat nog meer mogelijkheden zijn om voor jou nog beter bereikbaar te zijn? Kijk dan op voys.nl/hulp of neem contact met één van de Klantgeluk-collega’s via 050 700 99 20.


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 20 juni 2024

Accessibility: zo maken we onze producten toegankelijk voor klanten met een beperking

Van 30 mei 2024

Voicemailtranscriptie: de beste service voor jouw klanten, ook als je niet bereikbaar bent