Voys Reach: nog beter bereikbaar voor jouw klanten

auteursafbeelding
Ritske van Ravels
13 februari 2023
Clock 2 min

Stel je eens voor: iemand belt naar jouw bedrijf om iets te vragen en deze persoon spreekt direct een collega die de vraag kan beantwoorden. Ideaal, toch? Zo ziet optimaal en persoonlijk klantcontact er volgens ons uit. Om ervoor te zorgen dat jij jouw klanten zo goed mogelijk kunt helpen, werken we aan Voys Reach.

Wat is Voys Reach precies en wat kan deze feature voor jouw bedrijf betekenen? Dat leg ik je in dit stuk uit.

Direct de juiste persoon aan de lijn

Voys Reach zorgt ervoor dat een inkomend telefoontje direct bij de juiste persoon terechtkomt. Daar komt geen keuzemenu of doorverbindactie aan te pas. Hoe dat precies werkt? Voys Reach voorspelt voor elke inkomende oproep bij welke collega dit telefoontje moet uit komen. Dat voorspellen gebeurt op basis van historische data, zoals welke collega de klant eerder heeft gesproken. Om een gesprek direct bij de juiste collega uit te laten komen, werken we met de slimme rinkelvolgorde.

Slimme volgorde van rinkelen

Misschien heb je het al gezien: in Freedom zie je nu in een belgroep dat je de ‘slimme volgorde van rinkelen’ kunt selecteren. Dat is de allereerste stap van Voys Reach. De slimme rinkelvolgorde zorgt ervoor dat de telefoon overgaat bij de collega die de beller als laatste heeft gesproken.

Zo zorgt Voys Reach ervoor dat de beller direct de juiste persoon spreekt. Daardoor worden gesprekken kwalitatief beter én persoonlijker. In een ideale situatie weet je al dat iemand waarschijnlijk belt omdat-ie bijvoorbeeld de offerte nog een keertje wil bespreken. Is de collega die de offerte heeft opgesteld niet beschikbaar? Geen probleem, dan wordt de oproep bij de rest van de collega’s in de belgroep aangeboden. Zo krijgt jouw klant altijd iemand te spreken.

De eerste resultaten laten zien dat als de optie slimme rinkelvolgorde is geactiveerd, telefoontjes veel minder vaak worden doorverbonden en de gesprekken een stuk korter zijn. Benieuwd hoe Voys Reach op dit moment werkt en hoe je deze optie activeert? Check dan onze hulppagina.

En er komt nog meer aan

De slimme manier van rinkelen is nog maar het eerste wapenfeit van Voys Reach. We gaan deze feature verder uitbreiden met meer functionaliteiten. Ook werken we aan het nog slimmer maken van de slimme rinkelvolgorde. Dat doen we door te leren van data en van jouw feedback. Heb je een idee hoe wij Voys Reach kunnen verbeteren? Geef je feedback dan door via voys.nl/verbeteringen.

In de toekomst zorgen slimme oplossingen als Voys Reach ervoor dat jij geen belplan meer nodig hebt. Daardoor kun jij je straks focussen op wat echt belangrijk is: het opbouwen en onderhouden van de relaties met je klanten. Daar ligt wat Voys betreft de toekomst.

Hoe we in 2023 aan die toekomst gaan werken? Dat lees je in mijn blog waarin ik de visie van dit jaar uiteenzet.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 20 juni 2024

Accessibility: zo maken we onze producten toegankelijk voor klanten met een beperking

Van 30 mei 2024

Voicemailtranscriptie: de beste service voor jouw klanten, ook als je niet bereikbaar bent